BİR FATİHA DA SENDEN OLSUN

KİMLER GELDİ, KİMLER GEÇTİ? TIKLA DA GÖR

             Allah (cc), Kuran-ı Kerim’de Ankebut suresi   55. ayetinde:” Her canlı ölümü tadacaktır.”diyor. Bizler ve bu yazıyı siz...

02 Temmuz 2013

ARTVİN 33. KAFKASÖR ŞENLİĞİ HER YÖNÜYLE MÜKEMMELDİ


Artvin’de düzenlenen Kafkasör Kültür, Sanat ve Turizm Festivali sona erdi.

33. kez düzenlenen ve 3 gün süren festivalde çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi. Dün gerçekleştirilen finale Artvin Valisi Necmettin Kalkan, Artvin Belediye Başkanı Emin Özgün, İl Emniyet Müdürü Hüsrev Salmaner ve vatandaşlar katıldı.

Gün boyunca süren boğa güreşleri sonucunda Başboğalık güreşlerinde üç dönem birincilik alarak Artvin boğa güreşleri tarihinde ilk ve tek altın kemer alan Osman Çevik, bu kez oğlu Hikmet Çevik’i boğa yetiştiriciliği konusunda yetiştirerek bu konudaki veliahdı olduğunu gösterdi. Hikmet Çevik’e ait ‘Kibar’ isimli boğa Büyük Orta kategorisinde 4 zorlu rakibini muhteşem güreşiyle yenerek çıktığı finalde Kenan Akyürek’e ait boğa ile karşılaştı. Akyürek’e ait boğa güreşmeyince kura çekimine gidildi. Kurada şampiyonluğu kazanan Hikmet Çevik’e ait boğa Büyük Orta kategorisinin şampiyonu oldu.

Başboğa güreşlerinde ise 10 boğa güreşti. Gece 21.00’da sona eren güreşler sonunda Başaltı güreşlerinde Hilmi Aydın’a ait boğa birinci olurken, ikinciliği Şimşek Kasaba ait boğa kazandı. 33. Kafkasör Kültür, Sanat ve Turizm Festivali Başboğası ise Hızır Güven’e ait boğa oldu.

Artvin Belediye Başkanı Emin Özgün, yaptığı açıklamada, “Festivali yine insanların bir araya gelerek birlik, beraberlik, kardeşlik, dostluk duygularını bir kez daha perçinledi. Boğa güreşleri ve diğer etkinlikler araç oluyor. Burada asıl amaca bakmak lazım. Bu amaç gerçekleştiğinde festivalin de anlamı oluyor. Evet, bu yıl da çok güzel bir festival gerçekleşti” dedi.

Öte yandan, Kafkasör Festivali’nde Artvin'deki maden çalışmaları ile ilgili bir basın açıklaması yapıldı. Yeşil Artvin Derneği Başkanı Nur Neşe Karahan, tarafından arenanın ortasında yapılan açıklamanın ardından protesto doğa yürüyüşü ile sona erdi.

ARTVİN 32. KAFKASÖR ŞENLİĞİ HER YÖNÜYLE MÜKEMMELDİ


Hiç yorum yok:

ERZURUM'DA HALI YIKAMA SİZE BİR TELEFON KADAR YAKIN

TOMURCUK HALI YIKAMA
0442 214 19 34
0533 371 19 33

IŞILTI HALI YIKAMA
0442 242 05 97
0530 175 3414

POLAT HALI YIKAMA
0534 334 59 08
0 507 046 83 47

BURSADAKİ TORTUM DEMİRCİLER KÖYLÜLERİNİ MİLLETÇE ALKIŞLIYORUZ

Bursa'da yaşayan köylülerimiz ayda bir 27 hane reisi olarak toplanıyor. Kuranı Kerim okuyor, dua ediyor, birbirlerinden haberdar oluyor.
HABER YENİ FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ