BİR FATİHA DA SENDEN OLSUN

KİMLER GELDİ, KİMLER GEÇTİ? TIKLA DA GÖR

             Allah (cc), Kuran-ı Kerim’de Ankebut suresi   55. ayetinde:” Her canlı ölümü tadacaktır.”diyor. Bizler ve bu yazıyı siz...

29 Mart 2010

DEDİĞİMİ DENEYİN

İç ve dış temizliğinize önem verin. İçinizi inkardan, yalandan, kinden, hasetten temizleyin. Dışınızı kirden, pastan, kötü görüntüden temizleyin Sevdiklerinizi sevmeye devam edin.
Sevginizi artıracak hediyeleşmelere ağırlık verin. Yaratılmışlar arasında en çok Peygamberimizi sevin. Çünkü o, sevdiklerimize nasıl davranacağımızın mükemmel örneği ve önderimizdir.
Bizi yaratan, yaşatan, yöneten ve gözeten Allah'ımızın yarattıklarına Allah rızası için sevgiyle bakın. Allah'ın bize iyilikleri güzel bir şekilde sunduğu gibi Onun yarattıklarına yapacağınız iyilikleri güzel bir şekilde sunun.
Hiçbir kimsenin şahsiyetini törpülemeyin, aşağılamayın, alçaltmayın. Biz, insanların üzerindeki inkâr pisliğinin düşmanıyız. İyilikleri görün, yayılması için gayret gösterin. Kötülükleri de yara gibi sargı altında tedavi edin.
Cerahati patlatın ama milletin midesini bulandıracak şekilde ortalığa yaymayın.
Doktorun yardığı çıbanı sargıyla sardığı gibi tedavi amaçlı gizleyin. Hastanın doktoruna güvendiği sırlarını doktorun gizlediği gibi siz de sırlarınızı ve başkalarının sırlarını gizleyin.
Küsünce daha fazla gizleyin.
Dosta düşmana güven verin.
İşinizi, sözünüzü güzel, faydalı ve sağlam yapın. Zalimin zulmünü engelleyerek, mazlumun yanında yer alarak hem zalime hem mazluma yardım edin. Elinizi, dövmede değil sevmede kullanın. Alan el değil, veren el olun.
Yük olmayın ama yük taşımaya yardım edin. Gözünüzü açın, gönül açıcı işler yapın, sözler söyleyin ama açıkgöz olmayın.
Ya öğrenen, ya öğreten, ya dinleyen olun. Malıyla, unuyla ünlenenlerden değil, ilmiyle, irfanıyla, haliyle, çevreye karşı güzel davranışlarıyla güzel bir ün bırakın.
İnsan ağzından çıkan her söze önem verin. Her sözü duyun en güzeline uyun. Bakışlarınız güven versin, gönül açsın, taciz etmesin, gönül karartmasın.
Gönlün kirlenmesi, denizlerin kirlenmesinden daha tehlikelidir. Göz ve kulaklarınızdan içeriye kirli şeyler girmesin.
Ağzınızdan çıkan kelimeler, sarraf terazisinden daha hassas teraziyle tartıldıktan sonra çıksın ağzınızdan. İnceliğe, nezakete önem verin.
Yumuşak huylu, tatlı dilli, güler yüzlü, geniş, yanık ve yazık yürekli olun.
Her şeyden haberdar olun. Kötü haberleri yaymayın, ilgilisine bildirin.
Büyük alim, büyük komutan, büyük sanatkar, büyük işadamı olmaya çalışın.
Vermeyene verin, gelmeyene gidin.
Mü'minin önüne hiçbir kâfiri geçirmeyin.
Göz ve gönlünüzde Allah'ı büyütün, düşmanlarını küçültün. Kendinizi, ailenizi ve insanlık ailesini şirkten, kötülüklerden koruyun. Gönlünüzü imanla, midenizi helak rızıkla doyurun.
Hesaba çekileceğinizi bilin.
Ölmeden önce kendinizi hesaba çekin.
Zalimlere hesap sorun.
Düşmanın çokluğundan korkmayın "Hasbunallah" deyin ve yürüyün.
Cömert olun. Başkasının sırtından veya devlerin imkanlarından saçıp savuranlar cömert sayılmazlar. Özellikle Ramazan günlerinde daha çok cömert olun.
"Allah'ın sana verdiği gibi sen de güzel bir şekilde ver" (Kasas 77)
"Yok ki ne vereyim?" deme. Ekmeğinin yarısını ver. Efendimizin ifadesiyle bir tek hurman varsa onun yarısını vermek servetin yarısını vermek gibidir. Her zaman cömert olan sevgili peygamberimiz, Ramazan ayında daha cömert olurmuş. Hatta devamlı esen ve her şeye faydalı olan ve her şeyi etkileyen tatlı rüzgardan daha cömert olurmuş. (Buhari, savm, hadis 1795, 1807) Birileri devletin fişlemesinden korkar. Siz, korkmayın. O devlet babaysa her vatandaşının nerede ne yaptığını, yemesini, içmesini, hastalığını, tedavisini, eğitimini her şeyini takip etmelidir.
Siz her an Rabbimiz tarafından gözetildiğinize iman etmişsiniz. Kiramen katibin melekleri tarafından yirmi dört saat gözetildiğinize iman ediyorsunuz.
Gözetildiğini bilen, dostlarını gözetir. Düşmanlarını gözetim altında tutar ve arkasından onu korur. Davetlere icabet ediniz, Sevginiz artar, Dostluklar takviye edilir. Sevdiklerinize sevdiğinizi bir şekilde bildiriniz. Edepli olunuz. Edebinizi halinizle gösterirken nazik olunuz, dille ifade ederken nezakete dikkat ediniz.
Daima hakkın ve haklının yanında yer alınız. En hakiki dostun Allah olduğunu biliniz, Allah dostlarını da dost edininiz.
İman eden imanında samimi olan herkesi Allah dostu olarak görünüz. Allah'a hamd ediniz, Rasulüne salavata devam ediniz.
Övülmeye layık olanları taltif ediniz.
Yerilmeye layık olanları da yerilmekten övülmeye layık hale getiriniz. Çevrenizi iyi tanıyınız. İyilerin, güzellerin, cömertlerin, alimlerin, nerede ne iş yaptığını biliniz ve gücünüz yettiğince onlara yardımcı olunuz.
İnkarcılığı yayan, kötülük yapan, zarar veren, rahatsız edenleri de tanıyınız ve kanser hastalığından, AIDS'ten daha tehlikeli hastalığa yakalanan bu insanları tedavi ettiriniz. Yolcunun yoldaşı, gariplerin arkadaşı, hastaların ilacı, kimsesizlerin kimsesi olunuz. Siz, ihtiyacınızı yalnız Allah'a arz ediniz ama ihtiyaç sahiplerini geri çevirmeyiniz. Gücünüzün farkında olunuz. Kullanmasını biliniz. Hayırlı işlerde en önde olunuz.
Kimi öne geçireceğinizi, kimi geriye bırakacağınızı iyi biliniz. İnsanlar sizi yaptığınız güzel ve faydalı şeylerle hatırlasın.
Hem nimet, hem hizmet veriniz.
Mazlumların intikamını zalimlerden alınız.
Affedici olunuz.
Birleştirici olunuz, parçalayıcı olmayınız. Arabulucu olunuz, arabozucu olmayınız.
Aydın olunuz. Aydınlatınız.
Tehdit etmeyiniz, teklif getirip, yol gösteriniz. İki dünyasına yarayacak kalıcı sözler, kalıcı işler yapınız. Ölünce varislerinize temiz bir isim, helal kazanç bırakınız. Bütün bunları başarırken azminizi, iradenizi sabır taşında bileyleyiniz ve sabırla yürüyünüz. Yarın da devam edecek. Dediğimi deneyin.

MİLLİ GAZETE YAZARI MAHMUT TOPBAŞ'TAN ALINTIDIR.

Hiç yorum yok:

ERZURUM'DA HALI YIKAMA SİZE BİR TELEFON KADAR YAKIN

TOMURCUK HALI YIKAMA
0442 214 19 34
0533 371 19 33

IŞILTI HALI YIKAMA
0442 242 05 97
0530 175 3414

POLAT HALI YIKAMA
0534 334 59 08
0 507 046 83 47

BURSADAKİ TORTUM DEMİRCİLER KÖYLÜLERİNİ MİLLETÇE ALKIŞLIYORUZ

Bursa'da yaşayan köylülerimiz ayda bir 27 hane reisi olarak toplanıyor. Kuranı Kerim okuyor, dua ediyor, birbirlerinden haberdar oluyor.
HABER YENİ FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ