BİR FATİHA DA SENDEN OLSUN

KİMLER GELDİ, KİMLER GEÇTİ? TIKLA DA GÖR

             Allah (cc), Kuran-ı Kerim’de Ankebut suresi   55. ayetinde:” Her canlı ölümü tadacaktır.”diyor. Bizler ve bu yazıyı siz...

29 Kasım 2011

Erzurum'a Yeni Otobüs Terminali

Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin Kuzey Çevre Yolu kenarında yaptıracağı şehirler arası otobüs terminali için hafriyat çalışmaları başladı.
Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin Kuzey Çevre Yolu kenarında yaptıracağı şehirler arası otobüs terminali için hafriyat çalışmaları başladı. MNG Holding'in mevcut otobüs terminalinin yerine kent otel, rezidans AVM kuracak olması nedeniyle, terminalin yeri de havalimanı güzergahındaki BİM Lojistik Merkez Deposu'nun kuzeyine kurulacak.
Büyükşehir Belediyesi'nin eski terminal yerinin yer tespiti, tapu devri ve zemin etüt işlemlerinin ardından hafriyat alım çalışmalarını başlattı. Kuzey Çevre Yolu üzerindeki yeni terminalin temelinin ise 2012 yılının nisan ayında atılacağı belirtildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, yeni terminalin Erzurum’a yakışır nitelikte ve modern bir görünüme sahip olacağını söyledi. Yeni şehirlerarası otobüs terminalindeki çalışmaların aralıksız sürdürüldüğünü belirten Küçükler, "Yüklenici firma yer tesliminin hemen ardından hafriyat ve temel kazım çalışmalarını başlattı. Otogar projemiz çok kısa bir süre içerisinde tamamlanacak ve Erzurum’un ulaşım vizyonunu tamamen değiştirecek.” dedi. Erzurum’da uzun yıllardır kullanılan mevcut otogarın, ihtiyaca cevap veremez hale geldiğinin de altını çizen Küçükler, şunları dile getirdi: "Mevcut otobüs terminali Erzurum'a yakışmıyor ve standartların altında. Yeni şehirler arası otobüs terminali hizmete açıldığında Erzurum’un modern görünümüne görsel zenginlik kazandıracak."
Yolcuların her türlü ihtiyacı düşünülerek tasarlanan projenin, Erzurum’da ulaşım hizmetleri sektörüne yeni ve çağdaş bir vizyon kazandıracağını da vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, 55 dönümlük arazi üzerinde inşa edilecek olan yeni şehirler arası otobüs terminalinin, yolcu peronlarından sosyal donatılarına, araç bakım istasyonlarından otoparkına varıncaya kadar çeşitli niteliklere sahip olacağını belirtti. Yapımı kısa sürede tamamlanarak şehrin hizmetine sunulacak olan terminalin, Erzurum’a kazandırılacak olan 210 milyon dolarlık MNG yatırımı için ön adım olacağını hatırlatan Başkan Küçükler, “Şehirler arası otobüs terminalinin yapımı tamamlanır tamamlanmaz, mevcut otogarı yıkacak ve İkiz Kuleler Projesi için düğmeye basacağız. Çünkü söz konusu proje, mevcut otogarın bulunduğu Terminal Caddesi bölgesinde hayata geçirilecek.” şeklinde konuştu. CİHAN

Hiç yorum yok:

ERZURUM'DA HALI YIKAMA SİZE BİR TELEFON KADAR YAKIN

TOMURCUK HALI YIKAMA
0442 214 19 34
0533 371 19 33

IŞILTI HALI YIKAMA
0442 242 05 97
0530 175 3414

POLAT HALI YIKAMA
0534 334 59 08
0 507 046 83 47

BURSADAKİ TORTUM DEMİRCİLER KÖYLÜLERİNİ MİLLETÇE ALKIŞLIYORUZ

Bursa'da yaşayan köylülerimiz ayda bir 27 hane reisi olarak toplanıyor. Kuranı Kerim okuyor, dua ediyor, birbirlerinden haberdar oluyor.
HABER YENİ FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ