BİR FATİHA DA SENDEN OLSUN

KİMLER GELDİ, KİMLER GEÇTİ? TIKLA DA GÖR

             Allah (cc), Kuran-ı Kerim’de Ankebut suresi   55. ayetinde:” Her canlı ölümü tadacaktır.”diyor. Bizler ve bu yazıyı siz...

09 Ocak 2013

ÖZGÜRLÜK İÇİN 10 MİLYON İMZA

Memur-Sen, kamu çalışanlarına kılık kıyafet özgürlüğü sağlanması için 10 milyon imza toplayacak.
Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, ''Saç, sakal, bıyık, favori ve tırnak uzunluğu ile ilgilenen, kadınlara başı açık olmayı dayatan, kazağın yakasıyla, pantolonun kumaşıyla, ayakkabının topuk boyuyla ilgilenen, Anayasa'da ve herhangi bir kanunda olmayan 1982 model darbe dönemi kalıntısı kılık kıyafet yönetmeliğinin değiştirilmesini istiyoruz'' dedi.

Yeni yılın ilk mesai günü olan 2 Ocak'ta ülke genelinde ''serbest kıyafetle işe gitme'' sivil itaatsizlik eylemi yaptıklarını ifade eden Gündoğdu, ''Bugün, 'Özgürlük İçin 10 Milyon İmza' kampanyamızı başlatıyoruz. Düzenlediğimiz kampanyada toplanacak imzaları, Başbakanlık'a sunacağız. Kamuoyunun bunu en az 10 milyon algılayacak ve bu rakamın çok daha üzerinde imza verecektir'' dedi.

Gündoğdu, şöyle konuştu:

''Bir yanda büyüyen Türkiye ideali, diğer tarafta kılla tüyle giyim biçimiyle uğraşan bir devlet mantığı... Karşımızdaki tablonun özeti şu, milletin seçtiği vekiller, kendi kıyafetini seçemez. Başbakanı, cumhurbaşkanını seçen kadınlarımız, çalışma hayatında kendi kıyafetini seçemez. Artık, saç, sakal, bıyık, favori ve tırnak uzunluğu ile ilgilenen, kadınlara başı açık olmayı dayatan, kazağın yakasıyla, pantolonun kumaşıyla, ayakkabının topuk boyuyla ilgilenen, Anayasa'da ve herhangi bir kanunda olmayan 1982 model darbe dönemi kalıntısı kılık kıyafet yönetmeliğinin değiştirilmesini istiyoruz. Yıl 1930, kadına seçme hakkı tanımışız. Yıl 1934, seçilme hakkı tanımışız. Yıl 2012, ne giyeceğini seçme hakkı tanımıyoruz.''

Ülkenin hür ve eşit bütün vatandaşlarının aynı hakları kullanamadığını iddia eden Gündoğdu, ''Özellikle inancı gereği başörtüsü takan kamu çalışanlarına zorla başları açtırılmakta ve bu uygulamayla bizzat devlet tarafından kadına psikolojik şiddet uygulanmaktadır. Sayın Başbakanımıza buradan çağrıdan bulunuyorum. Artık darbecilere, 'yönetmeliğinizi de alın, gidin' deme vakti geldi'' dedi.

Kampanya bir ay sürecek

Başörtüsü yasağının kalkması taleplerini içeren metni ve toplayacakları imzaları Başbakanlık'a sunduktan sonra Cumhurbaşkanlığı'na, TBMM'ye ve siyasi partilere de bilgi vereceklerini belirten Gündoğdu, sivil toplum örgütleri, kurum ve kuruluşları da imza kampanyasına destek olmaya çağırdı.

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, bir ay sürecek imza kampanyasının, konfederasyona bağlı 11 sendika, şube başkanlıkları, il, ilçe ve iş yeri temsilcilikleri tarafından stantlar açılarak yürütüleceğini ifade etti.

Açıklamanın ardından Gündoğdu ve beraberindekiler, kampanyaya imza attı.
Siz de desteklemek için TIKLAYINIZ

Hiç yorum yok:

ERZURUM'DA HALI YIKAMA SİZE BİR TELEFON KADAR YAKIN

TOMURCUK HALI YIKAMA
0442 214 19 34
0533 371 19 33

IŞILTI HALI YIKAMA
0442 242 05 97
0530 175 3414

POLAT HALI YIKAMA
0534 334 59 08
0 507 046 83 47

BURSADAKİ TORTUM DEMİRCİLER KÖYLÜLERİNİ MİLLETÇE ALKIŞLIYORUZ

Bursa'da yaşayan köylülerimiz ayda bir 27 hane reisi olarak toplanıyor. Kuranı Kerim okuyor, dua ediyor, birbirlerinden haberdar oluyor.
HABER YENİ FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ