BİR FATİHA DA SENDEN OLSUN

KİMLER GELDİ, KİMLER GEÇTİ? TIKLA DA GÖR

             Allah (cc), Kuran-ı Kerim’de Ankebut suresi   55. ayetinde:” Her canlı ölümü tadacaktır.”diyor. Bizler ve bu yazıyı siz...

17 Mart 2015

Canan Karatay'dan çocuklar için ilginç tavsiye

Karatay: Çocuklar, Türk kahvesini şekersiz olmak şartıyla istedikleri kadar içebilir. Kahve çok güçlü bir antioksidandır.
Bursa 13'üncü Kitap Fuarı'nda imza günü etkinliğine katılan Canan Karatay, çocukların sağlıklı ve doğal gıdalarla beslenmesinin çok önemli olduğunu, paketlenmiş suni yiyecekleri asla tüketmemeleri gerektiğini söyledi.
 
KÖY YUMURTASI, PAÇA...
 
Türkiye'de zeytin, zeytin yağı, fındık ve fıstığın bol olduğunu  anlatan Karatay, "Çocukları bunlara alıştırmamız lazım. Sarısıyla doğal köy  yumurtası, yağıyla doğal kuzu eti yemeleri lazım. Çocuklara paça vermek de çok  önemli. Büyüme çağındaki çocukların köy tereyağı yemesi de çok önemli. Bunların  içinde çocukların büyüme çağında çok ihtiyaçları olan kalsiyum, protein, mineral,  vitamin, omega 3 ve bütün yağlar bulunuyor. Bu yağlar ve çocukların büyüme  çağında ihtiyacı olan A, D, E ve K vitaminleri vücuda girdiği zaman çocuklar cin  gibi oluyor" diye konuştu. 
 
BOLCA FINDIK, FISTIK
 
Karatay, çocuklara bolca fındık ve fıstık yemelerini tavsiye etti. Bu yiyeceklerin kan yapıcı ve vücudu ısıtıcı özelliği bulunduğuna  değinen Karatay, "Fındık ve fıstıkta doğal karbonhidrat, yağ, protein, mineral ve  vitaminler vardır. Fındık, fıstık doğanın vitamin ve mineral kaynağıdır"  ifadesini kullandı. 
 
Büyüme çağındaki çocuklara özellikle doğal karbonhidrat bulunduran  yiyecekler öneren Karatay, kuru baklagillerin doğal karbonhidrat içerdiği  bilgisini verdi. Karatay, "Çocukların mutlaka kuru fasulye, mercimek, börülce  yemesi lazım. Yalnız kuru fasulye, pilav üstü olmayacak" değerlendirmesinde  bulundu. 
 
  Okul kantinlerindeki hazır yiyeceklerin çocukların sağlığına zararlı  olduğuna dikkati çeken Karatay, şunları kaydetti: 
 
"Kantinlerde doğal, günlük sebze ve meyveler bulunabilir, çocuklara  onlar sunulabilir. Sağlıklı, doğal süt, fındık ve fıstık da sunulabilir. Anneler,  okula giderken çocuklarının ceplerine, çantalarına fındık, fıstık, bir de ayran,  ev yapımı yoğurt koysun. Çocuklar ev yoğurdunun içine ceviz koyup kaşıklasın.  Kantinlerde pakete girmiş yiyecek bulunmasın. Ceviz, omega 3, D vitamini çok  önemli, beyni geliştirmek için. Roma İmparatorluğu zamanında ruh hastalarına  ceviz yediriliyordu, beyinlerini geliştirmesi için." 
 
Canan Karatay, saatlerce bilgisayar başında çalışmanın beyinleri  dumura uğrattığını ifade ederek, çocukların hareket etmesi gerektiğini anlattı. 
 
Öğrencilere şeker yemelerini hiçbir zaman önermediğine dikkati çeken  Karatay, "Şeker beynin gıdasıdır" denildiğini ancak şeker ve tatlıların geçici  bir süre enerji ve mutluluk sağladığını, beyne gıda vermediğini dile getirdi. 
 
ŞEKERSİZ OLMAK ŞARTIYLA İSTEDİKLERİ KADAR TÜRK KAHVESİ...
 
Karatay, Türk kahvesinin beyin için uyandırıcı etkisi olduğuna işaret  ederek, "Çocuklar, Türk kahvesini şekersiz olmak şartıyla istedikleri kadar  içebilir. Kahve çok güçlü bir antioksidandır. Şeker beyinde tahribat yapar, kahve  onu düzeltir, cin gibi yapar" diye konuştu. 

Hiç yorum yok:

ERZURUM'DA HALI YIKAMA SİZE BİR TELEFON KADAR YAKIN

TOMURCUK HALI YIKAMA
0442 214 19 34
0533 371 19 33

IŞILTI HALI YIKAMA
0442 242 05 97
0530 175 3414

POLAT HALI YIKAMA
0534 334 59 08
0 507 046 83 47

BURSADAKİ TORTUM DEMİRCİLER KÖYLÜLERİNİ MİLLETÇE ALKIŞLIYORUZ

Bursa'da yaşayan köylülerimiz ayda bir 27 hane reisi olarak toplanıyor. Kuranı Kerim okuyor, dua ediyor, birbirlerinden haberdar oluyor.
HABER YENİ FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ