BİR FATİHA DA SENDEN OLSUN

KİMLER GELDİ, KİMLER GEÇTİ? TIKLA DA GÖR

             Allah (cc), Kuran-ı Kerim’de Ankebut suresi   55. ayetinde:” Her canlı ölümü tadacaktır.”diyor. Bizler ve bu yazıyı siz...

10 Ocak 2015

ALLÂHÜ TEÂLÂ’YA ÎMÂN

Îmânın altı şartından birincisi “âmentü billâhi..”dir: Yani, ben inandım; Allâhü Teâlâ vardır ve birdir. Bütün mahlûkları, kâinâtı yoktan var eden ve terbiye eden odur. İbâdete lâyık olan ancak Allâhü Teâlâ’dır, ondan başka ibâdete lâyık bir zât yoktur. Noksan sıfatlardan münezzehtir; berîdir; uzaktır, kemâl sıfatları vardır:

Sıfât-ı zâtiyye altıdır: 

Vücûd, Kıdem, Bekâ, Vahdâniyyet, Muhâlefetünli’l-havâdis, Kıyâm bi-nefsihi. 

Bu sıfatların mânâları: Vücûd: Var olmak. Kıdem: Allâhü Teâlâ’nın varlığının evveli olmamak. Bekâ: Allâhü Teâlâ’nın varlığının sonu olmamak. Vahdâniyyet: Allâhü Teâlâ’nın zâtında ve sıfatlarında ve fiillerinde ortağı ve benzeri olmamak. Muhâlefetün lilhavâdis: Allâhü Teâlâ mevcûdâttan; varlıklardan aslâ bir şeye benzememek. Kıyâm binefsihî: Allâhü Teâlâ var olmasında hiçbir şeye muhtaç olmamak.

Sıfât-ı sübûtiyye sekizdir. 

Hayât, ilim, semi’, basar, irâdet, kudret, kelâm, tekvîn.

Bu sıfatların mânâları: Hayât: Allâhü Teâlâ diri olmak. İlim: Allâhü Teâlâ’nın bilmesi olmak. Semi’: Allâhü Teâlâ’nın işitmesi olmak. Basar: Allâhü Teâlâ’nın görmesi olmak. İrâdet: Allâhü Teâlâ’nın dilemesi olmak. Kudret: Allâhü Teâlâ’nın gücü yetmesi olmak. Kelâm:Allâhü Teâlâ’nın söylemesi olmak. Tekvîn: Allâhü Teâlâ’nın yaratması olmak. Allâhü Teâlâ bütün mahlûkları yaratıcıdır. Ondan başka yaratıcı yoktur. 

Allâhü Teâlâ’yı bilmek bu sıfatları bilmek ile olur.

Kimse Allâhü Teâlâ’nın şânı büyük olan zâtını bilemez. Allâhü Teâlâ’nın zâtını bileyim diye düşünmek câiz değildir. Zîrâ akıl ile bilmek mümkün değildir. Allâhü Teâlâ şöyle midir böyle midir, diye akıllara ve fikirlere gelirse, Allâhü Teâlâ’nın zâtı ve sıfâtları akla gelen hayâllerin tamamından münezzehtir ve berîdir.

İSİMLERİMİZ: Erkek: Ârif, Kız: Ârife

Hiç yorum yok:

ERZURUM'DA HALI YIKAMA SİZE BİR TELEFON KADAR YAKIN

TOMURCUK HALI YIKAMA
0442 214 19 34
0533 371 19 33

IŞILTI HALI YIKAMA
0442 242 05 97
0530 175 3414

POLAT HALI YIKAMA
0534 334 59 08
0 507 046 83 47

BURSADAKİ TORTUM DEMİRCİLER KÖYLÜLERİNİ MİLLETÇE ALKIŞLIYORUZ

Bursa'da yaşayan köylülerimiz ayda bir 27 hane reisi olarak toplanıyor. Kuranı Kerim okuyor, dua ediyor, birbirlerinden haberdar oluyor.
HABER YENİ FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ