BİR FATİHA DA SENDEN OLSUN

KİMLER GELDİ, KİMLER GEÇTİ? TIKLA DA GÖR

             Allah (cc), Kuran-ı Kerim’de Ankebut suresi   55. ayetinde:” Her canlı ölümü tadacaktır.”diyor. Bizler ve bu yazıyı siz...

13 Eylül 2011

Kur'ân mektebi

Beş sınıfın birlikte okuduğu ilkokulumuzun duvarlarında okuduğumuz kitapların özeti durumunda olan ve öğretmenimiz tarafından duvara asılan çok değerli yazılar vardı.
En fazla dikkatimi dünya haritası çekerdi.
Bizim köyden başka köylerin, şehirlerin, ülkelerin olduğunu harita üzerinden görmüştüm.
İlkokulu bitirdiğimde öğretmenim Konya Ereğli'deki Köy Enstitüsü'ne gitmemi isterken Karaman'daki cami müezzini yönümüzü Kur'an'a çevirdi.
O cami müezzini merhum Ahmet efendiye hep dua ettiğim gibi çocuklarını da ziyaret etmeyi ihmal etmemeye dikkat ederim.
Kur'an da bana dünyayı, geçmişin ibretlik sahnelerini bugünün dost ve düşmanlarını, geleceğin yine ibretlik sahnelerini ve dünyanın öbür tarafını gösterdi.
Yedi milyar insanın bir baba ve anneden geldiğini, ilk insanın peygamber olduğunu, insanlık tarihinin peygamberle başladığını, inkarcılar tarafından bu yolun saptırılmaya çalışıldığını öğretti. Tün dünyanın bir mektep olduğunu, Allah'ın eğitiminden geçmemiz ve peygamberleri örnek almamız gerektiğini öğretti.
Mektebimizin tavanında yanıp sönen yıldızlar,
 insanı merkez kabul edip etrafımızda dönüp duran, bize ısı ve ışık veren ama para istemeyen kıyamete kadar sönmeyen milyarlarca yıldızlar dünya mektebini süslemekteler.
Dağlar, okulun duvarları gibi, denizler evimizin havuzu gibi.
Dersimizin konusu; fizik, kimya, matematik, madenler, ormanlar, uzay, denizler, biyoloji...gibi Rabbimizin koyduğu tabiat kanunlarını keşfetme, keşfedilenleri bütün halka mal etmek olduğu gibi neyi nasıl yapacağımızı, Allaha, insanlara, hayvanlara ve tabiata karşı nasıl davranacağımızı insanları, hayvanları ve tabiatı Yaratan'ın kanunlarına göre yapmayı, kendi diş ağrısına bile çare bulamayan, ölümünü engelleyemeyen, bulduğu her çarede dünyayı kirletmekten başka işe yaramayan insanların kriterlerine uymamayı bize Kur'an öğretir.
Güneş herkese aynı şekilde ısı ve ışık verir ama bizler yaşımız, kilomuz, sıhhatimiz oranında yararlanırız.
Kur'an ayetleri bu tabiat nimetlerinin paylaşımını kurala bağlamıştır. Ekonomik dengeyi kendi çıkarları doğrultusunda bozanların duyguları bozulur.
Bütün paraları kendi kasasına yutturan adam, afyon yutmuş adam gibi doğruyu eğri görmeye başlarlar.
Açlıktan inleyen insanların iniltisinden zevk almaya başlarlar.
Dünyayı satın aldıklarına inanırlar ama karşılık olarak ömürlerini verdiklerini bilmezler.
Dünyanın her tarafında her dinden, her dilden insanlar arasında çok iyi niyetlerle iyiyi doğruyu arayanlar var.
Ama çıkarlarının zedeleneceğini, şehvetlerinin ve şöhretlerinin sınırlandırılacağını, "dediğim dedik, çaldığım düdük" teranesini tekrarlamayacaklarını bilen bir avuç zorba, insanla İslam arasına giriyor, engel oluyor.
Biz o zalim zorbalara hatırlatacağız: Ağaçların kuruduğu, insanların öldüğü gibi bir gün gelir ışığında yandığımız güneş dürülür, yıldızlar dökülür, üzerine yazlık ve kışlık villalar yaptığınız, insanlara hava attığınız dağlar yerinden yürütülür. Değerli mallar değersiz olur. Biriktirdiğin altınların, dolarların yüzüne bakmaz olursun. İçinde yatlarla, kenarında botlarla yüzdüğün denizler kaynamaya başlar. Gökyüzü açılır cehennem alevlendirilir. Sahifeler açılır, cennet yaklaştırılır.
İşte o zaman ne yapacağız. Amel defterimiz yaptıklarımızı önümüze serecek.
Bunlar ne zaman olacak ben inanmam deme.
Güneş gibi baban, ay gibi anan, yıldız gibi yakınların kayıp gidiyor.
Yer kabir olup yarılıyor, öbür dünyaya kapı açılıyor.
Sen de bir gün bir yıldız gibi kayıvereceksin.
Seni getiren götürecek. Gardrop gibi giyindiğin bu dünyadan yine soyunarak gideceksin.
Yanında amel defterinden başka bir şeyin olmayacak.
Öyle ise senin kalbini, kalıbını, canını, tenini, kanını, sen uyurken de, uyanıkken de çalıştıran Allah'a vücudunu teslim ediyorsun, doktorlara gidip "ben Allah'ın yarattığı sindirim sistemini, kan dolaşımı sistemini beğenmiyorum, bana yeni bir sistem kurun" demiyorsun.
İşte sosyal, siyasal, bireysel vs. hayatında da Allah'ın sisteminden başka sistem istersen toplum bünyesinde deprem olur.
Köşe dönenler çıban gibi şişer ve patlar. Fuhuş yarıkları, soygun çukurları, terör yıkıntıları meydana gelir. Firavun sisteminde olduğu gibi erkek çocuklar harp meydanlarında öldürülür.
Bunları önlemek için değerli, güçlü, kuvvetli, güvenilen elçinin getirdiği kitaba göre sistemimizi kuralım ki ahrette amel defterlerimiz ak ve pak olsun  Haydin Kur'an eğitimine yeniden başlayalım.
MİLLİ GAZETE YAZARI MAHMUT TOPBAŞ'IN YAZISIDIR.

Hiç yorum yok:

ERZURUM'DA HALI YIKAMA SİZE BİR TELEFON KADAR YAKIN

TOMURCUK HALI YIKAMA
0442 214 19 34
0533 371 19 33

IŞILTI HALI YIKAMA
0442 242 05 97
0530 175 3414

POLAT HALI YIKAMA
0534 334 59 08
0 507 046 83 47

BURSADAKİ TORTUM DEMİRCİLER KÖYLÜLERİNİ MİLLETÇE ALKIŞLIYORUZ

Bursa'da yaşayan köylülerimiz ayda bir 27 hane reisi olarak toplanıyor. Kuranı Kerim okuyor, dua ediyor, birbirlerinden haberdar oluyor.
HABER YENİ FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ