BİR FATİHA DA SENDEN OLSUN

KİMLER GELDİ, KİMLER GEÇTİ? TIKLA DA GÖR

             Allah (cc), Kuran-ı Kerim’de Ankebut suresi   55. ayetinde:” Her canlı ölümü tadacaktır.”diyor. Bizler ve bu yazıyı siz...

17 Şubat 2017

CUMA MESAJLARI

Cumanız mübarek olsun, Cenab-ı Hak size ve hepimize sıhhat afiyet selamet, selim akıl, doğru fikir versin.
Cuma namazına gidiyor musunuz? Gidiyorsanız Allah ibadetinizi kabul etsin.
Gitmiyorsanız, inşaallah önümüzdeki haftadan itibaren gitmeye başlayın.
Sadece cuma namazı kılmak ile kulluk vazifenizi yapmış olmazsınız. İslamın beş şartından ikincisi günde beş vakit namaz kılmaktır. Bu konuyu çok ciddî şekilde düşünmenizi ve günlük namazları kılmaya başlamanızı tavsiye ederim.
Dosdoğru kılınan namazın kişiyi ahlaksızlıktan, azgınlıktan koruyacağı Kur’anda beyan edilmiştir.
Namaz için camiye girerken, kapıda cep telefonunuzu kapatmayı unutmayın. Sessize almak değil, kapatmak. Camide telefonla meşgul olmak, mesaj okumak, mesaj yazmak çok ayıp ve günahtır, affedilmez bir hafiflik ve görgüsüzlüktür. Siz sevgili din kardeşim sakın cep telefonu manyağı olmayınız, bu size yakışmaz.
Camide sakın yanınızdaki arkadaşınızla veya herhangi biri ile konuşmayınız. Sevgili Peygamberimiz (Salat ve selam olsun ona) bunu yasaklamıştır.
Cuma günü, maddî imkanınız varsa gerçek fakirlere (profesyonel dilencilere değil) Allah rızası için yardım yapınız. Mesela yoksul birine yemek yediriniz, miskin bir Müslüman bulup ona harçlık veriniz.
Bugün (diğer günlerde de) sakın öfkelenmeyin, sinirlenmeyin, kızmayın. Öfke baldan tatlıdır ama bazen insanı katil bile yapar. Sakin ve sabırlı olun.
Bilhassa cuma günleri yakın komşularınıza daha fazla güler yüzlü olun, aranızda samimiyet varsa imkanınız derecesinde onlara ikramda bulunun.
Her gün, hassaten cuma günü başkalarının analarına, kızlarına, eşlerine, bacılarına kötü gözle bakmayın, göz zinası yapmayın. Bu size yakışmaz.
Dilinizi gıybetten, yalandan, iftiradan, laf taşımaktan, fitne ve fesat çıkartacak sözlerden koruyun.
Gevezelikten, zevzeklikten, laf ebeliği yapmaktan uzak durun, az ve öz konuşun, her söylediğiniz doğru olmalı, her doğruyu söylemenin doğru olmadığını da iyi bilin.
Otomobil kullanırken zaruret (zorunluluk) olmadıkça korna çalmayınız, ses kirliliği yapmayınız.
Hemen bu cuma nefs-i emmârenizle savaşmaya başlayın. O sizin, içinizdeki kendi şeytanınızla birlikte en büyük düşmanınızdır. Sakın onun isteklerini yerine getirmeyin.
Fazla kilolarınız varsa, bu cuma islamî perhize başlayın. Size yetecek, ayakta tutacak kadar yiyin. Prensibiniz şu olsun: Yemek için yaşamayın, yaşamak için yiyin.
Cumayı fırsat bilin, günahlarınızdan tevbe ederek Allahtan af dileyin.
Cuma günü duaların kabul edildiği bir saat vardır. Dua edin, iyilikler dileyin.
Osmanlıca bilmiyorsanız bu cuma bin yıllık yazımızı öğrenmeye başlamaya ne dersiniz?
Başta anneniz babanız olmak üzere sevdiklerinizi arayıp hal ve hatırlarını sorunuz, gönüllerini alınız.
Size ebedî mutluluk kazandıracak faydalı bir kitaptan birkaç sayfa okuyup aydınlanmaya ne dersiniz? Bunu alışkanlık haline getirin ve bu cumadan itibaren her gün en az yarım saat faydalı kitap okuyun. İmam Gazalî’ninİHYÂ’sı sizde varsa ondan okumaya başlayın. Baştan başlamak gerekmez, fihristine bakın, ilginizi çeken bir faslı okuyun. Roman okur gibi paldır küldür okumayın, dikkatle öğrenerek okuyun. Okuduğunuz bilgileri hayata uygulayın.
İlmihalinizi iyi bilmiyorsanız bu cumadan itibaren öğrenmeye başlayın. Allahın on dört sıfatını ve ezberlenmesi gereken diğer bilgileri ezberleyin.
Sizden zor bir şey isteyeceğim: Bugün tenha bir yere çekilip Türkiye’nin, İslam dünyasının, insanlığın haline üzülüp biraz ağlayabilir misiniz? Ağlayamazsanız ağlar gibi yapınız.
Mü’min kardeşlerinizi ötekileştirmekten vaz geçin. En günahkarmü’minde bile sevebileceğiniz, tutabileceğiniz bir cevher vardır: İman…
Cumanız tekrar mübarek olsun. Selam ve hürmetler ederim.

Hiç yorum yok:

ERZURUM'DA HALI YIKAMA SİZE BİR TELEFON KADAR YAKIN

TOMURCUK HALI YIKAMA
0442 214 19 34
0533 371 19 33

IŞILTI HALI YIKAMA
0442 242 05 97
0530 175 3414

POLAT HALI YIKAMA
0534 334 59 08
0 507 046 83 47

BURSADAKİ TORTUM DEMİRCİLER KÖYLÜLERİNİ MİLLETÇE ALKIŞLIYORUZ

Bursa'da yaşayan köylülerimiz ayda bir 27 hane reisi olarak toplanıyor. Kuranı Kerim okuyor, dua ediyor, birbirlerinden haberdar oluyor.
HABER YENİ FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ