BİR FATİHA DA SENDEN OLSUN

KİMLER GELDİ, KİMLER GEÇTİ? TIKLA DA GÖR

             Allah (cc), Kuran-ı Kerim’de Ankebut suresi   55. ayetinde:” Her canlı ölümü tadacaktır.”diyor. Bizler ve bu yazıyı siz...

26 Kasım 2012

ÖĞRENCİLERİN EN BÜYÜK DÜŞMANLARI

Şifa Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Psikolog Dr. Fatih Kalkınç, öğrencilerin sınavlarda başarılı olmaları için televizyon, internet ve cep telefonlarından uzak durmaları gerektiğini söyledi.

Lisans Yerleştirme Sınavı’na (LYS) hazırlanan öğrencilerin ders çalışmalarının yeterli olmayacağını aktaran Kalkınç, öğrencilerden, başarılarının önüne geçen en büyük düşmanları televizyon, internetp ve cep telefonu gibi iletişim araçlarından uzak durmalarını istedi. Karkınç, saatlerce ders çalışan bir öğrencinin yorgunluğunu atmak için bir saat televizyon izlemesi halinde bütün emeklerinin boşa gideceğini vurguladı.

Fatih Eğitim Kültür ve Gençlik Derneği (Fatihhan) tarafından Ahmet Şekip Ersoy Kültür Merkezi’nde ‘Verimli Ders Çalışma Teknikleri ve Motivasyon’ konulu seminer düzenlendi. Seminere konuşmacı olarak katılan Kalkınç, öğrencilerin televizyon, internet ve cep telefonlarından vazgeçip mutlaka okuma alışkanlığı kazanmaları gerektiğine dikkat çekti. Çocukların bu tür kötü alışkanlıklardan vazgeçmelerinin ve başarıyı yakalamalarının yolunun ise aile içi iletişimden geçtiğini anlatan Fatih Kalkınç, “Onlarla yakın temas kurup iletişim sağlarsak, hep olumlu yönlerini konuşursak ve sorumluluklar yüklersek, özgüvenleri artacak ve başarılı olma yolunda emin adımlarla ilerleyeceklerdir." diye konuştu.

Fatih Eğitim Kültür ve Gençlik Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Kılıçarslan, gençlerin eğitimindeki motivasyonlarını artırmak ve müspet meşguliyet alanları hazırlamak için 5 gençlik merkezi açtıklarını aktardı.
Memurlar. Netten alınmıştır.

Cihan Haber Ajansı

Hiç yorum yok:

ERZURUM'DA HALI YIKAMA SİZE BİR TELEFON KADAR YAKIN

TOMURCUK HALI YIKAMA
0442 214 19 34
0533 371 19 33

IŞILTI HALI YIKAMA
0442 242 05 97
0530 175 3414

POLAT HALI YIKAMA
0534 334 59 08
0 507 046 83 47

BURSADAKİ TORTUM DEMİRCİLER KÖYLÜLERİNİ MİLLETÇE ALKIŞLIYORUZ

Bursa'da yaşayan köylülerimiz ayda bir 27 hane reisi olarak toplanıyor. Kuranı Kerim okuyor, dua ediyor, birbirlerinden haberdar oluyor.
HABER YENİ FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ