BİR FATİHA DA SENDEN OLSUN

KİMLER GELDİ, KİMLER GEÇTİ? TIKLA DA GÖR

             Allah (cc), Kuran-ı Kerim’de Ankebut suresi   55. ayetinde:” Her canlı ölümü tadacaktır.”diyor. Bizler ve bu yazıyı siz...

21 Kasım 2012

İÇİMİZİ DIŞIMIZI TEMİZ TUTALIM

Bir ismi de "Settar" olan, yani ayıplarımızı, günahlarımızı örten Rabbimizin bize en büyük nimetlerinden biri de aklımızdan geçenlerin dışardan görünmemesidir.
Ya aklımızdan geçen her şey dışımızdan görülseydi halimiz ne olurdu? O güzel Rabbimiz bizi birbirimize aşık eden cildimizin hemen gerisindeki kanı, kılcal damarları ince bir tabakayla gizlemiş.
Gizlemesine gizlemiş ama, bir gün gelecek içinizdeki sırlar ortaya dökülecek anlamında "Tarık" suresinin onuncu ayetinde "O gün sırlar açığa çıkacak" buyurmuş. Yani içimiz dış olacak.
Mevlana bu ayeti açıklamak için: Zengin birinin köleleri, efendinin sevdiği meyveleri yediler. Efendi isteyince de zenci olan Lokman'ın üzerine attılar. "Lokman yedi" dediler.
Zenci köle Lokman, efendisine: "Efendi hepimize sıcak su içir. Sonra sen ata bin ve kırbaçla bizi kovala" dedi. Efendi bunu yaptı. Su dolu mideyle koşan bu insanlar kusmaya başladılar. Kusunca da kimin ne yediği ortaya çıktı.
Bu dünyada Rabbimiz, yiyemeyeceğimiz haram şeyleri belirlemiş ve bize bildirmiş. Sokaklarda dolaşırken haram yiyenle helal yiyeni herkes ayırt edemez. Aynı daldan koparılan iki elmadan satın alınanla, çalınan elma kimyagerin aletinde aynı görünür. Ama ahiretin kimyası bu dünyanınkine benzemez.
"Kıyamet gününde sırların hepsi meydana çıkacak" (Tarık 10) Açıklanması istenmeyen gizli şeyler açık olacak. Cehennem ehline kaynar su içirilince bütün bağırsakları parçalanacak, olanca rezaletleri ortaya çıkacak." (Mesnevi, Tahir-ül-Mevlevi tercemesi, beyit no: 3592-93) "..........Cennetliklerle, cehennemde ebedi kalacak ve kendilerine kaynar su içirilip bağırsakları parçalanacak olanlar bir olur mu? (Muhammed süresi ayet 15) ayetini delil getirir.
Ateistlerimizden biri "Cehennemin varlığı insan haklarını ihlaldir" diyecek kadar çıldırmıştı.
Eski zaman doktorları bazı kötü yaraları dağlama yoluyla tedavi ederlerdi. Çağımızda Lazer ışınlarıyla devam ettiriyorlar.
Mevlana da kafiri ölmüş eşek kafasına benzeterek: "Kötü bir yaranın damarı, kötü bir ilaç bulmuş. Ölmüş eşek kafasına köpek dişi yakışır." (Mesnevi, Tahir-ül-Mevlevi tercemesi, beyit no: 3596) diyerek cehennemin haşlayacağı insanların bu dünyada iken taş kalpli olduklarını, taşın da ateşte yanarak kireç olup yumuşadığı gibi, taş kalplilerin cehennemde yumuşatılacağına dikkat çekerek bu dünyada yumuşak kalpli olmamızı ister.
Bin Ferhat bir araya gelse bir damla su çıkmayacak olan taş kalpli insanlar vardır. Hatta Kur'an-ı Kerim'de Bakara 74'de Yahudilerin kalplerinin taşlardan daha katı olduğunu haber verir.
"O taş gibi kalbe biz, ne kadar nasihat eylemiş ve yumuşak söylemiştik de Hakkı kabul etmemişti." (Mesnevi, Tahir-ül-Mevlevi tercemesi, beyit no: 3595) Onun için cehenneme layık görüldü. Çünkü:
"Kötü sözler ve çirkin işler, kötü kimseler içindir" ayeti kerimesi hikmetin ta kendisidir. Çirkinin çirkine eş olması yaraşır. Çünkü cinsidir." (Mesnevi, Tahir-ül-Mevlevi tercemesi, beyit no: T.M. 3597)
Leş yiyen kargayı bülbüllerin vatanı olan gül bahçesine koymak, hem bülbüle, hem güle hakaret, hem de karganın yapısına uygun değildir.
Mevlana bu beytini Nur suresinin 26'ncı ayetinin ilhamıyla söylemiştir. Rabbimiz:
"Kötü, pis olanlar kötü ve pis kimselere aittir. Temiz ve güzel olanlar, temiz ve güzel kimselere aittir" buyurmuş. (Nur 26)
İçimiz şirkten, haramdan ve yalandan temizlendiği gibi, dışımız da pis ve kötü şeylerden arınmalı ki tertemiz cennete layık olalım.
Milli gazete yazarı Mahmut TOPTAŞ hocamıza aittir

Hiç yorum yok:

ERZURUM'DA HALI YIKAMA SİZE BİR TELEFON KADAR YAKIN

TOMURCUK HALI YIKAMA
0442 214 19 34
0533 371 19 33

IŞILTI HALI YIKAMA
0442 242 05 97
0530 175 3414

POLAT HALI YIKAMA
0534 334 59 08
0 507 046 83 47

BURSADAKİ TORTUM DEMİRCİLER KÖYLÜLERİNİ MİLLETÇE ALKIŞLIYORUZ

Bursa'da yaşayan köylülerimiz ayda bir 27 hane reisi olarak toplanıyor. Kuranı Kerim okuyor, dua ediyor, birbirlerinden haberdar oluyor.
HABER YENİ FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ