BİR FATİHA DA SENDEN OLSUN

KİMLER GELDİ, KİMLER GEÇTİ? TIKLA DA GÖR

             Allah (cc), Kuran-ı Kerim’de Ankebut suresi   55. ayetinde:” Her canlı ölümü tadacaktır.”diyor. Bizler ve bu yazıyı siz...

26 Haziran 2012

SULAMA SUYU İÇİN KURBAN KESİLDİ

Her yıl 4 hark sulama suyu olan köyümüzde bu yıl 1 hark olması münasebetiyle suyun azlığından kaynaklanan sıkıntıdan dolayı köy muhtarı, köy heyeti ve köy halkının cuma günü aldığı kararla bugün bir kurban kesimi yapıldı.
GEÇMİŞTE KÖYÜMÜZDE YAŞANAN KURAKLI NEDENİYLE KURBAN KESME

            Eski muhtarlarımızdan rahmetlik Abdullah POLAT döneminde de aynı sıkıntı yaşanmış; rivayete göre yine cuma günü camiye garip genç birisi gelmiş.Cumadan sonra Muhtar Hacı Abdullah ‘ı uyararak bu susuzluğa çare olsun diye bir kurban kesilmesi gerektiğini söyleyip bir öneride bulunmuş.Kesilen kurbanın ardından etini pişirip yemek için bir göze başına gitmişler.  Daha eti pişirmeden garip genç ben bir elimi yüzümü yıkayayım der ve o tarafa doğru gider. Rahmetlik Hacı Abdullah da garip adam bir şey falan olur diye peşine gider. Daha birkaç metre önündeyken adam kaybolur.Ne olduğunu anlamadan gök gürülder ve bir yağmur boşanır. Kuraklığın yerini yağmur alır. Rivayet böyledir.
           İnşallah kesilen bu kurban hem aşağıdaki harkların suyunun artması hem de her yıl çıkan ama bu sene çıkmayan Ziyaret’ in suyunun çıkması için vesile olur ve böylelikle bu sıkıntıyı gidermiş oluruz. Şimdiden Allah (cc)  kabul etsin ve dileğimizi kabul etsin.AMİN
 Yediden yetmişe çoluk çocuk, genç ihtiyar, erkek kadın, misafir her kim katıldıysa Allah (cc) razı olsun.
Bu organizasyonu tertipleyenlerden de Allah (cc) razı olsun.
TORTUM DEMİRCİLER KÖYÜ ZİYARET İÇİN KURBAN KESİMİ 2012 fotoğfarları sağ üst köşede slayt halindedir.İyi seyirler.

Hiç yorum yok:

ERZURUM'DA HALI YIKAMA SİZE BİR TELEFON KADAR YAKIN

TOMURCUK HALI YIKAMA
0442 214 19 34
0533 371 19 33

IŞILTI HALI YIKAMA
0442 242 05 97
0530 175 3414

POLAT HALI YIKAMA
0534 334 59 08
0 507 046 83 47

BURSADAKİ TORTUM DEMİRCİLER KÖYLÜLERİNİ MİLLETÇE ALKIŞLIYORUZ

Bursa'da yaşayan köylülerimiz ayda bir 27 hane reisi olarak toplanıyor. Kuranı Kerim okuyor, dua ediyor, birbirlerinden haberdar oluyor.
HABER YENİ FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ