BİR FATİHA DA SENDEN OLSUN

KİMLER GELDİ, KİMLER GEÇTİ? TIKLA DA GÖR

             Allah (cc), Kuran-ı Kerim’de Ankebut suresi   55. ayetinde:” Her canlı ölümü tadacaktır.”diyor. Bizler ve bu yazıyı siz...

16 Nisan 2012

"Süper" derbi Galatasaray'ın

Galatasaray, Spor Toto Süper Final Şampiyonluk Grubu'nda Beşiktaş'ı deplasmanda 2-0 mağlup etti.
Maça Beşiktaş daha istekli başladı ve ilk dakikalarda rakibe baskı kurmaya çalıştı. Nitekim ilk 10 dakikada topa daha çok sahip olan Beşiktaş, Muslera'nın hatası sonrası 8. dakikada ilk tehlikeli pozisyonunu Mustafa ile yakaladı. Ancak çok pas hatası yapmaya başlayan ev sahibi takımın etkisi azaldı. Savunmada da açıklar vermeye başlayan siyah-beyazlı ekip, 26. dakikada Melo'nun golüne engel olamayınca 1-0 geriye düştü.Bu pozisyonda Beşiktaşlı futbolcular ofsayt itirazında bulundular. Taraftarlar da maçın hakemine tepki gösterdiler. Beşiktaş, ilk 10 dakikanın dışında telaşlı bir şekilde oynadı. Siyah-beyazlı ekip, ilk yarıyı da 1-0 geride kapadı.
Galatasaray, rakibin arzulu futbolu karşısında kontrollü oynayarak baskıyı kırma uğraşı verdi. Sarı-kırmızılı ekip, meşin yuvarlağı Necati ve Elmander ile hızlı bir şekilde buluşturarak rakip kalede pozisyon aradı. Oyunda dengeyi kuran Galatasaray, ilk iki pozisyonunu bu oyuncularla yakaladı. Sarı-kırmızılı ekip, 26. dakikada Melo'nun golüyle 1-0 öne geçti. Galatasaray, golden sonra da kontrollü futbolunu sürdürdü ve soyunma odasına 1-0 önde gitti.
İkinci yarı
Maçın ikinci yarısı da ilk yarının kopyası gibi başladı. Galatasaray sakin bir şekilde oynarken, Beşiktaş yine arayış içindeydi. Sarı-kırmızılı ekip, iyi paslaşmaların ardından yine Necati ve Elmander'i topla buluşturma stratejisiyle oynadı. Ancak sarı-kırmızılı ekip, bu oyuncularıyla topu buluşturamayınca ikinci gol için pozisyon üretemedi. Konuk ekip, 61. dakikada Necati-Aydın değişikliğiyle Elmander'i ilerde tek bıraktı. Necati'nin yerine oyuna dahil olan Aydın, 79. dakikada takımını rahatlatan golü attı. Sarı-kırmızılı takım, taraftarından yoksun çıktığı maçta, yoğun baskıya rağmen 90 dakika boyunca oyun disiplininden kopmadı ve zorlu mücadeleyi 2-0 kazanarak Süper Final'e iyi başlangıç yaptı.
Fernandes'i istediği gibi kullanamayan Beşiktaş'ta ise Quaresma ve Holosko da kanatlarda etkisiz kaldılar. Orta sahada bir türlü organize olamayan ve çok pas hatası yapan ev sahibi takım, kendisine beraberliği getirecek gol için de pozisyon bulmakta zorlandı. Siyah-beyazlılar, özellikle saha içindeki mücadeleden çok taraftarıyla ve oyuncularıyla hakem Hüseyin Göçek'in bazı kararlarına takılınca konsantrasyonunu sağlayamadı. Günün kötü isimlerinden olan Quaresma, 79. dakikada yaptığı kötü savunmayla Aydın'ın gol atmasını engelleyemedi ve 2-0 geriye düştü. Siyah-beyazlı ekip, karşılaşmadan 2-0 mağlup ayrıldı ve rakibinin 14 puan gerisine düştü.
Bazı taraftarlar saha indi
Spor Toto Süper Final Şampiyonluk Grubu'nda Beşiktaş ile Galatasaray arasında oynanan derbi maçın son bölümünde, bazı siyah-beyazlı taraftarlar sahaya girdi.
Karşılaşmanın 85. dakikası oynanırken, kapalı tribünden bir taraftar sahaya girme teşebbüsünde bulundu. Kapalı tribünün önünden sahaya giren taraftarı güvenlik güçleri fazla ilerleyemeden etkisiz hale getirdi ve göz altına aldı.
Maçın 90+2. dakikasında ise yine kapalı tribünden bir taraftar sahaya inerek, Galatasaraylı Eboue'ye doğru yöneldi. Bu taraftar da hemen yakalanıp, göz altına alınırken, daha sonra diğer tribünlerden de 2 taraftar sahaya girdi. Bu taraftarlar da kısa sürede güvenlik görevlileri tarafından yakalanıp, göz altına alındı.
Bu olaylar sırasında maça bir süre ara verilirken, kapalı tribün önünde alınan önlemlerin ardından karşılaşma devam etti.
Hakemler ve Galatasaraylı futbolcular maç sonunda soyunma odasına giderken de zor anlar yaşadı. Futbolcular körüğe giderken tribünlerden yabancı maddeler atılırken, hakemler de polis kalkanları eşliğinde soyunma odasına gidebildi.
Bu arada, maçın bitimiyle beraber güvenlik görevlileri tribünlerdeki taraftarlara müdahale etti. Bazı taraftarlar da koltukları kırıp sahaya attı.
Derbi maçtan notlar
Spor Toto Süper Final Şampiyonluk Grubu'ndaki Beşiktaş-Galatasaray maçı, siyah-beyazlı kulübün yeni başkanı Fikret Orman'ın ilk derbisi oldu.
Derbi, deneyimli teknik adam Fatih Terim ile genç teknik direktör Tayfur Havutçu'yu saha kenarında ilk kez rakip yaptı.
Beşiktaş'ın Portekizli yıldızı Fernandes, bu sezon ilk kez derbi heyecanı yaşadı.
Beşiktaş, Galatasaray karşısına ertelenen maçtaki kadrosuyla çıktı.
Siyah-beyazlılarda cezalı futbolcular Almeida'nın yerine Mustafa, Egemen'in yerine de İbrahim Toraman forma giydi.
Sakatlıkları geçen Ernst 2, İsmail ise 3 maç sonra ilk 11'de oynadı.
Ernst, siyah-beyazlı formayla 100. lig maçına çıktı.
Tayfur Havutçu, 334 gün sonra Fiyapı İnönü Stadı'na Beşiktaş'ın başında sahada yer aldı.
Ertelenen maçın 18 kişilik kadrosunda değişiklik yapmayan teknik direktör Fatih Terim, kadro dışı cezalarını kaldırdığı Melo ve Riera'yı Beşiktaş maçının ilk 11'inde görevlendirdi.

Hiç yorum yok:

ERZURUM'DA HALI YIKAMA SİZE BİR TELEFON KADAR YAKIN

TOMURCUK HALI YIKAMA
0442 214 19 34
0533 371 19 33

IŞILTI HALI YIKAMA
0442 242 05 97
0530 175 3414

POLAT HALI YIKAMA
0534 334 59 08
0 507 046 83 47

BURSADAKİ TORTUM DEMİRCİLER KÖYLÜLERİNİ MİLLETÇE ALKIŞLIYORUZ

Bursa'da yaşayan köylülerimiz ayda bir 27 hane reisi olarak toplanıyor. Kuranı Kerim okuyor, dua ediyor, birbirlerinden haberdar oluyor.
HABER YENİ FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ