BİR FATİHA DA SENDEN OLSUN

KİMLER GELDİ, KİMLER GEÇTİ? TIKLA DA GÖR

             Allah (cc), Kuran-ı Kerim’de Ankebut suresi   55. ayetinde:” Her canlı ölümü tadacaktır.”diyor. Bizler ve bu yazıyı siz...

17 Haziran 2014

BOŞANMALAR ARTIYOR

Aile kurumu çöküyor. Evlenen gençlerin büyük bir kısmı evliliği sürdüremeyip boşanıyor. Evlerimizin işgali aile fertlerinin birbirlerine uzaklaşmalarına ve ayrışmalarına neden oluyor. Aynı mekânda yaşayan anne baba ve çocuklar birbirlerinden uzaklaşıyorlar. 

Yapılan araştırmalara göre boşanma nedenleri şunlar:

1- Eşin ihaneti: Mahremiyetin ortadan kalkması ve kadının cinsel bir obje olarak algılanması ihanet ve gayri meşru ilişkilere zemin hazırlamıştır. İhaneti özgürlük olarak gören insanlar arkada kalanların mağduriyetini göremiyor.

2- İslami hassasiyetin kaybolması: İslami bir hayat nizamı olarak gören ve yaşamının her safhasında Allah’ın rızasını gözeten kişi sadakatinden ödün vermez. İslami hassasiyetin ortadan kalktığı noktada ise kişiyi kötülük yapmaktan alıkoyacak hiçbir engel kalmaz.

3- Kaliteli paylaşımın olmaması: Eşi ve çocukları ile sohbet etmek yerine vaktini televizyon başında ya da kahvede geçiren eş yuvanın dağılmasına zemin hazırlıyor.

4- Alkol kullanımı: Alkol kullanan eşler, şiddete eğilimli hale geliyor. Alkolik koca ailenin huzurunu ortadan kaldırıyor.

5- Beklentilerin yükselmesi: Hayat şartları değiştikçe insanların beklentileri artıyor. Eskiden kıl kanaat geçinebilen aileler bugün az ile iktifa edemiyorlar. Aile fertleri kazançları ile beklentileri arasında bir denge kuramadıklarında ciddi sorunlar ortaya çıkıyor.

6- Gerçek dışı beklentiler: Kadın ya da erkek eşinden gerçekle örtüşmeyecek beklentiler içinde olabiliyor. Beklentilerine ulaşamayan eş bir süre sonra çatışmaya ve ailenin huzurunu ortadan kaldırmaya başlıyor.

7- Kadının çalışması: İş hayatına atılan kadınların büyük bir kısmı eşlerini yol arkadaşı olarak değil rakip olarak görüyorlar. Bu durum iki tarafa da zarar getiriyor ve eşler yollarını ayırmak zorunda kalabiliyorlar.

8- Sorumluluğun tek kişide toplanması: Aileyi koruyan dinamiklerden biri de sorumluluk bilincidir. Eşlerden birinin sorumluluğunu ciddiye almaması diğeri için yorucu olacaktır.

Neler yapılabilir?

Kadın ya da erkek evlendiğinde iki kişilik bir dünyaya açıldığını ve artık ben duygusu ile hareket edemeyeceğini bilmelidir.

Eşler sosyal medyada yazışmak ya da televizyon başında kalmak yerine paylaşımı arttırmalı ve sohbet etmelidirler.

Sorumluluk eşler arasında paylaşılmalıdır.

Kadın ya da erkek karşı cinsle ilişkilerinde Allah’ın koyduğu ölçüleri merkeze almalıdırlar.

Dışarıdan gelen söylentiler ailenin mutluluğunu ortadan kaldırmamalıdır. Eşler birbirlerine güvenmeli, küçük bir sele kapılarak yıkılmamalıdırlar.

Sorunlar aile içinde istişare edilmelidir.

Eşler hiç olmazsa hafta sonları birlikte vakit geçirmeli ve müşterek bir faaliyete katılabilmelidirler.

Kadın ya da erkek birbirlerini değiştirmeye kalkmamalı farklılıklara saygı göstermelidirler.

Erkek eşinin haklarına saygı göstermeli ve ona saygı göstermelidir.

Milli gazeteden ALINTIDIR 

Hiç yorum yok:

ERZURUM'DA HALI YIKAMA SİZE BİR TELEFON KADAR YAKIN

TOMURCUK HALI YIKAMA
0442 214 19 34
0533 371 19 33

IŞILTI HALI YIKAMA
0442 242 05 97
0530 175 3414

POLAT HALI YIKAMA
0534 334 59 08
0 507 046 83 47

BURSADAKİ TORTUM DEMİRCİLER KÖYLÜLERİNİ MİLLETÇE ALKIŞLIYORUZ

Bursa'da yaşayan köylülerimiz ayda bir 27 hane reisi olarak toplanıyor. Kuranı Kerim okuyor, dua ediyor, birbirlerinden haberdar oluyor.
HABER YENİ FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ