BİR FATİHA DA SENDEN OLSUN

KİMLER GELDİ, KİMLER GEÇTİ? TIKLA DA GÖR

             Allah (cc), Kuran-ı Kerim’de Ankebut suresi   55. ayetinde:” Her canlı ölümü tadacaktır.”diyor. Bizler ve bu yazıyı siz...

20 Nisan 2013

İMANIMIZI KORUYALIM

MEHMET ŞEVGİ EYGİ
MİLLİ GAZETEDEN ALINTIDIR
1.İslamda din ile dünya, dünyevî ile ruhanî ayırımı yoktur. İslam, insanların dünya hayatını tanzimi ile ilgili hükümleri bildirir. Din sadece bir vicdan işidir diyenler yanılıyor ve yanıltıyor. İmanınızı koruyunuz.

2. Kurandaki üç yüz küsur muhkem=kesin hükümlü ayet tarihseldir, bugün geçerli değildir demek küfürdür. İmanınızı koruyunuz.

3. Ben Müslümanım ama Şeriatı kabul etmiyorum demek, Ehl-i Sünnet ulema ve fukahasına göre kişiyi dinden çıkartır. Şeriat Kurandan ve Sünnetten çıkartılmış hükümlerin tamamına verilen addır. Şeriatı inkar eden İslamı inkar etmiş, Şeriatı tahkir eden İslamı tahkir etmiş olur.

4. Ehl-i Sünnete göre İslam hükümlerinin ve bilgilerinin dört kaynağı vardır: Kitab, Sünnet, icmâ ve kıyas. Ben sadece Kuranı kabul eder, öteki kabul edilleyi etmem diyen doğru yoldan çıkmış olur. İmanınızı koruyunuz.

5. Peygamberimizin (Salat ve selam olsun ona) mütevatir ve sahih hadîsleri ve Sünneti gayr-i metluv vahiydir. Sünneti ya tamamen inkar eden yahut hafife alan modernist ve reformcu ilahiyatçılar doğru yolda değildir. Onları dinlemeyiniz, sakın onlara uymayınız, imanınızı koruyunuz.

6. Zina Kuranla, Sünnetle, icmâ-i ümmetle büyük günahtır, haramdır. Bu haramlığı inkar eden kafir olur. İmanınızı koruyunuz.

7. Tevhid inancı ile Teslis inancı birbirine temelden zıttır. Ehl-i Kitab ile aramızda Âmentü konusunda birlik vardır diyenlere kanmayın, aldanmayın, imanınızı kayb edebilirsiniz.

8. Her Müslüman erkek ve kadının kendisini kurtaracak ve kendisine yetecek kadar doğru=sahih ilmihal bilgisi öğrenmesi ve bellemesi farzdır. Bu bilgiyi icazetli hocalardan veya onların yazmış olduğu doğru ve güvenilir kitaplardan öğreniniz ve imanınızı tehlikeyle atmayanız.

9. İsraf Kuranla, Sünnetle, icma ile büyük günahtır. Ben zekatımı verdikten sonra istediğim gibi yaşarım diyerek imanınızı tehlikeye atmayınız.

10. Ehl-i Sünnet ölçü ve hükümlerine göre İslam düşmanı, İslam karşıtı, sapık inançlara sahip kimselerle dost olmak, onları veli edinmek haramdır. İmanınızı koruyunuz.

11. İslamdaki kesin emirler bellidir, kesin yasaklar da… Bunların arasında bir de şüpheli şeyler vardır. İmanınızı korumak için bu şüpheli işlerden ve şeylerden uzak durunuz.

12. İslamda sosyal hayatın merkezleri camilerdir. Cami imamları namaz kıldırma memurları değildir. Cami imamlarını namaz kıldırma memuru seviyesine ve statüsüne düşüren zihniyeti protesto ediniz.

13. Taqiyye ve kitman yaparak Müslümanları aldatmak haramdır. Resulullah (Salat ve selam olsun ona) Bizi aldatan bizden değildir buyurmuştur. Ülkemizdeki bazı Mutezile mezhebi mensupları, Fazlurrahmancılar, birtakım Kemalist ilahiyatçılar taqiyye yapıyor. Sakın bunlara kanmayınız, aldanmayınız, farkına varmadan imanınız gidebilir.

14. Kuran ayetlerinin bir kısmını kabul, bir kısmını inkar edenler dall ve mudildir. Onlara aldanmayalım.

15. Nefs-i emmaresinin emirlerine uyanlar imanlarını yitirebilir. Her Müslüman nefs-i emmare derekesinden nefs-i levvame derecesine yükselmek için gayret göstermelidir.

16. Devamlı olarak doyduktan sonra yemek, yiyecek ve içecek konusunda israf etmek ve ölçüyü kaçırmak haramdır. Canımın istediğini, canımın istediği miktarda yerim diyenlerden olmayınız ve imanınızı koruyunuz.

17. İslamda ailenin reisi erkektir. Bu hükmü inkar ederek imanınızı tehlikeyle atmayınız.

18. Canım isterse namaz kılarım, istemezse kılmam diyenlerden olmayınız. Namaz bütün Müslüman erkek ve kadınlara, edası kesin şekilde emr edilmiş bir farzdır. Hadîste Namaz dinin direğidir. O direği ayakta tutan dinini ayakta tutmuş, o direği yıkan dinini yıkmış olur buyrulmaktadır. Siz dininizi yıkanlardan olmayınız.

19. Allah ticareti helal, ribayı haram kılmıştır. Bu konuda imanınızı koruyunuz.

20. Müteşabihatı, kemal sıfatlarla sıfatlı ve noksan sıfatlardan münezzeh olan Allahü Tealaya yakışmayacak bir şekilde tefsir ederek=manalandırırak mücessimenin yanlış yoluna girmeyiniz. İmanınızı koruyunuz.

21. İmanınızı korumak için icazetli Ehl-i Sünnet ulema, fukaha, meşayih ve mürşidlerine tabi olunuz. Onların doğru kitaplarını okuyunuz.

22. Birtakım aşırıların ve mutaassıpların yaptığı gibi mümini tekfir ederek, ona müşrik damgası vurarak imanınızı tehlikeye atmayınız.

23. Allah katında tek hak, makbul, geçerli din İslamdır. Kuran böyle diyor. Binaenaleyh üç hak ibrahimî din vardır bâtıl inancından uzak durarak imanınızı koruyunuz.

Hiç yorum yok:

ERZURUM'DA HALI YIKAMA SİZE BİR TELEFON KADAR YAKIN

TOMURCUK HALI YIKAMA
0442 214 19 34
0533 371 19 33

IŞILTI HALI YIKAMA
0442 242 05 97
0530 175 3414

POLAT HALI YIKAMA
0534 334 59 08
0 507 046 83 47

BURSADAKİ TORTUM DEMİRCİLER KÖYLÜLERİNİ MİLLETÇE ALKIŞLIYORUZ

Bursa'da yaşayan köylülerimiz ayda bir 27 hane reisi olarak toplanıyor. Kuranı Kerim okuyor, dua ediyor, birbirlerinden haberdar oluyor.
HABER YENİ FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ