BİR FATİHA DA SENDEN OLSUN

KİMLER GELDİ, KİMLER GEÇTİ? TIKLA DA GÖR

             Allah (cc), Kuran-ı Kerim’de Ankebut suresi   55. ayetinde:” Her canlı ölümü tadacaktır.”diyor. Bizler ve bu yazıyı siz...

04 Mart 2009

ÖĞRETMENLER KİTAP OKUMAYI UNUTTU

GEÇİM DERDİ HERŞEYİN ÖNÜNDE
Türkiye genelinde olduğu gibi, Erzurum’da da bu sorunun yaşandığına dikkati çeken Haliloğlu, “Öğretmenlerimizin kitap okuma alışkanlığı maalesef hızla azalıyor. Öğretmenler geçim sıkıntı çekiyor, kazandıklarıyla ancak geçinebiliyor. Kitap ya da süreli yayın takip eden öğretmen sayısı çok az” dedi.
TOPLUM REHBERLERİNİN OKUMA İHTİYACI
Öğretmenlerin, toplumun önündeki rehberler olduğuna vurgu yapan Haliloğlu, kitap okuyamayan ve kendini yetiştiremeyen eğitimcilerin, topluma fayda da sağlayamayacaklarını kaydetti. Erzurum’da, 3 bin 748’i bayan, toplam 8 bin 851 öğretmen bulunduğunu bildiren Naci Haliloğlu, “Doğu Anadolu Bölgesi’nde şartlar belli. Burada yaşam standartları diğer bölgelere oranla düşük. Çünkü öğretmenin burada ısınma ve barınma gibi büyük gider kalemleri var. Bu masraflar arasında bir öğretmenin kitap için bütçe ayırması zaten zor. İşte bu nedenler, öğretmenleri hiç bırakmamaları gereken bir alışkanlığı unutmak zorunda bıraktı. Öğretmenlerimiz artık okumaktan vazgeçti” diye konuştu.
ÖĞRETMENLERE ÖZEL DESTEK ŞART
Bir öğrencinin, kitap okuyan öğretmenini örnek alacağını, aynı durumun evlerde de söz konusu olacağını aktaran Öğretmenler Derneği Erzurum Şube Başkanı Naci Haliloğlu, “Bir öğrenci öğretmeninden, annesinden ve babasından neyi görürse onu uygular. Öğretmen kitap okumuyorsa, anne ve baba kitap okumuyorsa, çocuktan kitap okumasını bekleyemezsiniz. Böylece kendi geleceğini tüketen bir toplum karşımıza çıkıyor. Bu duruma karşı müdahale etmesi gereken kurum, Milli Eğitim Bakanlığı’dır. Öğretmenlerin ve öğrencilerin kitap okumasını sağlayacak düzenlemelere gidilmesi gerekiyor. Sınavdan sınava kitap okuyan öğretmen ya da öğrenciyle toplum hiçbir yere varamaz. Aynı şekilde evlerimizde de kitap okuma alışkanlığı üzerinde ciddiyetle durmalıyız. Yoksa geleceğimizin teminatı dediğimiz çocuklarımızı, daha yolun başında kaybetmiş olacağız. Öğretmenlerin öncelikle ekonomik durumları düzeltilmeli, ardından kitap okumaları teşvik edilmelidir” şeklinde konuştu.

Hiç yorum yok:

ERZURUM'DA HALI YIKAMA SİZE BİR TELEFON KADAR YAKIN

TOMURCUK HALI YIKAMA
0442 214 19 34
0533 371 19 33

IŞILTI HALI YIKAMA
0442 242 05 97
0530 175 3414

POLAT HALI YIKAMA
0534 334 59 08
0 507 046 83 47

BURSADAKİ TORTUM DEMİRCİLER KÖYLÜLERİNİ MİLLETÇE ALKIŞLIYORUZ

Bursa'da yaşayan köylülerimiz ayda bir 27 hane reisi olarak toplanıyor. Kuranı Kerim okuyor, dua ediyor, birbirlerinden haberdar oluyor.
HABER YENİ FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ