BİR FATİHA DA SENDEN OLSUN

KİMLER GELDİ, KİMLER GEÇTİ? TIKLA DA GÖR

             Allah (cc), Kuran-ı Kerim’de Ankebut suresi   55. ayetinde:” Her canlı ölümü tadacaktır.”diyor. Bizler ve bu yazıyı siz...

12 Ağustos 2012

RAMAZAN'DA AĞIZ KOKUSUNU ÖNLEMENİN YOLU NANE

Kayseri Özel Avrupa Hastanesi Ağız ve Diş Sağlığı Uzmanı Ahu Alçı Karayılan, nanenin Ramazan'da oluşan ağız kokusunun düşmanı olduğunu söyledi.
Kayseri Özel Avrupa Hastanesi Ağız ve Diş Sağlığı Uzmanı Ahu Alçı Karayılan, Ramazan'da tüketilen şeker oranının artması, sahurdan sonra dişlerin fırçalanmaması ve uzun saatler aç kalmanın, apız içinde bakteri oluşuma neden olduğunu ve ağız kokusu oluşturduğunu söyledi. Karayılan Ramazan'da ağız kokusunu önlemenin en önemli yolunun diş fırçalamaktan geçtiğini, bunun yanı sıra, sahurdan hemen sonra yenilecek taze nanenin de ağız kokusunu engelleyeceğini ifade etti. Karayılan, "İyi bir ağız bakımına ihtiyaç vardır. Günde en az iki defa dişleri, dili, yanak içini fırçaladıktan sonra diş ipi ve ağız gargarasıyla diş bakımını desteklemek gerekir. Ramazanda da bir şeyler yenmediği ve tükürüğün azaldığı için ve ağız ve diş yüzeyleri yıkanmadığı için ağız ve nefes kokusu oluşur. Bunu önlemek içinde iftarda ve sahurda bol su tüketmek gerekir. Ayrıca sahurda da nane, tarçın ve karanfil gibi aromatik yağlar içeren bitkilerden yararlanılırsa ağız kokusunu engellemiş olur" dedi.
Ramazanda ağız kokusuna neden olan bir başka nedeninde ağız kuruluğu olduğunu belirten Karayılan, "Yemek yendiği ve bir şeyler içildiği zaman tükürük salgısı artar. Ramazanda da bir şeyler yenmediği için tükürük azalır. Tükürüğün azalması ağız kuruluğuna, dolayısıyla ağız ve nefes kokusuna neden olur. Bunu önlemek içinde iftarda ve sahurda bol su tüketmek gerekir" şeklinde konuştu.
Karayılan, bayramla birlikte şeker tüketiminin daha da artacağını, bu durumun diş çürüklerine davetiye çıkardığını vurguladı. Karayılan, "Baklava ve şekerli gıdaların yenmesi ve asitli içeceklerin içilmesi çürüklerde artışa neden olur. Diş çürüklerini önlemek için dişlerin fırçalanması lazım, özellikle de bayramda tatlı yedikten sonra ağız bakımına özen gösterilmesi gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Hiç yorum yok:

ERZURUM'DA HALI YIKAMA SİZE BİR TELEFON KADAR YAKIN

TOMURCUK HALI YIKAMA
0442 214 19 34
0533 371 19 33

IŞILTI HALI YIKAMA
0442 242 05 97
0530 175 3414

POLAT HALI YIKAMA
0534 334 59 08
0 507 046 83 47

BURSADAKİ TORTUM DEMİRCİLER KÖYLÜLERİNİ MİLLETÇE ALKIŞLIYORUZ

Bursa'da yaşayan köylülerimiz ayda bir 27 hane reisi olarak toplanıyor. Kuranı Kerim okuyor, dua ediyor, birbirlerinden haberdar oluyor.
HABER YENİ FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ