BİR FATİHA DA SENDEN OLSUN

KİMLER GELDİ, KİMLER GEÇTİ? TIKLA DA GÖR

             Allah (cc), Kuran-ı Kerim’de Ankebut suresi   55. ayetinde:” Her canlı ölümü tadacaktır.”diyor. Bizler ve bu yazıyı siz...

08 Mart 2017

Şehit olurken bile kul hakkını düşünüyor.

Bismillahirrahmanirrahim

Bütün hamtlar ve övgüler Allahu Teâlâ’ya mahsustur. Âşıkların gözyaşları adedince, denizlerin damlaları adedinde, Salât ve selam Hz. Muhammed Mustafa  (s.a.v.) ‘e âline olsun.

Allahumme salli ala Muhammed’in ve ala ali Muhammed

Değerli okurlarım! Bir gazi anlatıyor: Düşman bir saatlik çatışma neticesinde imha edilip o günkü hareket son bulunca şehitlerimizi seyyar karargâhımıza taşıdık. Sımsıcak kanları hala haki renkli elbiseye yayılmaya devam ediyor.

Karargâha geldiğimizde bölük komutanımız, şehit olan askerlerin kimliklerini tespit ederken, birinin göğüs cebinden çıkan nota dikkat kesiliyor.

Ne okuduğunu bilmiyoruz tabi. Ama komutanın gözlerinin yaşarmasından içli bir şey yazılı olduğunu anlıyoruz.
Bir şeyler mırıldanan komutan, bize dönüp soruyor:

“Kayserili falanca asker kim?”
Hiç birimizden cevap çıkmıyor. Demek ki o arkadaşımız da yok.

Fakat hatırlanıyor hemen. Geride üç şehit daha var. “Acaba onlardan biri mi?” diye baktığımızda tahminimizin doğruluğunu anlıyoruz.

“Komutanın sorduğu Kayserili arkadaşımızda şehit olmuştur”

Hadiseyi öğrenen komutan, sanki bir bildiği varmış gibi o askerinde cebine bakıyor.  “Onunda aynı şekilde bir not bıraktığı belli.”
Biz bu ufak notların ne olduğunu merak ederken, Kayserili arkadaşımızın cebinden çıkan notu okuyan komutanımız acayip bir renk alıyor.
Peşinden şehidin kanlı cesedine sarılıp hıçkıra hıçkıra ağlıyor.
Sonra komutanımızın dudaklarından dökülmeğe başlıyor kendisini ağlatan sebep:

“Arkadaşlar! Sizlere moral vermesi ve maneviyatımızın kuvvetlenmesi bakımından, şu anda aramızdan şehadet şerbetiyle ayrılan iki arkadaşımızın sırrını açıklıyorum.

“Çünkü ikisi de sadece bana yazılmış not.” Hepimiz pür dikkat dinliyoruz.
“Az önce cebinden çıkan notu okuduğum Yozgatlı arkadaşımız ‘Komutanım! Bu sırrımı size söylüyorum! Eğer şehit olursam Kayserili falanca arkadaşımdan borç aldığım 20 lirayı ödeyebilir misiniz? Ahir ete borçlu gitmek istemiyorum.’

Benim için bundan daha şerefli bir görev olur muydu? Bir şehit askerimin borcunu ödeyecek ve bahtiyar olacaktım. O bakımdan ismi geçen alacaklının kim olduğunu sordum size. Maalesef o asil arkadaşımızda şehit olmuştu.

Merak ederek onun da cebine baktım. İşte size o arkadaşınızın notunu da okuyorum:

Komutanım,
Yozgatlı falanca arkadaşımın bana olan borcunu helal ettiğimi mahcup olur diye söyleyemedim. Eğer şehit olursam bana olan borcunu ödeyemedim diye üzülmesin. Siz ona, hakkımı helal ettiğimi söyleyebilir misiniz?’

”Bu sözleri zaten büyük bir gayretle zar zor okuyan komutanımız, tekrar ağlamaya başlamıştı.

Şüheda gövdesi, bir baksana dağlar taşlar,
O rükû olmazsa, dünyada eğilmez başlar.
Vurulup alnından tertemiz yatıyor,
Bir hilal uğruna ya Rab ne güneşler batıyor.
Ey şehit oğlu şehit, isteme benden makber,
Sana aguşunu açmış duruyor peygamber.  (Mehmed Akif Ersoy)

İşte bu Kur’an-ı Kerim’in verdiği ahlaktır. Şehit olurken bile kul hakkını düşünecek kadar ince ve zarif düşünce ancak Kur’an-ı Kerim yolu ile kazanılır.  Allahu Teala’ya yönelmekten başka çaremiz var mı? İşte İlahi hüküm:

“Allahu Teala yolunda öldürülenlere (şehitlere) ölüler demeyin. Bilakis onlar diridirler, lakin siz onu hissedemez, anlayamazsınız.”( Bakara Suresi: 154 )
Hz. Muhammed (s.a.v.)' in zamanından günümüze kadar, çok sayıda insanlar, Allah rızası için, Tevhit mücâdelesi için, Allah'ın adını yüceltmek ve emrini hakim kılmak için canını verip şehit oldu.
Bunların başında Yasir ve hanımı Sümeyye gelmektedir.
Ammar b. Yasir'in babası Yasir, bir köle idi. Bir cariye olan Sümeyye ile evlendirilmişti ve bu evlilikten Ammar dünyaya gelmişti. Bu mütevazı ailenin fertleri, hep beraber Müslüman olmuşlardı. Bekir oğulları, bunların üçünü de azad etmişlerdi. Müşrikler onlara çok eziyette bulundular. Yasir ve hanımı Sümeyye, müşriklerin zulmü neticesinde şehid olmuşlardı. Ammar anasız ve babasız kalmıştı. Hz. Muhammed (s.a.s), onlara dua etmişti. Yasir ilk erkek ve hanımı Sümeyye ilk kadın şehid olmuştu. Bu şehitlik kervanı, herhangi bir yer veya zamanda noktalanmadı ve noktalanmayacak, kıyamete karar devam edecektir (Suheylî, er-Ravdu'l-Ünf, Kahire,).
Şehitlerimiz bu cennet vatanı bize emanet etmişlerdir. Bizlere düşen de bu toprakları korumak ve gelecek nesillere devretmektir.

Şehitlerimize, gazilerimize ve vatanımıza karşı görevlerimizi yerine getirmek için bunu vazife bilmeliyiz.

Bu duygularla, bütün şehitlerimize Allahu Teala’dan rahmet diliyoruz.

Allahumme salli ala Muhammed’in ve ala ali Muhammed


Hiç yorum yok:

ERZURUM'DA HALI YIKAMA SİZE BİR TELEFON KADAR YAKIN

TOMURCUK HALI YIKAMA
0442 214 19 34
0533 371 19 33

IŞILTI HALI YIKAMA
0442 242 05 97
0530 175 3414

POLAT HALI YIKAMA
0534 334 59 08
0 507 046 83 47

BURSADAKİ TORTUM DEMİRCİLER KÖYLÜLERİNİ MİLLETÇE ALKIŞLIYORUZ

Bursa'da yaşayan köylülerimiz ayda bir 27 hane reisi olarak toplanıyor. Kuranı Kerim okuyor, dua ediyor, birbirlerinden haberdar oluyor.
HABER YENİ FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ