BİR FATİHA DA SENDEN OLSUN

KİMLER GELDİ, KİMLER GEÇTİ? TIKLA DA GÖR

             Allah (cc), Kuran-ı Kerim’de Ankebut suresi   55. ayetinde:” Her canlı ölümü tadacaktır.”diyor. Bizler ve bu yazıyı siz...

19 Şubat 2011

19 MART 2011 CUMARTESİ GÜNÜ YETERLİLİK SINAVI SORULARI VE CCEVAPLARI

Kuran Kursu Öğreticisi SORULARINI İNDİR,

İmam-Hatip SORULARINI İNDİR

Müezzin Kayyım  SORULARINI İNDİR




DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞINDAN

     Diyanet İşleri Başkanlığı Sınav Yönetmeliğinin ilgili maddeleri gereğince 19.03.2011 tarihinde Stajyer Vaizlik, Stajyer Kur’an Kursu Öğreticiliği, İmam-Hatiplik ve Müezzin-Kayyımlık yeterlik yazılı sınavı yapılacaktır. Yazılı sınavdan 70 ve üzeri puan alanlar daha sonra sözlü uygulamalı sınava çağırılacaktır. Yeterlik sınav sonuçları,

1-   657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’na göre istihdam edilecek açıktan personel alımlarında,
2-   Diyanet İşleri Başkanlığınca açılacak unvan değişikliği sınavlarında,
3-   657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’na göre istihdam edilecek sözleşmeli personel alımlarında,
4-   657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 86. Maddesine göre istihdam edilecek vekaleten atamalarda kullanılacaktır.

A-Sınava katılmak isteyen adaylarda aranan şartlar

657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun değişik 48. maddesinde sayılan genel şartlar ile birlikte;

a) Stajyer Vaizlik için;

1- Dört yıllık dini yüksek öğrenim mezunu olmak.
2-Bayan olmak
3- Stajyer vaizlik yapmaya mani bir özrü bulunmamak

b) Stajyer Kur’an Kursu Öğreticiliği için;

1- En az imam-hatip lisesi mezunu olmak.
2- Bayan olmak.
3- Stajyer Kur’an Kursu Öğreticiliği yapmaya mani bir özrü bulunmamak.

c) İmam-Hatiplik için;

1- En az imam-hatip lisesi mezunu olmak.
2- Erkek olmak,
3- İmam-Hatiplik yapmaya mani bir özrü bulunmamak.

d) Müezzin-Kayyımlık için;

1- En az İmam-Hatip Lisesi mezunu olmak. (Hafızlık belgesine sahip olup lise/dengi okul mezunu olanlar da müracaat edebilir.)
2- Erkek olmak.
4- Müezzin-Kayyımlık yapmaya mani bir özrü bulunmamak.

B-Başvuru Şekli ve Diğer Hususlar için

1.      Yeterlik yazılı sınavına müracaat edecek adaylar öncelikle 30 TL (otuz TL KDV dâhil) sınava giriş ücretini, EĞİTEK Döner Sermaye İşletmesi’nin T.C. Ziraat Bankası Beşevler/ANKARA Şubesi, Türkiye Vakıflar Bankası Ankara Merkez Şubesi ve Türkiye Halk Bankası Küçükesat Şubelerinden herhangi birine, bulundukları yerlerdeki anılan bankaların şubelerinden “Kurumsal Tahsilât Programı” aracılığı ile 03/02/2011 – 02/03/2011 tarihleri arasında yatıracaklardır.

2.    Bunlar dışında hiçbir hesaba, hiçbir şekilde (EFT, Posta Çeki vb.) sınav ücreti yatırılmayacaktır.

3.    Sınav ücretini yatırmayan adaylar yazılı sınav için müracaat edemeyecek ve sınav giriş belgesi alamayacaklardır.

4.    Adaylar sınava giriş ücretini yatırdıktan sonra 03/02/2011 – 02/03/2011 tarihleri arasında internet ortamında http://www.meb.gov.tr/ adresindeki “Merkezi Sistem Sınavları” bölümüne girerek başvuruda bulunacaklardır.

5.   Adaylar sınava giriş belgelerini 10/03/2011 tarihinden itibaren http://www.meb.gov.tr/  adresindeki “Merkezi Sistem Sınavları” bölümüne girerek alacaklardır.

6.   Adayların sınava girecekleri adres ve sınav saati ilgili WEB sayfasından (http://www.meb.gov.tr/, Merkezi Sistem Sınavları) alacakları giriş belgelerinde belirtilecektir.

7.     Sınav ücretinin yatırılması esnasında ilgili dekonta;
  ibaresi mutlaka yazdırılacaktır. Yazdırmayanlar, giriş belgelerini ilgili siteden (http://www.meb.gov.tr/, Merkezi Sistem Sınavları) alamayacaklardır.Diyanet İşleri Başkanlığı Yeterlik/Mesleki Bilgiler S.T.Sınavı

8.    Adaylar yazılı sınava gelirken “Sınav Giriş Belgesi” ile birlikte kimlik belgelerinden birini de (Nüfus Cüzdanı, Pasaport veya Ehliyet) yanlarında bulunduracaklardır.

9.    Diyanet İşleri Başkanlığı Sınav Yönetmeliğinin 14 üncü maddesi gereğince yazılı sınavda başarılı sayılmak için en az 70 puan almak şarttır.

10.   Yazılı sınavda başarılı olanların sözlü ve uygulamalı sınav tarihleri ve sınavın yapılacağı yer ayrıca duyurulacaktır.

11.   Gerçeğe aykırı beyanda bulunanlar, geçerli puan alsalar dahi sözlü ve uygulamalı sınava alınmayacaklardır.

12.    Daha önce yeterliliği olan ve yeterlik süresi devam edenler istemeleri halinde ilan edilen unvanlardan herhangi birine şartlarını taşıması halinde müracaat edebilirler. (Örneğin: İmam-Hatip yeterliliği olan, Müezzin-Kayyımlık yeterliliğine, Stajyer Vaizlik yeterliliği olan K.Kursu Öğreticiliği yeterliliğine başvurabilir).

13.   Halen kamu kurum ve kuruluşlarında Devlet Memuru olarak çalışanlardan duyuruda belirtilen şartları taşıyanlar da istemeleri halinde Stajyer Vaizlik, Stajyer Kur’an Kursu Öğreticiliği, İmam-Hatiplik ve Müezzin-Kayyımlık Yeterlilik Yazılı Sınavına katılabileceklerdir.

14.    Verilen Yeterlik hangi görev için verilmiş ise o görev için geçerli olacaktır.

15.     Adaylar yalnızca bir unvan için yeterlik sınavına müracaatta bulunabileceklerdir.

16.    Başvurusu / Sınavı geçersiz sayılan, sınava girmeyen, sınava alınmayan ya da sınavdan çıkarılan, başarılı olamayan, başvuru şartlarını taşımadığı halde sınav ücreti yatırmış olan adayların ödedikleri ücretler kesinlikle iade edilmeyecektir. Ancak; Adayın kendi kusuru dışında idari sebeplerle sınava giremeyen adaylar sınavın ait olduğu yıl içinde ve banka dekontu (ödendi makbuzu) ile EĞİTEK’e başvuruda bulunduğu takdirde kendisine ücret iadesi yapılabilecektir.

17.   Aday, özürlü olması halinde durumunu yukarıda belirtilen adresin http://www.meb.gov.tr/, Merkezi Sistem Sınavları bölümüne yapacağı başvuruda belirtecektir.

18.    Sınava başvuranlar arasında sınav öncesinde ve sınav anında EĞİTEK tarafından tedbir alınmasını gerektirecek herhangi bir özür durumuna sahip olan aday/adaylar var ise, sağlık kurulu raporunun, özürlü kimlik kartının kurum onaylı örneği veya adayın özür durumunun resmi olarak işlenmiş olduğu nüfus cüzdanı örneğinden herhangi birini bir nüsha halinde posta yolu ile en geç 02.03.2011 tarihinde EĞİTEK Ölçme Değerlendirme ve Açıköğretim Kurumları Daire Başkanlığında olacak şekilde gönderilecektir. Bu tarihten sonra EĞİTEK’e ulaşan belgeler dikkate alınmayacaktır.

C- Sınav Konuları

1- Vaizlik Sınav Konuları:
Kur’an-ı Kerim, Arapça, Tefsir, Hadis, Kelam, Fıkıh, Dini ve Mesleki Kültür, Hitabet, Başkanlık ve Devlet Memurları ile İlgili Mevzuat.

2- Kur’an Kursu Öğreticiliği Sınav Konuları:
Kur’an-ı Kerim, Akaid, Fıkıh (İbadet Konuları), Siyer, Ahlâk ve Hitabet.

3- İmam-Hatiplik Sınavı Konuları:
Kur’an-ı Kerim, Akaid, Fıkıh (İbadet Konuları), Siyer, Ahlâk ve Hitabet.

4- Müezzin-Kayyımlık Sınav Konuları:
Kur’an-ı Kerim, Akaid, Fıkıh (İbadet Konuları), Ezan ve İkamet.

İlgililere Duyurulur.
D.İ.B.İNSAN KAYNAKLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

Hiç yorum yok:

ERZURUM'DA HALI YIKAMA SİZE BİR TELEFON KADAR YAKIN

TOMURCUK HALI YIKAMA
0442 214 19 34
0533 371 19 33

IŞILTI HALI YIKAMA
0442 242 05 97
0530 175 3414

POLAT HALI YIKAMA
0534 334 59 08
0 507 046 83 47

BURSADAKİ TORTUM DEMİRCİLER KÖYLÜLERİNİ MİLLETÇE ALKIŞLIYORUZ

Bursa'da yaşayan köylülerimiz ayda bir 27 hane reisi olarak toplanıyor. Kuranı Kerim okuyor, dua ediyor, birbirlerinden haberdar oluyor.
HABER YENİ FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ