BİR FATİHA DA SENDEN OLSUN

KİMLER GELDİ, KİMLER GEÇTİ? TIKLA DA GÖR

             Allah (cc), Kuran-ı Kerim’de Ankebut suresi   55. ayetinde:” Her canlı ölümü tadacaktır.”diyor. Bizler ve bu yazıyı siz...

31 Aralık 2009

2010'DA TEMİZ BİR SAYFA AÇMAYA VAR MISINIZ?

BİR YILI DAHA GERİDE BIRAKTIK.ÖMRÜMÜZDEN BİR YIL DAHA EKSİLDİ.BİZİ BEKLEYEN KARA TOPRAĞA BİRAZ DAHA YAKLAŞTIK.BUGÜNÜ GEÇEN YILIN MUHASEBESİNİ YAPARAK DEĞERLENDİREBİLDİK Mİ?
ALLAH(cc)'A KARŞI KUL OLARAK YAPMAMIZ GEREKEN GÖREVLERİ HAKKIYLA YAPABİLDİK Mİ?
VATANIMIZA ,MİLETİMİZE,DEVLETİMİZE VE İNSANLARA KARŞI GÖREVLERİMİZİN KAÇTA KAÇINI YAPABİLDİK?
ANNEMİZİ ,BABAMIZI VE SEVDİKLERİMİZİ KIRDIK MI?
İYİ BİR İNSAN VE İYİ BİR MÜSLÜMAN OLARAK YAŞAYABİLDİK Mİ?
TÜM BU SORULARA KISACA CEVAP VERMENİZİ İSTİYORUM.
SONRA SİZLERE ŞUNU ÖNERİYORUM:
GEÇEN YIL İSTEMEDİĞİMİZ BİR BİÇİMDE GEÇMİŞ OLABİLİR.GEÇMİŞE BİR SİNGER ÇEKELİM.VE BUGÜNDEN İTİBAREN (01.01.2010 2010)KENDİMİZE ÇEKİ DÜZEN VERELİM.
KENDİ KENDİMİZE SÖZ VERİYOR MUYUZ?


BEN SÖZ VERDİM.

YA SİZ?

27 Aralık 2009

DEMİRCİLER KÖYÜ'NDE RAHMETLİ OLDU

KÖYÜMÜZ SAKİNLERİNDEN Ahmet MUHİT (23 ARALIK 2009 ? )
Allah(cc) rahmetine kavuşmuştur.
MERHUMEYE ALLAH(cc) RAHMET EYLESİN. YAKINLARINA DA SABIR VERSİN.

MERHUMEYE VE CÜMLE GEÇMİŞLERİMİZİN RUHUNA BİR FATİHA OKUMAYI UNUTMAYALIM.

25 Aralık 2009

AŞURE NASIL YAPILIR?

Malzemeler

2 su bardağı Buğday
1 su bardağı Nohut
1 su bardağı Kurufasulye
1 su bardağı kuru Üzüm
1 su bardağı İncir
1 su bardağı kuru Kayısı
1/2 su bardağı fıstık
4 su bardağı Şeker
1 yemek kaşığı karanfil
10 – 15 su bardağı Su

Süsleme için:
1 su bardağı kuş üzümü
Çekilmiş ceviz içi, Antep fıstığı
Tarçın, nar taneleri

Yemeğin Tarifi
Buğday, fasulye, nohut ve üzümü yıkayıp ayrı kaplarda bir gece önceden ıslatın. Ertesi gün buğdayı süzüp büyük bir çelik tencereye alın. 15 su bardağı su ekleyip kaynatın. Üzerinde biriken köpüğü bir kevgirle alıp tencerenin kapağını kapatın ve 30 dakika kaynatın. Fasulye ve nohutu süzüp ayrı kaplarda haşlayın.

Buğday taneleri iyice yumuşayıncaya kadar yaklaşık 4.5 saat kısık ateşte arasıra karıştırarak pişirin. Buğdayın suyu un çorbası kıvamına gelmek üzereyken nohut ve kuru fasulyeyi ekleyin. İyice kaynatın. Ardından sırasıyla fıstık, kuru üzüm, karanfil ve dörde bölünmüş kuru kayısıyı ilave edip karıştırın. Birkaç taşım kaynatın. Son olarak şekeri ekleyip 5-10 dakika kaynattıktan sonra incirleri katın ve bir taşım kaynatıp, ateşten alın.

Aşure piştikten sonra sıcakken kaselere boşaltın. Soğuyunca üzerini ceviz içi, Antep fıstığı, kuş üzümü, tarçın ve nar taneleri ile süsleyerek servis yapın. İsteğe bağlı olarak gülsuyu da serpebilirsiniz.

24 Aralık 2009

AŞURE GÜNÜ ORUCU

Muharrem ayının onuncu günü olan Aşûre günüyle beraber ya ondan bir gün evvel ya da ondan bir gün sonra yani Muharrem'in 9 ve 10 veya 10 ve 11 (25 ve 26 veya 26 ve 27 Aralık) olmak üzere iki gün oruç tutulur ki sünnettir. (Alemgir, el-Fetava'l-Hihdiyye. 1/202) Büyük mükafatı vardır. Ebû Katade (R.A.)den rivayete göre Hz.Peygamber (S.A.V.) efendimiz:

"Aşûre günü orucunun, önceki yılın günahlarına keffaret olacağını ALLAH Teâlâ'nın rahmetinden umarım." ( Tirmizi. Savm: 48) buyurmuşlardır.

Hz. Aişe (R.A.) şöyle demiştir; "Cahiliyyet devrinde Kureyş aşûre günü oruç tutardı. Hicretten evvel Resûlullah (S.A.V.) da aşûre orucu tutardı. Medinei Münevvere'ye geldiği zaman da adeti üzere bu orucu tuttu ve sahabelere de bu orucu tutmalarını emretti. İkinci sene Ramazan orucu farz kılınınca aşûre günü orucunu terketti. Artık isteyen bu orucu tuttu, dileyen de onu terketti. (Buhari, 1, 69,Tefsir, sure: 2, 24, Savm:, Menakıbü'l-Ensar: 26; Müslim, Sıyam: 114-116, Ebû Davud, Sıyam: 64. Tirmizi, Savm: 48, Darimi, Savm: 46, Muvatta, Sıyam: 33 A. b. Hanbel. 2/57, 143, 4/29, 50, 6/162)

Kureyş'in aşûre günü oruç tutmaları Hz. İbrahim (A.S.) ve Hz. İsmail (A.S.) gibi eski peygamberlerin şeriatlerinden kendilerine gelen haberlerden dolayı olsa gerektir. Kureyş, aşûre gününü o günde Kabe'nin örtüsünü örtmek suretiyle tazim ediyorlardı.

Abdullah b. Abbas (R.A.) şöyle demiştir: Hz.Peygamber (S.A.V.) efendimiz; Medinei münevvereye geldiğinde Yahudilerin aşûre günü oruç tuttuklarını gördü de:

" Bu ne orucudur? diye sordu. Yahudiler:

Bu gün, iyi bir gündür. Bu gün, ALLAH Teâlâ'nın İsrail oğullarını düşmanlarından kurtardığı bir gündür. Hz. Musa (A.S.) bu ilâhî lütfa bir şükür olarak bu gün oruç tutmuştur, dediler. Resûlullah (S.A.V.):

"Biz Hz. Musa (A.S.)'ya sizden daha fazla müstehakız, buyurdu da, Mekkei mükerremedeki gibi o günü oruç tuttu ve sahabelere de bu orucu tutmalarını emir buyurdu..." ( Buhari, Savm:69; Müslim; Sıyam:127; Ebu Dâvud: Sıyam:64; İbn-i Mâce; Sıyam:41; Darimi; Savm:46; A.b. Hanbel; 1/291, 310, 336, 340)

Tabii ki, bir önceki hadisi şerifte de belirtildiği gibi Ramazan orucu farz kılınınca bu emir muhayyerliğe dönüşmüştür.

Burada şu önemli hususu da belirtelim ki: Hz.Peygamber (S.A.V.) efendimiz, peygamberliğinin ilk zamanlarında vahiy gelmeyen hususlarda ehli kitaba muvafakat etmeği severdi. Bu, bilhassa putperestlere muhalefet eden hususlarda böyleydi. Ne zaman ki Mekkei Mükerreme fetih edildi, İslâm, her yerde şöhret ve üstünlük elde etti, bütün konularda derhal ehli kitaba muhalefeti ilan etmiştir. Mesela:

Abdullah b. Abbas (R.A.)'dan rivayete göre Hz.Peygamber (S.A.V.) efendimize: Aşûre gününe Yahudi ve Hıristiyanların da tazim ettikleri ve o günde oruç tuttukları hatırlatıldığında, Hz.Peygamber (S.A.V.) efendimiz:

"Gelecek seneye inşaALLAH dokuzuncu gün oruç tutarız," buyurmuşlardır. Fakat gelecek sene gelmeden Hz.Peygamber (S.A.V.) efendimiz vefat etmişlerdir." (MüsIim. Sıyam: 133, Ebu Davud. Sıyam: 65)

Yine Abdullah b. Abbas (R.A.)'dan rivayete göre Hz.Peygamber (S.A.V.) efendimiz:

"Aşûre günü oruç tutunuz ve o hususta Yahudilere muhalefet edin. Binaenaleyh aşûreden bir gün önce veya bir gün sonra da oruç tutun, buyurmuşlardır." (A.b. Hanbel, 1/241, Beyheki, Şuabu'l-iman, 3/365) Bu bakımdan sadece aşûre günü oruç tutmak: Mekruhtur. (12 Alemgir, el-Fetava'l-Hihdiyye. 1/202)

Yine dinimiz İslâmiyet; güneş doğarken, zevalde (tam tepede) iken ve batarken, ateşe karşı namaz kılmayı yasaklamıştır. Bunun sebebi de, güneşe tapan ve ateşe tapınan milletlere benzemememizi temin etmektir. (Alemgir, el-Fetava'l-Hindiyye, 1/52)

Bakınız, dinimiz ibadet hususlarında bile gayrı müslimlere benzemeye müsaade etmemektedir. Peki onlara şahsî, ev veya iş hayatımızda benzemeye hiç musaade eder mi? Elbette etmez.

Dinimiz; kâfirlere, munafıklara, batıl din ve ideoloji mensuplarına muhalefet etmeyi emretmiş ve onlara benzemeyi kesin bir şekilde haram kılmıştır. Çünkü dış görünüş itibarıyla onlara benzemek, neticede ahlakî değerlerde, kötü ve çirkin işlerde ve hatta inançta onlara benzemeye sebep olur. Gerçekten giyimde, sözde, davranışta ve işlerdeki benzeşmeler kalplere tesir ederek onlara karşı sevgi ve saygı meydana getirir. Kısacası gayrimüslimlere benzemenin haram olduğunda icma vardır. (İskilipli Mehmet Atıf, Frenk Mukallitliği ve Şapka, 4)

Aşûre günü, ziyafet hazırlamak, aile halkını sevindirmek, sene boyunca bereketlere vesile olur.

Ebû Saidi'lHudrî (R.A.)den rivayete göre Hz.Peygamber (S.A.V.) efendimiz:

"Aşûre günü, aile efradına yeme içmesini bol yapan kimseye, Cenâbı Hak sene boyunca rızkını genişletip bollaştırır," (Beyhaki, Şuabu'l-İman, 3/366) buyurmuşlardır.

Süfyanı Sevri der ki: Biz bunu denedik ve öyle bulduk. Münavi: O günde Hz. Nûh Aleyhisselâm'ın ve yanındakilerin, Tufan'dan kurtulmuş olarak ilk defa karaya indiklerini, selamet ve bereket içinde, ailelerinin geçimliklerini hazırlamakla emr olunduklarını, böylece bu günün geçim vazifelerinde bir genişlik ve bolluk günü olduğunu, bu bolluğa her sene katılmanın bir sünnet kılındığını, selefi salihinden naklen belirtir. O gündeki bolluk ve bereketin tecrübeyle sabit olduğunu birçokları söylemiştir. Hz. Cabir (R.A.) bunlardan biridir. İbni Uyeyne: "Biz bunu elli veya altmış yıl denedik" diyerek te'yid etmiştir. (Münâvi, Feyzu'l-Kadir Şerhu Camiis-Sagir, 6/235)

Aşûre Tatlısı

Aşûre günü, bir de aşûre isimli bir tatlı pişirilir. Menşei şöyle rivayet edilir: Hz. Nuh (A.S.)'un gemisi, aşûre günü Cudi dağının tepesine oturunca, gemidekiler tufandan kurtuluş gününü kutlamak istemişler ve geminin ambarında arta kalan erzakı karıştırıp bir yemek pişirmişler. İşte aşure pişirme adeti buradan kalmıştır.

YAZAR:MEHMET TALU

22 Aralık 2009

DÜNYADAKİ HERKES BUNU UNUTTU

Balıklar gibi yüzmeyi öğrendik ama basit bir sanatı unuttuk. İNSAN gibi YAŞAMAYI biliyor musun?
ARKADAŞ ile DOST KAVRAMI
-Arkadaş evinize geldiğinde misafir gibi davranır,
-Dost geldiğinde buzdolabını açıp istediğini alır.
-Arkadaş senin ağladığını görmez,
-Dostunun omuzu ise senin gözyaşlarınla ıslanır.
-Arkadaş davetine katılınca bir paket hediye ile gelir,
-Dost sana yardım etmek için erken gelir; toparlanman için geç gider.
-Arkadaş, onu o yattıktan sonra ararsan rahatsız olur.
-Dost neden bu kadar geciktiğini sorar, derdini anlatmak için.
-Arkadaş bir kavgadan sonra her şeyin bittiğini düşünür,
-Dost ise tekrar arar.
-Arkadaş senin daima onun arkanda olmanı ister.
-Dost ise her zaman senin arkandadır.
-Arkadaş zaaflarınızı öğrenir ve onları kullanabilir.
-Dost zevklerinizi öğrenir ve onlara hitap eder.
-Arkadaş zayıflıklarınızı bilirse başınıza kakar.
-Dost zayıflıklarınızı bilirse örtmeye çalışır.
-Arkadaş sizi ikinci görmek ister.
-Dost ikinciniz olmaktan şeref duyar.
-Arkadaş sıkıntınız olmadığında yanınızdadır.
-Dost sıkıntınız olduğunda size koşar.
-Arkadaşlarınıza siz huzur vermeye çalışırsınız.

-Dostlarınız size huzur vermeye çalışır.
-Arkadaş bu mesajı okur ve kapatır.
-Dost okur ve dostlarına bu siteden bu yazıyı okutturur.

BİR ELİN PARMAKLARINDAN FAZLA DOSTU OLANLARA NE MUTLU
Bu yazıyı benimle paylaşan dostum Yahya GÜNEŞ'e teşekkür ederim.

21 Aralık 2009

HER DERDE DEVA YABANİ KEKİK

Eritici ve parçalayıcıdır. Kışın soğuktan titremeyi önler. İdrar ve regl söktürür, balgami hıltları temizler...
Yabani kekik, Görme gücünü koruyup, görme zaafını giderir. Göğsü ve akciğeri temizler balgam atılmasını kolaylaştırır, balla karıştırılıp kaynatılırsa göğüs ve kaburga ağrılarını geçirir...

YABANİ KEKİK

Dioscorides, onun bilinen bir drog olduğunu, küçük dikenli bir ağaç olup, bükeyli dalları bulunduğunu, bu dikenlerin onun dalları üzerinde durduğunu söylemiştir. Bu dikenlerin üzerine pamuk sarılarak fitil yapılır. Dalların etrafında küçük yapraklar vardır. Dallarının küçük uçlarında pembe çiçekleri vardır.

Çoğunlukla yüksek, kıraç ve çorak yerlerde yetişirler. Kırmızıya çalan beyaz renkte çiçekleri vardır. Dalları ıdhır-ı izhir (batak sazı) dallarına benzer. Onun çiçekleri yuvarlaktır.

İÇERİĞİ

Üçüncü derecede sıcak ve kurudur. Rufus, haşanın (kekik), yarpuz (fudenec) gibi kuruluğunun fazla olduğunu söylemiştir.

YARARLARI

Kekik, eritici ve parçalayıcıdır; donmuş kanı bile eritip, parçalar. Kekik şurubu, kışın soğuktan titremeyi önler.

GÜZELLİK

Siğilleri yok eder.

SOLUNUM

Göğüsü ve akciğeri temizler; balgam atılmasını kolaylaştırır; balla karıştırılıp kaynatılırsa göğüs ve kaburgaların alt tarafındaki ağrıları iyi eder ve kurutucu etkisi dolayısıyla kan tükürmeyi önler.

GÖRME

Yiyeceklere katıldığında, görme gücünü korur ve görme zaafını giderir. Dioscorides, onun bu etkisine şahit olmuştur.

BESLENME ORGANLARI

Hazım (sindirim) için uygundur. Onun şurubu sindirimdeki bozuklukları (kötü sindirimi) giderir ve iştahı azaltır.

DIŞARI ATAN ORGANLAR

İdrar ve regl söktürür; kurtları döker; 2-4 dirhem ondan içilirse, balgami hıltları temizler; onlar üzerinde ishal etkisi yapar.

Dr. Yaman SÖNMEZ ve Tarihçi Ahmet ALMAZ hazırladı.

19 Aralık 2009

UZUN YAŞAMANIN KÜÇÜK SIRLARI

Yaşamın uzaması elimizde değildir, fakat buna rağmen uzatılması amacıyla pek çok yapılacaklar listesi de bulunmaktadır. Bunlardan bazılarını paylaşalım...
Kırmızı eti azaltın. Et yemek istediğinizde balıkla birlikte haşlanmış sebze ya da bol yeşil salata yiyin.
Aşırı derecede tuz kullanımı kan basıncını bozar. Yemeğinize eklediğiniz tuzu yavaş yavaş azaltıp bırakmaya çalışın.
Yiyecekleri iyi çiğneyin. İyice çiğnenerek yenilen gıdalar, midede uzun süre tokluk hissi yaratıyor.
Pastırma, sucuk ya da benzeri yağlı gıdaları pişirirken ya da kızartırken yağdan tasarruf edin. Salatalarda da zeytinyağı ya da ay çiçek yağını tercih edin.
ABD'li sağlık uzmanları, hamilelik döneminin 18. haftasından itibaren annelerin alacağı balık yağlarının, bebeklerin zihinsel gelişimi açısından son derece yararlı olacağını açıkladı.

Daily Mail gazetesinin haberine göre, Omega 3 içeren balık yağının, bebeklerin merkezi sinir sistemi gelişimini artıracağını söyleyen araştırmacılar, balık yağının emzirme döneminin başlarında da kullanımına devam edilmesinin bebeklerin zekâ seviyesini artırdığını da ekledi

Sağlıklı yaşam için 19 öneri

İngiliz bilim adamları, sağlıklı yaşamak için 19 öneride bulunuyor. İnternet ortamında birçok sağlık haber sitelerinde yayınlanan bu maddeleri sizler için sıralamayı uygun buluyorum. Bu tavsiyelerde olduğu gibi basit tedbirler alarak 90 yaşına kadar yaşamak zor değil. Fakat uzun yaşam için sadece bu tavsiyelere bağımlı kalmak pek yerinde bir tercih olmaz.

Uzun yaşam için insanın yapacağı çok daha fazla şey vardır. Önemli olan insanın doğru yaşam felsefesini ve davranış biçimini bir yaşam şekli haline dönüştürme becerisi göstermesidir. Geçici heveslerle kısa sürede yapılıp sonra vazgeçilen tüm güzel alışkanlıkların faydası yeterli düzeyde gerçekleşemez.

Sarımsak beynin yaşlanmasını engelliyor!

1- Sarımsak, beynin yaşlanmasını önlüyor ve kolesterolü düşürüyor.

2- Günde 1 kilometre yürüyüş kalp hastalığı riskini yüzde 60 oranında düşürüyor.

3- Haftada 4 kez kepekli ekmek, makarna ya da kabuklu pirinç tüketmek, kanser riskini yüzde 40 azaltıyor.

4- Sebze-meyve yemek kalp krizi, kanser ve şeker hastalığı riskini azaltmakta fayda sağlıyor.

5- Fast-food'dan uzak durun. Çünkü bu tür yiyecekler, kalp ve damar hastalıklarına yol açıyor.

Alınan her kilo, ömrü 20 hafta kısaltıyor

6- Bel ağrısına çalışma iyi gelir. Fazla zorlamamak koşuluyla hareket etmek bel kaslarına iyi gelir.

7- Günde 2 fincan kahve kolon kanseri riskini yüzde 25, safra kesesinde taş riskini yüze 45 azaltır.

8- Kilolu insanların aldıkları her yeni kilo ömürlerini 20 hafta kısaltıyor. Dolayısı ile kilo kontrolü, insanın sağlıklı ve uzun bir yaşam sürmesi için en önemli faktörlerin başında geliyor.

9- Fındık, fıstık, balık ve tahılda bol miktarda bulunan selenyum, kanser riskini azaltır.

10- Haftada düzenli olarak birkaç kez cinsel ilişkide bulunmak, kişiyi 10 yaş daha genç gösteriyor.

Uyku hastalıkların düşmanı

11- Strese ve depresyona karşı gelmek için hobi edinilmesi tavsiye ediliyor.

12- Mırıldanarak şarkı söylemek sinüziti önlüyor. Ayrıca ruhsal gerginliği azaltarak insanın rahatlamasını sağlıyor.

13- Düzenli ve yeterli uyku bağışıklık sisteminin güçlenmesinde etkili oluyor.

14- İçeriğinde folik asit bulunan vitaminler kanser ve kalp hastalıklarından koruyor.

15- Cildiniz için mutlaka yazın koruyucu kremler, kışın da çatlamaya karşı nemlendiricilerin kullanılması gerekiyor.

Elma dişlere de faydalı

16- Elma yemek diş sağlığı için mükemmel bir besin maddesi. Ayrıca elmanın karaciğer ve kan üzerine sayılamayacak kadar çok olumlu etkileri olduğu yapılan son araştırmalarda ortaya çıkmıştır.

17- Eş seçerken dikkat edin. Kronik hastanın, eşinin de hasta olma riski 6 kat daha artıyor.

18- Günde 5 bardak su kolon kanseri riskini yüzde 50 azaltıyor.

19- Meslek seçerken dikkat edin. En sağlıklı meslek grubu pazarlamadır. Burada önemli olan insanın mesleğini yaparken mutlu olmasıdır. Hangi meslek olursa olsun aynı sonuç elde edilir.

[Kaynak: Sağlıklı Yaşamın Sırları Dr. Recai Yahyaoğlu, Nesil Yayınları İstanbul]


14 Aralık 2009

KIŞ AYLARINDA 10 ADIMDA CİLT BAKIMI

Soğuk ve kuru hava, kaloriferle ısınan kapalı ortamlar ve çevre kirliliği kış aylarında cilt bakımınının önemini artırıyor.

- Kalın, yünlü, sentetik giysiler ve banyo, yıkama gibi cilt temizliğinin yaz aylarından daha seyrek yapılması da cilt sağlığını etkiliyor. Amerikan Hastanesi Dermatoloji Bölümünden Dr. Buket Pençe, kış mevsiminde cilde nasıl bakım yapılması gerektiği hakkında bilgi verdi, 10 adımda kışın cilt bakımını anlattı.

Derimizin hava ile temas eden açık bölgeleri etkileyen (yüz, eller) kışın kurumakta, kızarmakta, hassaslaşarak çatlayabilmekte. Alerjik kişilerde yünlü, sentetik, deri giysilere karşı kontakt dermatitler kış aylarında daha sık görülmekte. Derinin üzerinin giysiler, ter, yağ salgısı ile sürekli örtülü olması yağ bezi hastalıklarının(akne, sebore, milium kistler) artmasına neden olur. Lipofilik mantar hastalıkları pitriasis versikolor(samyeli hastalığı) ve nem artışına bağlı intertriginöz (vücuttaki kıvrım yerleri) bölge enfeksiyonları daha sık oluşabilir. Bu sorunlara engel olabilmek için deri bakımında izlenebilecek 10 adım şöyle sıralanabilir:

TEMİZLİK: Yüz ve vücudumuza, kurumaya engel olmak amacıyla kremli veya yağlı sabun ve jeller kullanılmalıdır.

NEMLENDİRME: Yüz ve vücut deri tipine uygun nemlendiriciler(gliserin, vazelin, üre, laktik asit, hyaluronik asit içerenler) her banyodan sonra uygulanmalı ve kuruluğa engel olunacak şekilde nemlendiriciler daha sık sürülmelidir.

PEELING: Kışın deri tipine göre sıklığı ayarlanarak glikolik asit, retinoik asit veya salisilik asit içeren jel, krem veya maskelerle derinin ölü tabakası yenilenmesi mutlaka sağlanmalıdır.

GÜNEŞ KORUMASI: Kış aylarında da güneş koruması devam ettirilmelidir. Özellikle karda(yansıma nedeniyle), yüksek yerlerde güneşin etkisi artmaktadır. Yağmurlu havalarda bile güneş açtığında ışığa duyarlı ciltler en az SPF: 15–30 arası sprey, krem veya losyon formlarındaki koruyuculardan kullanmalıdırlar.

ANTİ-AGING: Retinoik asit, glikolik asit, askorbik asit ve peptidler, krem, serum, maske şeklinde uygulanmalı; sistemik olarak antioksidan vb. gerekli maddeler kapsül veya tablet formlarında alınmalıdır.

EL BAKIMI: Soğuk havalarda gliserin, vazelin, lanolin içeren el kremleri daha sık uygulanmalı, el sabunları kremli veya yağlı olmalı, eldiven kullanılmalıdır.

AYAK BAKIMI: Kış günlerinde kalın çoraplar, bot, çizme içinde uzun süre kalan ayaklara salisilik asit ve üre içeren krem ve pomadlar düzenli olarak uygulanmalıdır. Ayrıca mantar öldürücü maddelerin sprey, pudra, köpük, krem şeklinde uygulanması, mantar enfeksiyonlarına karşı ayakları korumaktadır.

SAÇ BAKIMI: Saçları soğuk hava ve çevre kirliliğinden korumak için yumuşak şampuanlar ve saç kremleri uygulanması, saçları – tırnakları güçlendiren biotin, çinko, demir kullanılması kışın özen gösterilmesi gereken bir diğer konudur.

TIRNAK BAKIMI: Tırnaklar da soğuk havalarda daha çok kırılmakta ve incelmektedir. El kremleri, tırnakları korumak için yeterli olmamaktadır. Bu nedenle tırnak koruyucu kremlerin düzenli kullanılmasına dikkat edilmelidir.

BESLENME: Beslenme de deriyi korumak için dikkat edilmesi gereken bir faktördür. A, C, E vitaminleri, çinko, bakır, demir, selenyum alımı yanında zayıflama diyetlerinin abartılmaması ve yağ, karbonhidrat kısıtlamasının dozunda yapılması önemlidir.

10 Aralık 2009

DÜNYAYA GELEN SON DEMİRCİLER KÖYLÜSÜ

Ali AKPINAR' ın oğlu Harun AKPINAR' ın 08/12/2009 bir oğlu dünyaya gelmiştir.AKPINAR ailesini tebrik ederiz.

Allah(cc) hayırlı evlat etsin.(Amin)


04 Aralık 2009

TORTUM DEMİRCİLER KÖYÜ'DEN BİR YAZAR ÇIKTI

Ahmet YILDIZ

1956 yılında Erzurum’un Tortum ilçesi, Demirciler köyünde doğdu. 6 yaşında Kur’an-ı Kerim’i hatmetti. 1967’de ilkokulu, 1972’de Kur’an Kursu’nu bitirerek hafızlık diplomasını aldı. 1979 yılında imamlık yeterlilik sınavını kazanarak Kilis iline atandı. Burada ortaokulu bitirdi. 1985-1998 yılları arasında İstanbul’da görev yaparken Hafız İsmail Biçer’den ve çeşitli hocalardan kıraat ve Arapça dersleri aldı. 1992 yılında Pendik İmam-Hatip Lisesi’ni bitirdi. 1998 yılında Sakarya’nın Hendek ilçesinde, 2004 yılında da Sakarya’nın Arifiye ilçesinde Cumhuriyet Mahallesi Merkez Camii’nde göreve başladı. Halen burada görev yapmakta ve açık öğretim İlahiyat fakültesine devam etmektedir. Evli ve 5 çocuk babasıdır.

YAYINLANMIŞ ESERLERİ

Gül Kokulu Muhammed’im-1

Gül Kokulu Muhammed’im-2

Hikmet pırıltıları

Kutsal mekanlar ve faziletleri

YAYINLANACAK ESERLERİ

Güzellerin sözleri sözlerin güzelleri

Güzel dinimi öğreniyorum.

Sonsuza yolculuk

Hz.Ömer (r.a.)

Heybe

İLETİŞİM VE KİTAP İSTEME ADRESİ

Ahmet Yıldız

0539 464 49 91

ahmedyildiz25@hotmail.com

ÇOK YAKINDA KİTAPLARINI SİTEMİZDEN İNDİREBİLECEKSİNİZ

ERZURUM'DA HALI YIKAMA SİZE BİR TELEFON KADAR YAKIN

TOMURCUK HALI YIKAMA
0442 214 19 34
0533 371 19 33

IŞILTI HALI YIKAMA
0442 242 05 97
0530 175 3414

POLAT HALI YIKAMA
0534 334 59 08
0 507 046 83 47

BURSADAKİ TORTUM DEMİRCİLER KÖYLÜLERİNİ MİLLETÇE ALKIŞLIYORUZ

Bursa'da yaşayan köylülerimiz ayda bir 27 hane reisi olarak toplanıyor. Kuranı Kerim okuyor, dua ediyor, birbirlerinden haberdar oluyor.
HABER YENİ FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ