BİR FATİHA DA SENDEN OLSUN

KİMLER GELDİ, KİMLER GEÇTİ? TIKLA DA GÖR

             Allah (cc), Kuran-ı Kerim’de Ankebut suresi   55. ayetinde:” Her canlı ölümü tadacaktır.”diyor. Bizler ve bu yazıyı siz...

23 Ağustos 2016

ŞEHİTLERİMİZE MÜJDELER

Bismillahirrahmanirrahim
Bütün hamtlar ve övgüler Allahu Teâlâ’ya mahsustur. Kâinat’ın zerresi adedince, Salât ve selam bütün insanlığın Efendisi, Hz. Muhammed (s.a.v.) ‘e âline ve ashabına olsun.
                     Allahumme salli ala Muhammed’in ve ala ali Muhammed
Değerli okurlarım! Şehid, Dinî anlamda, Allah rızası için, O'nun yolunda canını fedâ eden müslümana verilen isimdir.

Kur'an-ı Kerim’de'da 35’ dolayında "şehid" kelimesi ve 20’ civarında da, çoğulu olan "şuheda" kelimesi geçmektedir. Aynı kökten gelen kelimelerle beraber, Kur'an'ı kerim’de geçen "şehid" kelimesi, daha çok şâhid manasınadır. Şehid, aynı zamanda Yüce Allah'ın isimlerinden biridir. Bir kaç âyette de, bu manayı ifâde etmektedir. Bu ayetlerden birinin meâli şöyledir:
Şehidlik büyük bir derecedir. Şehidler hem Allah'ın övgüsünü ve hem de Hz. Muhammed (s.a.s)'in sevgisini kazanan bahtiyar insanlardır.


Ecdadımızı zaferden zafere koşturan ve tarih sayfalarını kahramanlık destanları ile dolduran, Allah’ın hak olan vaadine erme ve O’nun şehitler için hazırladığı mükâfata mazhar olma arzu ve isteğidir.

Yüce Allah, şehitlerin manen ölmediklerini, onlara ölüler denilmemesinin gerektiğini, Kur'an'ın değişik yerlerinde dile getirmiştir:
“Allah yolunda öldürülen kimseler için “ölüler”
demeyin! Doğrusu dirilerdir velâkin siz anlayamazsınız.”(Bakara Suresi.154.)

Allah yolunda öldürülenleri, ölüler sanma. Hayır, (onlar) diridirler. Rabb'leri katında rızıklanmaktadırlar. Allah'ın keremiyle kendilerine verdiklerinden sevinçli olarak, arkalarında henüz (şehid olup) kendilerine yetişemeyenlere de korku olmadığı, onların da üzüntüye uğramayacakları müjdesiyle sevinmektedirler. Allah'ın nimeti ve keremiyle ve Allah'ın mü'minlerin ecrini zayi etmeyeceği müjdesiyle sevinirler" (Âl İmran, Suresi. 169, 170, 171).

Allah yolunda ruhunu teslim eden şehitlerin amellerinin boşa gitmeyeceği, büyük ecir ve sevap kazanacakları, Kur'an'ı Kerim’de şöyle haber verilmiştir:
“Dünya hayatını âhiret hayatı karşılığında satarlar, Allah yolunda savaşsınlar. Kim Allah yolunda savaşır da öldürülür veya galip gelirse, biz ona yakında büyük bir mükâfat vereceğiz" (Nisa Suresi. 74).

"Savaşta inkâr edenlerle karşılaştığınız zaman, hemen boyunlarını vurur. Nihâyet onları iyice vurup sindirinceye kadar bağı sıkıca bağlayın (onları esir alın). Ondan sonra artık ya lütfen bırakır veya karşılığında fidye alırsınız. Harb ağırlığını bırakıncaya (savaş sona erinceye) kadar (böyle yaparsınız). Allah dileseydi, (kendisi) onlardan öç alırdı. Fakat sizi birbirinizle denemek için (size savaşı emrediyor). Allah yolunda öldürülenler (yok mu, Allah) onların yaptıkları işleri zâyi etmeyecektir" (Muhammed Suresi. 4).

Şehidlerin günahlarının af olunacağı da, Kur'an'da müjdelenmiştir:
“Rabb'leri onlara karşılık verdi: Ben, sizden erkek, kadın, hiç bir çalışanın işini zâyi etmeyeceğim. Hep birbirinizdensiniz. Göç edenler yurtlarından çıkarılanlar, yolumda işkence edilenler... Elbette onların kötülüklerini örteceğim ve onları, altlarından ırmaklar akan cennetlere koyacağım. (Yaptıklarına), Allah katında bir karşılık olarak (bu nimetleri vereceğim). Şüphesiz karşılıkların en güzeli Allah katındadır" (Âli İmrân, Suresi. 195).

“Şüphesiz Allah inananlardan canlarını ve mallarını satın almıştır ki, buna mukabil cennet kesinlikle onlara aittir. Allah yolunda savaşırlar, öldürürler ve öldürülürler” (Tevbe Suresi. 111)

Şehitlerin faziletleriyle ilgili Hadisi şerifler.

"Cennete giren hiç bir kimse, dünya üzerindeki her şey kendisine verilse bile, dünyaya dönmek istemez. Ancak şehit müstesnadır. O, göreceği ikramdan dolayı tekrar dünyaya dönüp on defa daha öldürülmeyi (şehit olmayı) temenni eder" (Buhârî, Cihâd 6).

"Muhammed'in nefsi, elinin kudretinde olan Allah'a yemin ederim ki, Allah yolunda savaşmak ve öldürülmek, sonra savaşmak ve yine öldürülmek, sonra yine savaşmak ve öldürülmek isterdim" (Buhâri, İman,).

“Mesrûk (r.a) Abdullah'a bu âyette zikredilen şehidlerin halini sormuş, o şöyle cevap vermiştir: Biz de bunu Hz. Muhammed (s.a.s)'e sormuştuk. Bize şu cevabı vermişti: "Şehidlerin ruhları yeşil kuşların karnındadır. Onların arşa asılı kandilleri vardır. Diledikleri gibi cennette serbestçe dolaşır, sonra o kandillere geri dönerler" (Müslim, İmâre, , 16).


“Allah yolunda yaralanan bir kimse, kıyamet gününde yarasından kan akarak Allah’ın huzuruna gelir Renk, kan rengi, koku ise misk kokusudur.” (Buhari.)

“Şehidin Allah katında yedi özelliği vardır, kanının ilk damlası yere düştüğünde affedilir., cennet deki yerini görür, iman hüllesi giydirilir, kabir azabından kurtarılır, kıyametin korkunç halinden emin olur, başına dünya ve dünyadakilerden daha hayırlı olan yakuttan vakar tacı konur, yetmiş iki huri ile evlendirilir.ve akrabasından yetmiş iki kişiye şefaat eder.”
(Teberani.)

Şehidin yere düşen kanı kurumadan cennet deki iki huri eşi, her birinin elinde dünya ve dünyada bulunan her şeyden daha güzel birer hullu olduğu halde, yavrusunu çölde gölgeleyen deve gibi, şehidi karşılamaya koşarlar.” (İbn-i Mace)

“Şehitlerin ruhları yeşil kuşların kursaklarında cennetin meyvesine, bir rivayette ağacına asılır.” (Tirmizi)

“Şehidin ölümden duyduğu acı ancak sizden birinin cim diklemeden duyduğu acı gibidir” .(Tirmizi.)

Şehit olan kimsenin kul borcundan başka bütün günahları bağışlanır” .(Müslim)

Şehitlerimiz bu cennet vatanı bize emanet etmişlerdir. Bizlere düşen de bu toprakları korumak ve gelecek nesillere devretmektir.

Şehitlerimize, gazilerimize ve vatanımıza karşı görevlerimizi yerine getirmek için bunu vazife bilmeliyiz.

    Bu duygularla, bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet diler, gazilerimize minnet ve şükranlarımızı sunarız.

Allahumme salli ala Muhammed’in ve ala ali Muhammed








Hiç yorum yok:

ERZURUM'DA HALI YIKAMA SİZE BİR TELEFON KADAR YAKIN

TOMURCUK HALI YIKAMA
0442 214 19 34
0533 371 19 33

IŞILTI HALI YIKAMA
0442 242 05 97
0530 175 3414

POLAT HALI YIKAMA
0534 334 59 08
0 507 046 83 47

BURSADAKİ TORTUM DEMİRCİLER KÖYLÜLERİNİ MİLLETÇE ALKIŞLIYORUZ

Bursa'da yaşayan köylülerimiz ayda bir 27 hane reisi olarak toplanıyor. Kuranı Kerim okuyor, dua ediyor, birbirlerinden haberdar oluyor.
HABER YENİ FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ