BİR FATİHA DA SENDEN OLSUN

KİMLER GELDİ, KİMLER GEÇTİ? TIKLA DA GÖR

             Allah (cc), Kuran-ı Kerim’de Ankebut suresi   55. ayetinde:” Her canlı ölümü tadacaktır.”diyor. Bizler ve bu yazıyı siz...

06 Ocak 2012

GÜL’ÜN (S.A.V.) GÜLLERİ

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ

GÜL’ÜN (S.A.V.) GÜLLERİ

Alla hu Teala’ya Kâinat’ın zerresi adedince hamt, yüz binlerce salât ve selam Güzeller güzeli Hazreti. Muhammed Mustafa (Sallallahü Aleyhi ve Selem)’ e olsun.

Kâinat’ın en güzeli (s.a.v.) Erkek çocuklarından: Hz.Kasım ve Hz. Abdullah, Hz. Peygamberimiz (s.a.v.) peygamberlik verilmeden önce küçük yaşta vefat ettiler.

Güzeller güzeli (s.a.v.)’ in bir künyesi, ”Ebu’l Kasım, dır.” Allah Rasülü (s.a.v.) bu künyeden çok hoşlanır; küçük yaşta kaybettiği oğlunun isminin geçtiğinde teselli bulurdu.

Hz. İbrahim, hicretten sonra Medine-i Münevvere’de doğmuştur. Hicri 10. yılda 18. aylık iken vefat etmiştir. Güzeller güzeli (s.a.v.) onun ölümüne çok üzülmüş ve şöyle buyurmuştu: “Göz yaşarır, kalp üzülür, Allah’ın rızasına uygun olandan başka bir söz söyleyemeyiz Ey İbrahim, senin kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyiz ”

Kızları ise: İslâm devrine yetişmiş, Güzeller güzeli (s.a..v.); e iman etmiş ve Medine-i Münevvere’ye hicret etmişlerdir (İbn İshak,)

Allah Rasülü (s.a.v.) 4 kızı’da büyümüş ve evlenmiştir.

Hz. Peygamberimiz (s.a.v.)’in kızlarının en büyüğü Hz. Zeynep (r.anha) Efendimiz (s.a.v.) 30 yaşındayken dünyaya geldi. Hicri. 8. yılda vefat etti.

Hz. Zeyneb'in, (r.anha.) Ebû'l-Âs b. er-Rebî'den, Mâme ve Ali adında iki çocuğu oldu. Ali, çocuk denecek yaşta vefat etti. Kızı Ümâme ise bilahere teyzesi Fâtıma'nın vefatından sonra Hz. Ali (r.a.) ile evlenmiştir (a.g.e.)

Hz. Rukiyye, (r.anha) Efendimiz (s.a.v.) 33 yaşındayken dünyaya geldi.

Hz. Rukayye, (r.anha.) Peygamber Efendimiz (s.a.v.) risâletinden önce Ebu Leheb'in oğlu Utbe ile nişanlanmıştı. Ancak Efendimiz (s.a.v.), İslâm dinini tebliğe başlayınca ve Ebu Leheb hakkında "Ebu Leheb'in elleri kurusun" mealiyle başlayan Tebbet süresi nazil olunca, Babası Ebu Leheb de oğlunu yanına çağırarak "Oğlum! Muhammed' in kızından ayrılmayacak olursan, ben senden ayrılırım" dedi.

Utbe, annesi ve babasının teşvikiyle Hz. Rukiyye (r.anha.)' yı zifaf vuku bulmadan önce boşadı. Hz. Peygamber (s.a.s) bunun akabinde kızını Hz. Osman (r.a.) ile evlendirdi.

Hz. Rukıyye, (r.anha.) kocası Hz Osman (r.a.) ile beraber Habeşistan’a hicret etti. Habeşistan'da bulunduğu sırada Abdullah adında bir çocuğu olmuştu.. Hz. Rukıyye'nin (r.anha.) bu ilk ve tek çocuğu, rivâyete göre 6 yaşında vefat etmiştir.

22 yaşında vefat eden Hz. Rukiye’nin (r.anha.) cenazesini Ümmü Eymen yıkadı. Kocası Hz. Osman (r.a) da eşinin cenaze namazını kıldırdı. Sonra da Medine-i Münevvere’de Mescid-i Nebi’nin yanındaki el-Baki' mezarlığında toprağa verildi.

Hz.Ümmü Külsüm (r.anha.) Ebû Leheb'in oğlu Uteybe ile nişanlanmıştı. Ebû Leheb, hakkında Tebbet Suresi nazil olunca, oğluna, Hz. Peygamber' (s.a.v.) kızını terk etmesini söylemiş, o da bunun üzerine Ümmü Külsüm'ü izdivaç olmaksızın terk etmişti.

Hicretten sonra Hz. Peygamber (s.a.v.) ev halkını Medine-i Münevvere’ye getirdiğinde Hz. Ümmü Külsüm (r.anha.) da bunlar arasındaydı.

Hz.Ümmü Gülsüm (r.anha.) Hz. Osman'dan (r.a.) ile evliliklerinden çocuğu olmamış hicretin. 9 yılı Şaban ayında vefat etmiştir.

Hz. Muhammed (s.a.s.)'in neslinin kendisi soyundan devam ettiği en küçük kızı. Müslümanların dördüncü halifesi "ilmin kapısı" Hz. Ali (r.a.)'ın hanımı.Hz. Fatma (r.anha.) Hicretten 13 yıl önce Mekke-i Mükerreme’de doğdu. Hz. Fatıma (r.anha..) evlendiğinde 15, Hazreti. Ali (r.a.) 21, yaşındaydı. Hazreti. Fatma (r.anha.)

Hicri 11. yılda Sultanlar Sultanı (s.a.v.) vefatından 6 ay sonra 24 yaşındayken vefat etmiştir. Efendimiz (s.a.v.) in diğer 6-çocuğu kendinden önce vefat etmiştir.

Hazreti. Fatma (r.anha) nın Hazreti. Hasan,(r.a) Hazreti. Hüseyin,(r.a.) Hazreti Muhsin (r.a.) adlarında 3 tane erkek evladı vardı. Hz. Muhsin (r.a.) küçük yaşta vefat etmiştir.

Hazreti Hasan’ın (r.a.) soyundan gelenlere “ŞERİFHazreti Hüseyin’in (r.a) soyundan gelenlere de “SEYYİD” denir.

Hz. Fatma (r.anha.) nın Hz.Ümmü Gülsüm,(r.anha.) Hz. Zeynep,(r.anha.) ve Hz. Rukiye (r.anha.) adlarında 3 tane kız evladı vardı. Selam ve dua ile


Hiç yorum yok:

ERZURUM'DA HALI YIKAMA SİZE BİR TELEFON KADAR YAKIN

TOMURCUK HALI YIKAMA
0442 214 19 34
0533 371 19 33

IŞILTI HALI YIKAMA
0442 242 05 97
0530 175 3414

POLAT HALI YIKAMA
0534 334 59 08
0 507 046 83 47

BURSADAKİ TORTUM DEMİRCİLER KÖYLÜLERİNİ MİLLETÇE ALKIŞLIYORUZ

Bursa'da yaşayan köylülerimiz ayda bir 27 hane reisi olarak toplanıyor. Kuranı Kerim okuyor, dua ediyor, birbirlerinden haberdar oluyor.
HABER YENİ FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ