BİR FATİHA DA SENDEN OLSUN

KİMLER GELDİ, KİMLER GEÇTİ? TIKLA DA GÖR

             Allah (cc), Kuran-ı Kerim’de Ankebut suresi   55. ayetinde:” Her canlı ölümü tadacaktır.”diyor. Bizler ve bu yazıyı siz...

21 Mayıs 2015

Evlat kalbin meyvesidir

Peygamber Efendimiz, ”Evlat kalbin meyvesidir, kalbin bir parçasıdır ve o bir korkaklık sebebidir” buyuruyor. Yine başka bir hadisi şerifte, “Fatma benden bir parçadır” buyurmuştur. İnsanın parçası kıymetli olduğundan evlat  da çok kıymetlidir. Bu yüzden evlat ile imtihan da oldukça zordur.  Çünkü evladı arkada bırakarak cihada gitmek kolay değildir. Ancak Müslüman, evladı sebebiyle cihattan geri kalmamalıdır. Çünkü Allah’ın muhabbeti, evladın muhabbetinden evladır. İşte Hazreti Peygamber bu yüzden evladı korkaklık sebebi sayıyor. Bu yüzden evlenmekten de kaçınmayın.  Peygamber Efendimiz, “Evlenin, ben mahşerde sizin çokluğunuzla övüneceğim, gurur duyacağım” buyurmuştur. Başka bir hadiste ise ”evlenmek benim sünnetimdir, evlenmek benim yolumdur, evlenmeyen bizden değildir” buyuruyor. Burada evlenmeyen bizden değildir derken, kâfirdir manasına değildir. Sadece yolumuzdan gitmiyor, sünnetimize uymuyor demektir.  Evlenmek Allah’ın verdiği nesli devam ettirmektir. Bu dünya düzeninin devamını sağlayan şeydir. İnsan evlenerek bu işe vesile olur.
Evlenmesi Farz Olan Kişiler

Zinaya düşmesi kesin görünen kişinin evlenmesi farzdır. Yani, evlenmez ise büyük günahlardan biri olan zinayı işlemesi, neredeyse kesin olan adamın evlenmesi artık farzdır. Zina yapma şüphesi olan adamın evlenmesi ise vaciptir. Ahlaki olarak çok sağlam olan ve hiç evlenmese dahi zinaya hiç bulaşmayacak kız için de erkek içinde evlenmek sünneti müekkededir. Yani aynı sabah namazının sünneti gibidir. Şunu da unutmayın ki; Sünnet nafile ibadetten çok daha sevaptır. Ayrıca Allah’ın rızasının kazanılmasına sebeptir. Peygamberi gururlandıran onu sevindirir. Peygamberi sevindiği zaman Allah sevinir. Bu da rıza-i ilahiye ulaşmaya vesiledir. Sonuçta evliliğin meyvesi çocuktur. Evlat, insanın öldükten sonra amel defterinin kapanmamasını sağlar. Tabii bu hayırlı evlat için geçerlidir. Evladını İslam şuuru ile yetiştireceksin. Allah korusun fasık olurda, Allah’a isyan ederse ebedi ölümüne sebep olursun. Onun için evladımızı İslam terbiyesiyle yetiştireceğiz. Yoksa elimizle onu ölüme ve azaba sürükleriz. Tabii işin sonunda bu da var. O yüzden Mü’min, çocuk sahibi olmayı Allah için istemelidir. Evlenin, çocuk sahibi olun ama Allah’ın hükümlerini de asla çiğnemeyin.
Zamane Hocaları
Şimdi bazı hocalar televizyona çıkıyor, “Bizim evde demokrasi var. Ben hanıma namaz kıl demem” diyor. Zamane hocası işte… Kur’an’da açık ayet var efendi! Kur’an, “çocuğuna, hanımına ısrarla namazı emret” diyor. Bir kere uyardım, yetmez. Sen onlardan mesulsün, sorumlusun. “Siz onların çobanlarısınız” buyuruluyor. Baba birinci derecede sorumlu, anne ikinci derece de sorumludur. İnanıyorsak bunları yapmalıyız. Yoksa yaşantımız, inancımızın dışına çıkar ve bizi azaba sürükler. 
Evlenmeyen Peygamber
Yahya aleyhisselam hiç evlenmemiştir. Bu Kur’an’da sabittir. Tabii onun şeriatında, kanununda evlenmeyebilirsin. Bizim şeriatımızda ise Allah evlenin buyuruyor.  Yahya Peygambere sormuşlar; Neden evelenmiyorsun? O da, ”bana çocuk gerekli değil. Eğer, yaşarsa beslemem lazım, büyütmem lazım, eğitmem lazım. Bu Allah’ımdan beni alıkoyar. Eğer ölürse beni mahveder, perişan eder” demiştir. İşte evlat böyle bir imtihandır. Ama unutmayalım ki büyük de bir sünnettir.
Çocuğunda Hakkı Var
Evet, evleneceksiniz, çocuk yapacaksınız, dünyanın devamına vesile olacaksınız ama iyi eş seçmeye de dikkat edeceksiniz. Eşiniz imanlı ve sağlam karakterli olacak. Besmele ile yatağa gireceksiniz, helal lokma ile ailenizi besleyeceksiniz. Hatta çocuk doğarken bile çocuğa besmele ile yaklaşacaksınız. Çünkü her insanın bir şeytanı vardır. Daha doğarken çocuğu şeytan dürter. Bu hadis ile sabittir. Çocuk adeta bağırır beni bundan kurtarın diyerek. Fakat doktor seviniyor canlı diye, tamam sevin ama bir besmele çek doktor bey, kurtar o yavruyu melunun elinden. Evet, çocuk bu nizama göre doğdu. Sonra ise güzel bir isim koyacaksın. Eğer kötü bir isim koyarsan çocuğa, ahirette senden davacı olacak. Bu çocuğun hakkıdır. Bugün aman ya rabbi, çok acayip isimler veriyorlar. Bunun hesabını mahşerde veremezsiniz. Anne ise besmele ile emzirecek. Çocuğun ahlakına dikkat edecek. Bunların hepsi kul hakkıdır. Allah bizleri hayırlı evlatlar yetiştirebilenlerden ve kul hakkını gözetenlerden eylesin.

Hiç yorum yok:

ERZURUM'DA HALI YIKAMA SİZE BİR TELEFON KADAR YAKIN

TOMURCUK HALI YIKAMA
0442 214 19 34
0533 371 19 33

IŞILTI HALI YIKAMA
0442 242 05 97
0530 175 3414

POLAT HALI YIKAMA
0534 334 59 08
0 507 046 83 47

BURSADAKİ TORTUM DEMİRCİLER KÖYLÜLERİNİ MİLLETÇE ALKIŞLIYORUZ

Bursa'da yaşayan köylülerimiz ayda bir 27 hane reisi olarak toplanıyor. Kuranı Kerim okuyor, dua ediyor, birbirlerinden haberdar oluyor.
HABER YENİ FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ