ÖSYM Başkanlığınca, öncesinde ve sırasında her türlü tedbirin alındığı YGS'nin sorunsuz tamamlandığı bilgisi paylaşıldı. Sınav sorularından rastgele seçilen yüzde 20'si, "osym.gov.tr" adresinden erişime açıldı.
YGS SORULARI İÇİN TIKLAYIN!
ÖSYM'den yapılan açıklamada şöyle;
2015 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sisteminin (ÖSYS) birinci aşaması olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (2015-YGS) tüm yurtta 171 sınav merkezinde, toplam 7.031 sınav binasında, 109 bin 393 sınav salonunda bugün saat 10:00’da başlayıp 12.40’da tamamlanmıştır. Sınav süresince toplam 314 bin 816 personel özveri ile görev yapmıştır.
Ülkemizin geleceği olan 2.046.716 gencimizin girmiş olduğu bu yarışın hak ve adalet ölçüsü içerisinde gerçekleştirilebilmesi için yaklaşık 6 aydan fazla bir süredir gece gündüz çok titiz bir çalışma yürütülmüştür. Sınav öncesinde ve sınav sırasında her türlü tedbir alınmış ve ilgili çalışmalar planlandığı gibi dakika dakika yürütülerek sınav sorunsuz biçimde tamamlanmıştır.
ÖSYM Yönetim Kurulu kararı doğrultusunda 2015-YGS’ye ait sorularının tamamından rastgele seçilen % 20’sine aşağıdaki bağlantıdan yayımlanmıştır. Adaylar sonuç açıklama sonrasında sınavda yer alan soruları kendi soru kitapçıklarındaki sırada olmak üzere ais.osym.gov.tr adresinden erişebileceklerdir.
Sınavın tüm adaylar, aileleri ve ülkemiz için hayırlı olmasını ve sınavın tüm aşamalarında görev alan ÖSYM Personeline, Sınav Görevlilerimize ve Emniyet Görevlilerimize teşekkür ederiz.
ADAYLARIN GÖZÜNDEN YGS
Üniversiteye girişte birinci aşama olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) giren kimi adaylar, sınavın zor olduğunu belirtirken, kimi adaylar da soruları kolayca yanıtladıklarını ifade etti.
YGS, Türkiye'de tüm il ve bazı ilçe merkezleri ile KKTC'nin başkenti Lefkoşa'da, 171 sınav merkezinde 6 bin 853 bina, 109 bin 307 salonda, 314 bin 861 görevliyle bugün gerçekleştirildi.
Gazi Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde sınav çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan bazı adaylar, sınavın kolay olduğunu belirtirken, kimileri de testlerin yanıtlarını verirken zorlandıklarını ifade etti. İstanbul Üniversitesi Endüstri Mühendisliğinden 1994'da mezun olan ve ardından yüksek lisansını yapan Mustafa Özkul, yıllar sonra arkadaşlarıyla YGS'ye yeniden girip bakış açılarını test ettiklerini anlattı.
Sınavın genel olarak zor olduğunu belirten Özkul, "Analitik bakış açısı gerektiriyordu, bilgi değil. Bu kadar kısa sürede bu gençlerin yapabileceği kanaati bende zor. Bu sonuçta en güzelini seçmek için yapılan bir sınav. Bu jenerasyonun karşılaştığı sorular çok daha zor kanaatindeyim. Çünkü bizde konuyu bilirseniz yapabiliyordunuz ama şimdi stresle boğuşuyorsunuz. Benim insanlara verebileceğim bir hesap yok ama gençlerin bir beklentisi var. Onların birilerine bir hesapları var. Allah onların yardımcısı olsun" diye konuştu.
Oğullarından birinin 3 yıl sonra YGS'ye gireceğini ifade eden Özkul, "Ona örnek olması açısından girdim sınava. Beraber bir talebelik yapabilir miyiz diye düşündüm. İçimdeki çocukluk hisleri depreşti diyebilirim" görüşünü ifade etti. Özkul, kazandığı takdirde yeniden üniversite öğrencisi olabileceğini söyledi.
Bir aday ise gazetecilerin sınavla ilgili değerlendirmesini sorduğunda, "Ben daha önce de çok girdim, bana değil gençlere sorun sınavı" ifadesini kullandı.
Aynı binada sınava giren kimi adaylar ise "sınavımız fena değildi" değerlendirmesini yaparken, Türkçe testinin biraz karmaşık olduğunu, matematik sorularının ise kolay olduğunu dile getirdi.
Bazı adaylar ise sınavın genel olarak kolay olduğunu belirtirken, zorlandıkları soruların bulunmadığını vurguladı.
Adaylardan bir kısmı da Türkçe paragraflarının geçen yıla göre daha kısa şekilde hazırlandığını, ancak bazı cevaplar arasında ikilemde kalarak yanıt verdiklerini aktardı.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder