BİR FATİHA DA SENDEN OLSUN

KİMLER GELDİ, KİMLER GEÇTİ? TIKLA DA GÖR

             Allah (cc), Kuran-ı Kerim’de Ankebut suresi   55. ayetinde:” Her canlı ölümü tadacaktır.”diyor. Bizler ve bu yazıyı siz...

02 Temmuz 2013

ERZURUM' DA 13 CAMİDE TERAVİH NAMAZI HATİMLE KILINACAK

Erzurum'da Ramazan hazırlıkları tamamlandı. Şehirde 13 camide hatimle teravih namazı kılınacak. Bin 145 caminde ise mukabele okunacak. Erzurum Müftüsü Yakup Arslan 8 Temmuz'daki ilk teravih namazı ve 9 Temmuz Salı günü tutulacak ilk oruçla birlikte Bereketli iklime girileceğini söyledi.

Arslan, Ramazan ile ilgili düşüncelerini şu ifadelerle aktardı: "Bu ay, çoraklaşmaya yüz tutan gönüllere sahuruyla, iftarıyla, sadaka ve yardımlaşmalarla rahmet sunan bir bahar yağmuru, birbirimizle muhabbet ve ülfetimizi güçlendiren bir kardeşlik iksiri, hayatımızı zenginleştiren nice güzelliklerin kazanıldığı önemli bir zaman dilimidir. '11 ayın sultanı' nitelemesiyle hasret ve özlemle beklenen bu ay, bize aç ve açıkta olanın, yetimin, kimsesizin yürek yakan sessiz feryadını duyurur, insani ve ahlaki değerlerimizi, Allah'a olan ahdimizi yeniden hatırlatır."

Halkın bu mübarek günlerin feyiz ve bereketinden yeteri kadar yararlanmalarını temin etmek amacıyla bir takım planlamalar yaptıklarını belirten Arslan, "Ulu Camii ve Lalapaşa Camilerinde, ilçe müftülüklerimiz de bağlı camilerde toplumun din konusunda aydınlatılmasına yönelik olarak aylık bir planlama ile Ramazan ayına mahsus özel vaaz ve irşat programı hazırlanmıştır." dedi.

Ramazan'ın hakkını vermenin önemine dikkat çeken Arslan, müminlerin bu ayda kendini hesap çekmesi gerektiğini ifade etti. Kur'an-ı Kerim okuyarak derin manalarını tefekkür edilmesinin, sadaka, fitre ve zekatların verilmesinin ehemmiyetini vurguladı. Orucun azaba karşı bir kalkan gibi kuşanıldığı bu kutlu zaman diliminin ihmal edilen bir takım değerlerin hatırlanılması onların yaşatılması için önemli bir fırsattır olduğunu ifade etti.

Bu Ramazan'da 'Helal kazanç - Helal lokma' konusunun merkeze alınarak, el emeğinin, göz nurunun, alın terinin önemine vurgu yapılacağını anlatan Arslan, "Aldatmanın, haksız kazancın, meşru olmayan kazanç yollarının İslami değerlerle bağdaşmadığına dikkat çekilecek, toplumda helal kazanç - helal lokma bilincinin geliştirilmesine yönelik etkinlikler düzenlenecektir." dedi.

Aziziye'de Dadaşkent Merkez, Horasan'da Merkez Hacı Yusuf, Oltu'da Aslan Paşa, Palandöken'de Ebu İshak, Ramiz Efendi, Fatih, Tortum'da Abdurrahman Gazi, Yakutiye'de Derviş Ağa, Narmanlı, Ayazpaşa, Gürcü Kapı, Gez, Mustafa Çelik Camilerinde hatimle teravih kılınacağını da açıklayan Arslan, bu yıl 4 camide itikafa izin verildiğini söyledi. Camilerdeki gerekli teknik düzenlemelerin Diyanet İşleri Başkanlığı'nın genelge ve talimatlarına uygun bir şekilde yapıldığını kaydetti.

Arslan, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından belirlenen en düşük sadaka-i fıtır miktarının ise 9 lira 25 kuruş olduğunu açıkladı. Arslan, en düşük sadaka-i fıtır miktarının üstü için herkesin kendi hayat standardını göz önünde bulundurarak günlük gıda harcamalarına göre bir oran belirlemesi tavsiyesinde bulundu.

Hiç yorum yok:

ERZURUM'DA HALI YIKAMA SİZE BİR TELEFON KADAR YAKIN

TOMURCUK HALI YIKAMA
0442 214 19 34
0533 371 19 33

IŞILTI HALI YIKAMA
0442 242 05 97
0530 175 3414

POLAT HALI YIKAMA
0534 334 59 08
0 507 046 83 47

BURSADAKİ TORTUM DEMİRCİLER KÖYLÜLERİNİ MİLLETÇE ALKIŞLIYORUZ

Bursa'da yaşayan köylülerimiz ayda bir 27 hane reisi olarak toplanıyor. Kuranı Kerim okuyor, dua ediyor, birbirlerinden haberdar oluyor.
HABER YENİ FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ