BİR FATİHA DA SENDEN OLSUN

KİMLER GELDİ, KİMLER GEÇTİ? TIKLA DA GÖR

             Allah (cc), Kuran-ı Kerim’de Ankebut suresi   55. ayetinde:” Her canlı ölümü tadacaktır.”diyor. Bizler ve bu yazıyı siz...

30 Ağustos 2012

ALLAH (cc) ŞİFA VERSİN

Köyümüz sakinlerinden Hacı Müşuga AĞAÇ bugün ameliyat  olacak.  Köylümüze dua edelim.Bir tane  salatı tefriciye okuyalım.Allah şifa versin.

















"Allahım! Bizim Efendimiz Muhammed'e (sav) kusursuz bir salât ve rahmet, mükemmel bir selâm ve selâmet vermeni diliyoruz. O Peygamber ki, onun hürmetine düğümler çözülür, sıkıntılar ve belalar onun hürmetine açılıp dağılır, hacet ve ihtiyaçlar onun hürmetine yerine getirilir. Maksatlara O'nun hürmetine ulaşılır, güzel sonuçlar O'nun hürmetine elde edilir. O'nun şerefli yüzü hürmetine bulutlardaki yağmur istenilir, Allah'ım, onun ehl-i beytine, ashabına da her göz kırpacak kadar zamanda (her an, saniye) her nefes alacak zamanda sana malum olan varlıklar sayısınca salât et."

2012 KPSS ÖN LİSANS VE ORTA ÖĞRETİM ADAYLARINA SINAV TÜYOLARI

KPSS soruları beş alandan oluşan 120 sorudan meydana gelmektedir. 2002 yılından bu yana yapılan KPSS sayısal verileri ve adayların beyanlarını incelemiş bulunmaktayız. Buna göre, adayların Türkçe ve Coğrafya sorularında pek zorlanmadıkları ve bu soruların fazla eleyici olmadığı görülmektedir. Bu soruların bir çok aday tarafından az bir çalışmayla ve genel bilgilerle cevaplanabildiği de ortadadır.

Ancak Matematik, Tarih ve Vatandaşlık Bilgisi ise adayların en çok zorlandıkları alanlardır. Ayrıca, bu alanların soruları adaylar tarafından en çok boş bırakılan ya da yanlış cevaplanan sorulardır. Çünkü bu alanlardan gelen sorular belli bir çalışma düzeyi ve bilgi birikimi ile cevaplanabilmektedir.

Genel olarak baktığımızda, Matematik, Tarih ve Vatandaşlık Bilgisi alanlarında bilgili olan adaylar Türkçe ve Coğrafya sorularını da kolaylıkla cevaplandırmakta ve yüksek puan almaktadır.

Sonuç olarak, özellikle sınava kısıtlı bir zamanın kaldığı bugünlerde adayların Matematik, Tarih ve Vatandaşlık Bilgisi konularına biraz daha ağırlık vermeleri yerinde olacaktır. Ancak unutulmamalıdır ki, matematik uzun vadede sindire sindire çalışılması gereken bir derstir.Matematik konusunda yetersiz olan adayların sınav arefesinde bu dersi güçlendirmeye çalışmaları çok da faydalı olmayabilir. Bu yüzden, bu adayların Tarih ve Vatandaşlık Bilgisi konularına ağırlık vermeleri daha mantıklı olacaktır.

28 Ağustos 2012

TORTUM DEMİRCİLER KÖYÜNDE RAHMETLİ OLDU



الَّذِينَ إِذَا أَصَابَتْهُم مُّصِيبَةٌ قَالُواْ إِنَّا لِلّهِ وَإِنَّا إِلَيْهِ رَاجِعونَ
 O sabredenler, kendilerine bir belâ geldiği zaman: Biz Allah'ın kullarıyız ve biz O'na döneceğiz, derler  Ali imran 156
Köyümüz sakinlerinden (Mehmet ÖZDEMİR) 28 Ağustos 2012'de rahmetli oldu.Allah(cc) rahmet eylesin.Yakınlarına da sabır versin
Merhuma ve cümle geçmişlerimize bir fatiha okuyalım.

27 Ağustos 2012

2012 Dikey Geçiş Sınavı (DGS) Sonucuna Bak

15 Temmuz 2012tarihinde yapılan, 2012-Dikey GeçişSınavı’nın (DGS) değerlendirme işlemleri tamamlanmıştır. 
Sınav sonuçları 24 Ağustos 2012 tarihinde saat 17.30’dan itibaren ÖSYM'nin  http://sonuc.osym.gov.tr  internet adresinden açıklanacaktır.
Adaylar sınav sonuçlarını belirtilen internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile öğrenebileceklerdir. Sınav Sonuç Belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir. Tercih işlemlerinin yapılacağı tarih, ÖSYM'nin internet adresinden daha sonra duyurulacaktır.
Adaylara duyurulur.

ÖSYM BAŞKANLIĞI

2012-DGS Sonuçları
2012-DGS Sonuçlarına İlişkin Sayısal Bilgiler

24 Ağustos 2012

ŞEVVAL ORUCU




ِسْمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ
 Bizleri yoktan var eden, sayısız nimetleriyle şereflendiren Yüce Rabbimize Kâinat’ın zerresi adedince hamdü senalar olsun. Yüz binlerce salât ve selam bütün insanların efendisi Hazreti Muhammed Mustafa (s.a.v.) e onun âline ve ashabına olsun.

 Değerli okurlarım! Geçmiş ümmetlerin ömürleri uzun oluyordu. Alla hu Teâlâ’ya karşı çok ibadet yapıyorlardı. Hâlbuki Ümmeti Muhammed’in ömrüde çok kısadır. İbadet ve taatleri de azdır. İşte bu yüzden yüce Rabbimiz ümmeti Muhammed’in ibadet ve taate diğer geçmiş ümmetlerden ilerde olsunlar diye işledikleri iyi amelleri 10 katıyla mükâfatlandırarak bazı zaman ve mekânları gün ve geceleri (.Ramazan-ı şerif, ayında yapılan ibadet, Şevval ayında tutulan altı gün oruç, Cuma günü, Kadir gecesi, Kâbe-i muazzama Hacerülesved, Zemzem, Mekke-i Mükerreme, sevdalıların yurdu Medine-i Münevvere, ) faziletli ve üstün kılarak, geçmiş ümmetlerden daha üstün bir dereceye eriştirmiştir.

Bu günlerden biride, Ramazan ayından sonra gelen “Şevval” ayında 6 gün tutulan oruçtur

Hz Ebu Eyyub’dan (r.a.) dan rivayet edildiğine göre Güzeller Güzeli (s.a.v.) şöyle buyurmuştur “Bir kimse Ramazan-ı Şerif ayını oruçlu olarak geçirip arkasından Şevval ayında da 6 gün oruç tutarsa, bütün seneyi oruçlu geçirmiş gibi olur. (Müslim, Sıyam)

Hz. Sev ban’dan (r.a.) dan rivayete göre Kainat’ın en güzeli (s.a.v.) şöyle buyurmuştur

“Allah (c.c) bir iğiliye karşılık 10 mislini vermiştir. Buna göre bir aya mukabil 10 ay sevabı ve bayramdan sonra da oruç tutulursa senenin hepsi oruç tutulmuş gibi sevap verilir. (Nesei,)

Yine Hazreti. Sevban dan (r.a.) rivayete göre Hz. Muhammed (s.a.v.) şöyle buyurmuştur. “Ramazan-ı Şerif ayı orucu 10 aya, Ramazan-ı Şerif’ten sonra tutulan 6 gün oruç ise 2 aya mukabildir ki, böylece bir sene oruç tutulmuş olur.(Nese-i )

O kimsenin tuttuğu orucun hepsi 36 gün olur. Sultanlar Sultanı (s.a.v.) “Bir kimse bir iyilik yaparsa, ona o iyiliğin 10 misli verilir.”hadis-i şeriflerine göre 36 günün her bir gününe karşılık 10 gün hesap edilirse 360 gün eder.

Efendiler Efendisi (s.a.v.) bir Hadis-i Şeriflerinde şöyle buyuruyor.

Kişi, son nefesinde ölüm ile pençeleşirken kalbi dışında, diğer 600 azası binlerce acı ve sızı ile çırpınıp durur. Çünkü kalp, Alla hu Teala’yı tanıma ve O’na iman etme yeridir. Şevval ayının (bayramdan sonra) ilk 6 günü oruç tutarak geçiren kimsenin Allah (c.c.) ölüm acılarını, tıpkı susuz bir kişinin suyu içmesi gibi hafifletir”

Güzeller güzeli (s.a.v.) buyuruyor ki: “Allah (c.c.) gökleri ve yeri Şevval ayının ilk 6 günü yaratmıştır. Bu 6 günü oruç tutarak geçiren kimseye, Alla hu Teala yaratıkları sayısınca sevap yazar. Ayrıca kötülüklerini silerek derecelerini yükseltir”

Şevval ayında orucunun tutuluşu: Bu 6 günün orucu Ramazan Bayramı’nın ilk günü hariç “Şevval”ayı içerisinde herhangi bir zamanda peş peşe tutabileceği gibi ayrı ayrı da tutabilir.

Ancak ard arda tutulması daha faziletli görülmüştür. Ard arda tutmak iç dünyamızı ve gönüllerimizi temizleme bakımından, parça parça tutmaktan daha üstün derecelidir. Bu yüzsen “Şevval” ayının orucunu da Ramazan ayının orucu gibi ard arda tutulmalı, hatta bu hususta daha fazla titizlik göstermeye gayret etmelidir. Çünkü “Şevval” ayının orucu, Ramazan orucunun eksiklerini giderir.

                     Rabbime emanet olunuz. Cumanız mübarek olsun

SORULAR CEVAPLAR: KİRAMEN KÂTİBİN MELEKLERİ. Bunlar, sağımızda ve solumuzda bulunan iki melektir. Sağdaki melek iyilikleri sevapları yazar. Soldaki melek de kötülükleri isyanları günahları yazar. Kur’an-ı Kerim’de bu husus şöyle anlatılır:
إِذْ يَتَلَقَّى الْمُتَلَقِّيَانِ عَنْ الْيَمِينِ وَعَنْ الشِّمَالِ قَعِيدٌ (17ٌ
“O iki kaydedici (melek her yaptığınızı) kaydederken,
(onlar) sağdan ve soldan (her iki tarafınızda) oturmakta olan meleklerdir. İnsan hiçbir şey söylemez ki, mutlaka yanında hazır bir (gözetleyici melek) bulunmasın” ( Kâf Suresi.  17-18).
Onun bütün konuşmalarını yazar. Kaydeder. Mahşerde her insan kendi yaptığı iyilik veya yaptığı kötülüklere göre hesaba çekilir Bu meleklerin bu hususta ki görevleri de insanların tetikte yaşayabilmelerine bir güzel vesile bulunmaktadır. Sağdaki meleğin ismi ‘Rakib” soldakinin ismi “Atid”dir.
                                              ) مَا يَلْفِظُ مِنْ قَوْلٍ إِلَّا لَدَيْهِ رَقِيبٌ عَتِيد
Ağzımızdan çıkan her kelime kayda geçmektedir”.ister güzel isterse güzel olmasın. Güzel olanları sağdaki melek kaydeder. Güzel olmayanları’da soldaki melek kaydeder. Bu melekler insanın yanından yanından hiç ayrılmazlar ”
MÜNKER VE NEKİR MELEKLERİ: Ölen insan mezara indirildikten sonra mezarda sorguya çeken ve gerektiğinde onu cezalandıran iki Melek. Bunların, “Münker  ve Nekir” diye isimlendirilmeleri, her ikisinin de aşinası olmadığımız garip bir surette olmalarındandır.. Ehl-i Sünnet'e göre, “Münker ve Nekir”, ölen kişiye “Men Rab büke “ Rabbin kim? Hangi dindensin? “Peygamberin kim? kitabın ne ve benzeri sorular sorarlar. Mü'min kişi bu sorulara cevap verir, ama kâfir veremez.
Bu husustaki hadisler pek çoktur. Söz konusu iki melek ölünün kabrine gelir, Allahu Teâlâ ölüyü diriltir ve melekler sorularını yöneltirler. Ebu Hüreyre'den; Hz. Peygamber (s.a.s.) şöyle buyurduğu rivayet edilmiştir:
 "Ölü defnedildiğinde, ona gök gözlü simsiyah iki melek gelir. Bunlardan birine Münker diğerine de Nekir denir. Ölüye: " (Rasûlüllah) hakkında ne diyorsun?" diye sorarlar. O da hayatta iken söylemekte olduğu; "O, Allah'ın kulu ve Resulüdür. Allah'tan başka Allah olmadığına, Muhammed (s.a.s.)in O'nun kulu ve elçisi olduğuna şahadet ederim"sözlerini söyler. Melekler; "Biz de bunu söylediğini biliyorduk zaten" derler.
Sonra kabri yetmiş çarpı yetmiş zira' kadar genişletilir ve aydınlatılır. Sonra ona "Yat!" denir. "Aileme dönüp onlara haber versem mi?" diye sorar. Onlar da; "Akrabalarından en çok sevdiği kimseden başkası kendisini uyandırmayan, güveğinin uyuması gibi uyu!" derler.
Böylece, yattığı yerden, Cenab-ı Allah onu tekrar diriltinceye kadar uyur.
Eğer münafık ise, "İnsanların söylediklerini duyup aynısını söylerdim, bilmiyorum" der. Melekler de, "Böyle söylediğini zaten biliyorduk" derler. Sonra kabir: "Onu sıkıştır" denir. Kabir onu sıkıştırır da kaburga kemikleri birbirine geçer. Allahu Teâlâ onu yattığı bu yerden tekrar diriltinceye kadar kendisine azap edilir." (Tirmizi, Cenâiz, 70)
Kabir hayatı: Her insan ister ölerek toprağa gömülsün, ister boğularak denizin dibinde kalsın veya yırtıcı bir hayvan karnında bulunsun veya yanarak külü havaya karışsın, mutlaka kabir hayatı geçirecektir.
Efendimiz (s.a.v.)bir hadisi şeriflerinde:"Hiç şüphe yok ki, ölü defnedilip arkadaşları, yanından ayrıldıkları zaman; yanından ayrılırken cenazesini kaldırıp kendisini ahirete yolcu edenlerin ayak seslerini işitir.” Her şeyi duyar hisseder geriye mesaj iletemez. Konuşamaz. İzin yoktur.

21 Ağustos 2012

TORTUM DEMİRCİLER KÖYÜNDE RAHMETLİ OLDU



الَّذِينَ إِذَا أَصَابَتْهُم مُّصِيبَةٌ قَالُواْ إِنَّا لِلّهِ وَإِنَّا إِلَيْهِ رَاجِعونَ
 O sabredenler, kendilerine bir belâ geldiği zaman: Biz Allah'ın kullarıyız ve biz O'na döneceğiz, derler  Ali imran 156
Köyümüz sakinlerinden (Ali BAYRAK) 21 Ağustos 2012'de  rahmetli oldu.Allah(cc) rahmet eylesin.Yakınlarına da sabır versin
Merhuma ve cümle geçmişlerimize bir fatiha okuyalım.

19 Ağustos 2012

YEŞİL BURSA BETON BURSA' YA DÖNDÜ İFTİHAR (!) EDEBİLİRSİNİZ

BAYRAM O BAYRAM OLUR

Mevlâ bizi afv ede
Gör ne güzel ıyd(bayram)olur
Cürm ü hatalar gide
Bayram o bayram olur. 
 Alvarlı Mehmet Lütfi Efe Hazretlerinin ruhuna da bir fatiha okumayı da unutmayalım. 
İyi bayramlar IHSAN  AKPINAR 

18 Ağustos 2012

MİLLİ GAZETENİN MANŞETİNİ YÜREKTEN DESTEKLİYORUZ : Bayram Gelmiş Neyime

Bu akşam 2012-2013 futbol sezonu başlıyor. Tüm Türkiye bayrama ulaşmanın mutluluğunu yaşarken, yine bayramın ilk günü futbol karşılaşması oynanacak. Yani bayram günü futbolcular meşin yuvarlağın peşinde koşacak, insanlar onları seyredecek! Türkiye'de Noel döneminde yabancı futbolculara ülkelerine gitmeleri için bütün kolaylıklar gösterilirken (hatta tatile gidebilmek için bir hafta önceden kasti olarak kırmızı kart görme sahtekârlıkları bile görmezden gelinirken) Ramazan ve Kurban bayramına maç programı konulması Müslüman futbolculara karşı saygısız ve çifte standartlı tavrı kanıtlıyor. En acı olanı ise kamuoyundan yeterince tepki gelmiyor oluşu.

Günler çuvala mı girdi!

Ramazan Bayramının ilk günü 3 karşılaşma, ikinci günü ise 2 karşılaşma oynanacak. Futbolcular bayramı sahalarda geçirirken, 'futbolsever'ler de bayramı ya statta ya da ekran başında geçirecek. Bayramda ailece birlikte bulunmanın ve aile ziyaretleri yapmanın ibadet olduğunu bilen toplumumuz, bugün Bayramları birer tatil ve eğlence vesilesi olarak gören bir topluma dönüşmüş durumda. Bayram günü İslâm dininin sosyal yönünü gerçekleştirip aile ziyaretleriyle ibadet etmek yerine maç seyretme kaygısı güden halk ile buna zemin hazırlayan spor camiası ve yetkilileri bu saygısızlığın baş sorumlusu. Çünkü aynı camia, oruç tutan futbolculara karşı tavır alan teknik direktörlerin ahlâksızlığını eleştirmekte son derece etkisiz ve tepkisiz kalıyor. Yetkililer bütün bu saygısızlıklara karşı kayıtsız, halk ise yeterince tepkili değil.

Sanki özellikle ayarlanıyor!

Transfer dönemlerinde son derece profesyonel davranarak istediklerinin hepsini elde eden yabancı uyruklu futbolcuların dini hassasiyetlerinin azami oranda gözetildiği ülkemizde maalesef kendi evlatlarımızın beklentileri görmezden geliniyor. Bu sessizliğe ise TFF'nin yanı sıra futbol adamları, oyuncular ve seyircilerden de yeterince tepki gelmiyor.  Her yıl Noel dönemlerine göre ayar verilen ligler geçtiğimiz sezon şike süreci nedeniyle baştan aşağı yeniden dizayn edilmişti. Birçok karşılaşma hafta ortasına yayılmış, tehir edilen haftalar böylelikle telafi edilmişti. Bu sezon hem de ilk haftanın bazı karşılaşmaları bayramın ilk gününe denk getirildi. Daha önceki yıllara da bir dönüp bakarsak, her bayram mutlaka resmi bir maç yapılıyor. Bu kadar da tesadüf olmaz dedirten bu durum sanki özellikle ayarlanıyor hissi veriyor.

1 Mayıs ve zemin çimi düşünülüyor

Sadece Noel dönemlerinde değil 1 Mayıs gibi olay çıkması muhtemel olan günlerde İstanbul'da Süper Lig kapsamında futbol müsabakası oynanmıyor. Ayrıca yıllardır Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş aynı anda güvenlik gerekçesiyle İstanbul'da karşılaşma oynayamıyor. Hatta birçok stada zemin çiminin zarar görmemesi için aynı hafta sonu iki maç verilmiyor. Bu kadar sıradan meselelerde liglere  gerekli ayarlamalar yapılırken yüzde 99'u Müslüman olan ülkemizde 2 büyük dini bayrama gerekli hassasiyet gösterilmiyor.

Gurbetçi futbolcular da şikâyetçi

Özellikle ailesi yurt dışında olan gurbetçi futbolcular da duruma tepki gösteriyor. Maçların bayramda oynatılması ile büyük sıkıntı yaşadıklarını belirten futbolcular, bayramda maç olmaması için artık gerekli düzenlemelerin yapılmasını istiyor. En son ne zaman aileleriyle bayram kutladıklarını hatırlamadıklarını söyleyen futbolcular, her bayramda ya kampta ya antrenmanda ya da maçta olduklarını dile getirerek tepki gösterdi.

TFF'nin umurunda değil

Kulüpler Birliği Vakfı'nın ligin Ramazan Bayramı'ndan sonra başlaması konusunda görüş bildirdiği, ancak federasyonun farklı bir karar aldığı da ortaya çıktı. Kulüpler Birliği Başkanvekili ve Medical Park Antalyaspor Başkanı Hasan Akıncıoğlu, lig takvimi konusunda Kulüpler Birliği Vakfı olarak bayram sonrasında ligin başlaması gerektiği yönünde görüş bildirdiklerini vurgulayarak, "Lig takvimi Kulüpler Birliği Vakfı'nda da gündeme geldi. Bizler de bayram sonunda başlaması konusunda görüş bildirdik. Federasyonumuz böyle bir karar aldı. Şu anda yapılacak bir şey yok" dedi.

AREFE VE BAYRAM GECELERİ NE YAPMALI?

"Resûlullâh Efendimiz (s.a.v.) Ramazan Bayramı, Kurban Bayramı ve Arefe günleri boy abdesti alırdı." (Hadîs-i Şerîf, Sünen-i İbn-i Mâce)


Arefe ve bayram geceleri mümkünse Hatm-i Enbiyâ, Hatm-i İstiğfâr yapılır ve Tesbîh Namazı kılınır. (Hatm-i İstiğfâr, 1001 defa "Estağfirullâhe'l-azîm ve etûbü ileyk"  okumaktır.) (Duâ ve İbâdetler, Fazilet Neşriyat)

2012-ÖSYS Yerleştirme Sonuçlarına Bak



SONUÇLAR İÇİN TIKLAYINIZ


Yükseköğretime sınavsız geçiş hakkı bulunan adaylar ile 1 Nisan 2012 tarihinde yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ve 16-17-23-24 Haziran 2012 tarihlerinde yapılan Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) sonuçlarına göre, adaylardan alınan tercihler doğrultusunda, 2012-ÖSYS yükseköğretim programlarına merkezî yerleştirme işlemleri tamamlanmıştır.

Yerleştirme sonuçları, 17 Ağustos 2012 tarihinde saat 22.45'den itibaren ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden açıklanacaktır.

Adaylar, yerleştirme sonuçlarını yukarıda belirtilen internet adresinden T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile öğrenebileceklerdir. Yerleştirme Sonuç Belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir.

2012-ÖSYS merkezî yerleştirme sonuçları ile bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 3-7 Eylül 2012 tarihleri arasında ilgili üniversiteler tarafından yapılacaktır. Kayıt için adayların yerleştirildikleri yükseköğretim programının bağlı bulunduğu üniversiteye, belirtilen süre içinde başvurmaları gerekmektedir.

Yerleştirme sonuçlarına ilişkin sayısal bilgiler ekte verilmiştir.

2012-ÖSYS Yerleştirme Sonuçlarına İlişkin Sayısal Bilgile

En Küçük ve En Büyük Puanlar (TABLO-3A

En Küçük ve En Büyük Puanlar (TABLO-3B)

En Küçük ve En Büyük Puanlar (TABLO-4)

17 Ağustos 2012

Fen ve Anadolu liselerinin taban puanlarının MEB tarafından açıklandı.


Tüm okullarının puanlarının gösterildiği listede, öğrenciler yedeklerden hangi okullara girebileceğini öğrenebilecek.

Taban puanlar için tıklayınız.

TRT 1' E YAMAK AHMET İÇİN SONSUZ TEŞEKKÜR

Ramazan ayından önce başlayan iftardan önce de haftaiçi yayınlanan YAMAK AHMET adlı dizi aşk dizisinin nasıl olacağını milli ve manevi degerlerimize uygun da aşk dizisi yapılacağını gösteren TRT yönetimine İbrahim ŞAHİN'E teşekkür ederiz. YAMAK AHMET adlı diziyi gönül rahatlığıyla ailece izleyebilirsiniz.

2012 SBS Yerleştirme sonuçlarına Bak

Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş için yapılan Seviye Belirleme Sınavı (SBS) yerleştirme sonuçları açıklandı.


SONUÇLAR İÇİN TIKLAYINIZ


Sonuçlar Milli Eğitim Bakanlığı'nın ''www.meb.gov.tr'' internet adresinden öğrenilebilecek.

Bakanlıktan dün yapılan açıklamada, yerleştirme sonuçlarının 24 Ağustos 2012 tarihinde açıklanacağının duyurulduğu, ancak öngörülen tarihten daha önce tamamlandığı için bugün açıklanacağı bildirilmişti.

Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Sistemi 2012 yılı yerleştirme işlemleri, Ortaöğretime Yerleştirme Puanına (OYP) göre gerçekleştirilmiştir. Yerleştirme sonuçları 17 Ağustos 2012 tarihi itibariyle www.meb.gov.tr ve https://e-okul.meb.gov.tr İnternet adresinden yayımlanmaya başlayacaktır. Öğrencilerimiz T.C. kimlik numarası ve doğum tarihiyle sonuç bilgilerini bu adreslerden öğrenebileceklerdir.

467.697 kontenjan için 777.096 adayın tercih başvurusunu yaptığı işlemlerde 461.326 aday sisteme dahil ortaöğretim kurumlarına asil kayıt hakkı kazanmıştır. Yerleştirme işlemi tamamlandığında bazı öğrenciler hem asil hem yedek olarak, bazı öğrenciler sadece asil olarak bazı öğrenciler ise sadece yedek olarak tercihlerine yerleştirilmiş olabilirler. Bazı öğrenciler ise hiçbir tercihinde asil ya da yedek olamayabilir. Yedek yerleştirme sonucunda öğrenciler en fazla 3 tercihine yedek olabilir.

"Sınav Sonuç Belgesi"nde, öğrencinin asil kazandığı okul ile yedek kazandığı okul/okullar ve yedek sırası yer alacaktır. Veliler https://e-okul.meb.gov.tr adresindeki "Veli Bilgilendirme Sistemi"nden sürekli olarak bilgilendirilecektir. Ayrıca bu yıl yeni bir uygulamaya geçilerekSMS ile bilgilendirilmek isteyen veliler de sürekli olarak bilgilendirileceklerdir.

Asil Listeden Kayıtlar:

Tercihlerinden birini asil olarak kazanan öğrenci27-31 Ağustos 2012 tarihleri arasında saat 17.00'ye kadar asil olarak yerleştiği okula giderek kaydını yaptırabilecektir.

Asil listeden kayıt hakkı kazanan öğrenciler 27-31 Ağustos 2012 tarihleri arasında saat 17.00'ye kadar kayıt yaptırmamaları halinde bu haklarını kaybederler.

Yedek Kayıt Dönemi:

Yerleştirme sonuçlarına göre tercihlerinden birini asil olarak kazanan öğrencilerin kayıt dönemi sona erdikten sonra, 03 Eylül 2012 saat 08.00'den itibaren boş kalan kontenjanlar ilan edilecektir. Her okulun boş kontenjan sayısı kadar öğrenciye, daha önce açıklanan yedek sırası dikkate alınarak kayıt hakkı verilir.

Her öğrenci kayıt hakkı kazandığı okula, kayıt hakkı kazandığı gün hariç 3 iş günü içerisinde saat 17:00'ye kadar kayıt yaptırmak zorundadır. Kayıt yaptırmadığı taktirde, boş kalan kontenjanlara sistem tarafından yedek listede yer alan sıradaki öğrenciye kayıt hakkı verileceğinden bu haklarını kaybederler.

Yedek kayıt döneminde, boşalan kontenjanlar için yedek listede yer alan sıradaki öğrenciye kayıt hakkı verilmesi işlemi 12 Eylül 2012 saat 17.00'ye kadar sistem tarafından otomatik olarak yapılacaktır. 12 Eylül 2012 saat 17.00 itibariyle kayıt hakkı kazanan adayların kayıtları ise 14 Eylül 2012 saat 17.00'ye kadar devam edecektir.

Yapılan yerleştirmelerin sonucunda herhangi bir ortaöğretim kurumuna yerleştirilemeyen, yerleştirildiği hâlde kayıt yaptırmayan veya kayıt yaptırıp da daha sonra sildiren öğrenciler sınavsız öğrenci alan ortaöğretim kurumlarına kayıt yaptırabileceklerdir.

Yedek listeden başka bir okula kayıt hakkı kazanan öğrenciler, verilen kayıt süresi içerisinde kayıtlarını yaptırmamaları durumunda bu haklarını kaybederler. Herhangi bir okula kayıtlı iken yedek listeden başka bir okula kayıt hakkı kazanan öğrenciler bu haklarını kullandıkları takdirde, bir önceki okuldaki kayıtları sistemden otomatik olarak düşer.

Kayıt Hakkı Kazanamayan Öğrenciler:

Sınavsız öğrenci alan ortaöğretim kurumlarının (genel lise ve meslek liseleri)

9. sınıflarına yeni öğrenci kayıtları, 13-31 Ağustos 2012 tarihleri arasında e-kayıt sistemi ile elektronik ortamda yapılacaktır. Sınavsız öğrenci alan meslek lisesine kayıt yaptırmak isteyenler bölge sınırlaması olmaksızın 10 adet okul tercihi yapabilecektir. Öğrenciler hem genel liseye hem meslek lisesine kayıt yaptıramayacaklardır.

Yerleştirme işlemlerine ilişkin sayısal veriler ve en yüksek puana sahip ilk on öğrencinin kayıt hakkı kazandığı okullara ait liste ekte sunulmuştur.

İlgililerin konuyla ilgili her türlü soruları için MEB İletişim Merkezi Alo 147 hattına 7 gün 24 saat başvurabileceklerini belirtmek isteriz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

KADININ ÜZERİNDE VE ERKEĞİN ÜZERİNDE EN ÇOK HAKKI OLAN KİMDİR?

Hz. Âişe (r.anhâ) "Yâ Resûlallâh! Kadın üzerinde hakkı en büyük olan kimdir?" dedi. Peygamber Efendimiz (s.a.v.) "Kocasıdır" buyurdular. "Erkeğin üzerinde hakkı en çok olan kimdir?" diye sordu. "Annesidir" buyurdular. (Hadîs-i Şerîf, Hâkim, el-Müstedrek)

16 Ağustos 2012

ÖLÜLERİMİZE NE HEDİYE EDEBİLİRİZ

Resûlullah (s.a.v) bir hadîs-i şerîflerinde şöyle buyurdular:
"Mü'min kabirde suda boğulmak üzere olan ve bulduğu her şeye tutunmaya çalışan kimse gibidir. Babasından, oğlundan, kardeşinden, arkadaşından hâsılı herkesten bir duâ bekler. Dünya ehli için hediye ne ise ölüler için duâ da böyledir. Bir melek ölünün yanına, üzerinde nurdan bir mendil bulunan nurdan bir tabakla girer ve "Bu kardeşinin hediyesidir." der. Dirilerin hediyelerle mesut olmaları gibi o da bu hediye ile sevinir."
Diğer bir hadîs-i şerîfte şöyle buyruldu:
"Ölünün kabirde en zor gecesi ilk gecedir. Ölülerinize sadakayla merhamette bulunun."
Resûlullah (s.a.v) şöyle buyurmuştur:
"Bir Mü'min Âyetü'l-Kürsî okuyup sevabını ölülere bağışladığında Allâhü Teâlâ, doğudan batıya her kabre kırk nur indirir ve yattıkları yerleri genişletir."
Diğer bir hadîs-i şerîfte:
"Kim kabristana girer ve Yâsin sûresini okursa Allâhü Teâlâ o kabristanda bulunan ölülerin azabını hafifletir ve okuyan kişiye de orada bulunan ölüler sayısınca sevap yazar." buyrulmuştur.

15 Ağustos 2012

2012 Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Ortaöğretim/Önlisans: Sınav Tarihleri

23 Eylül 2012 tarihinde ortaöğretim düzeyindePazar sabah, ön lisans düzeyinde ise Pazar öğleden sonra olmak üzere iki oturumda yapılacağı duyurulan 2012 Kamu Personel Seçme Sınavı (2012-KPSS Ortaöğretim/Önlisans), ön lisans düzeyinde 22 Eylül 2012tarihinde Cumartesi sabah, ortaöğretim düzeyinde ise 23 Eylül 2012 tarihinde Pazar sabah olmak üzere iki oturumda tamamlanacaktır.
Adaylara ve kamuoyuna duyurulur.
ÖSYM BAŞKANLIĞI

13 Ağustos 2012

KADİR GECESİ’NİN FAZİLETİ


ْمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ


 
 Bizleri yoktan var eden, sayısız nimetleriyle şereflendiren Rabbimize Kâinat’ın zerresi adedince hamt, yüz binlerce salât ve selam bütün insanların efendisi Hazreti Muhammed Mustafa (s.a.v.) e olsun.

Değerli okurlarım! On bir ayın sultanı olan bir ramazana daha veda etmek üzereyiz. Tüm zamanlar Ramazanı, Ramazan ise tek bir geceyi müjdeledi. Ramazan on bir aya, Kadir gecesi ise Ramazana baş tacı oldu.

Allah-u Teâlâ bu geceyle ilgili olarak Kadir suresini indirmiş ve şöyle buyurmuştur:

إِنَّا أَنزَلْنَاهُ فِي لَيْلَةِ الْقَدْرِ

Şüphesiz, biz Kur’an’ı Kadir gecesinde indirdik, Kur’an-ı KerimiLevhi Mahfuzdan dünya semasına bu gece inmiştir. İşte bu söz, Kadir gecesinin üstünlüğünü göstermek için yeterlidir. Çünkü Kur’an’-ı Kerim gibi azametli bir kitap bu gece nazil olmuştur.

وَمَا أَدْرَاكَ مَا لَيْلَةُ الْقَدْرِ

 Kadir gecesinin ne olduğunu sen ne bileceksin!

لَيْلَةُ الْقَدْرِ خَيْرٌ مِّنْ أَلْفِ شَهْرٍ

Kadir gecesi bin aydan daha hayırlıdır. Ayetlerin ifade ettiği bin ay, yaklaşık 83 yıla, yani ortalama olarak bir insan ömrüne denktir. Kur’an’ı Kerim’in indiği böylesi bir gece, bu ayetlere göre “bir ömre bedeldirKur’an-ı Kerim’in insanlık için hidayet rehberi ve kurtuluş reçetesidir.

Kur’an’ı Kerim’in nazil olduğu Kadir gecesi ise müminler için göz aydınlığıdır, af ve mağfiret gecesidir. Melekler bile tebrik için yeryüzüne inecektir! Göklerden getirdikleri hediye ise “selam”dır, esenliktir. Yüceler yücesi Rabbimiz Kur’an-ı Kerim’de bunu bize şöyle haber vermektedir.

تَنَزَّلُ الْمَلَائِكَةُ وَالرُّوحُفِيهَا بِإِذْنِ رَبِّهِم مِّن كُلِّ أَمْرٍO gecede, melekler ve Ruh (Cebrail) Rablerinin izniyle her türlü iş için iner dururlar.”

سَلَامٌ هِيَ حَتَّى مَطْلَعِ الْفَجْرِ. “ O gece esenlik doludur. Ta fecrin doğuşuna kadar.”

İmam-Malik’in Muvatta adlı eserinde, Güzeller güzeli (s.a.v.) e ümmetlerinin ömürleri gösteriliyor. Sevgililer sevgilisi (s.a.v.) başka ümmetlerin ömürlerine nazaran kendi ümmetinin ömürlerini kısa görüyor.

 Bu kısa ömürlü, başka ümmetlerin uzun ömürleri sayesinde işlemiş oldukları amellere yetişememelerinden dolayı üzüntü ve ızdırap duyuyordu. Ümmeti Muhammed’in bu üzüntüsünü gideren Yüce Rabbimiz, Kadir gecesini hediye buyurdu. “Kadir” hüküm, kaza, takdir, şeref, azamet ve tazyik” manalarına gelmektedir.



  Bu gece’nin fazileti:

1- Kur'ân-ı Kerim bu gecede inmeye başlamıştır.


2- Bu gecedeki ibadet, içerisinde Kadir gecesi bulunmayan bin aydan daha hayırlıdır.


3-Bu gece tanyerinin ağarmasına kadar esenliktir, her türlü kötülükten uzaktır.

4-Hz. İbni Abbas’ (r.a) rivayet etmiştir ki: Kadir gecesi olduğunda Alla hu Teâlâ Hz Cebrail’e (a.s.) yeryüzüne inmesini emreder. Sidre-i Müntehada bulunan yetmişbin melek te elerindeki sancaklarla beraber onunla inerler. Yeryüzüne indiklerinde Hz Cebrail (a.s.) ve melekler sancaklarını 4 yere dikerler. Bunlar,

Kâbe-i Muazzama, Ravza-i Muahhara, Bey tül Makdis ve Turi Sina mescitleridir”. Sonra Hz. Cebrail (a.s.) meleklere “dağılınız” der. Onlarda, içinde mümin bulunan ev, oda ve gemilere girerler.

 İçinde köpek, Domuz, Şarap, cünüp kimse ve resim bulunan evlere rahmet melekleri girmezler.

Melekler girdikleri evde tesbih, takdis ve tehlil ederler. Hz Muhammed’in (s.a.v.) ümmeti için sabaha kadar istiğfar ederler. Sabah olup ta gökyüzüne yükseldiklerinde dünya göğünde bulunan melekler onları karşılayıp “nereden geliyorsunuz?” diye sorarlar. Onlarda “dünyada idik” Çünkü bu gece Hz. Muhammed (s.a.v.)’in ümmetinin gecesi olan Kadir gecesidir derler.

5-Bu gece hayatta olan mü’minlere rahmeti ilahi tevzi olunur. Cebrail (a.s.) niyaz eder.Ya Rab..Rahmetini,dirilere dağıttım,yine de arttı. Mevla Teâlâ, ölenler de taksim et. Rahmeti ilahi ölenlere de taksim olunur, yine de artar. Cebrail (a.s.) tekrar niyazda bulunur,

Ya Rabbi ölenlere de dağıttım yine de arttı. Ya Cebrail! Rahmet hazinelerimi doldur, artan rahmetimi de kâfir diyarlarına taksim et. O Rahmet-i ilahiden kendilerine isabet eden kimseler, iman üzere ölürler.(et-Tac, 4,)

Kâinat’ın Sultanı (s.a.v.) bu geceye mahsus olarak: Kim Kadir gecesini, faziletine inanarak ve alacağı sevabı Allah’tan bekleyerek ibadet ve taatle geçirirse geçmiş günahları bağışlanır.”(Buhari.) Buyurmuştur. Bu hadisle gecemizi Kur’an tilaveti, namaz, zikir ve tefekkürle geçirmenin önemini bize hatırlatmıştır.

Hz. Aişe (r.a.) validemiz, Resûlullah (s.a.v.) Efendimize: “Kadir gecesine rastlarsam nasıl dua edeyim ya Resûlallah?” diye sormuş, Efendimiz (a.s.) ona şu duayı etmesini tavsiye etmiştir: “Allah’ım sen çok affedicisin, affı seversin, beni affet.”  (Tecrîd-i Sarih Ter) Alla hu Teâlâ bu mübarek geceyi ihya edip duası kabul edilen müminlerden eylesin.   Rabbime emanet olunuz. Cumanız mübarek olsun.

SORULAR CEVAPLAR: Zam mı sure: namaz kılarken fatihadan sonra asgari kısa bir sure veya ona denk bir uzun ayet okumamız lazım. (en az) İstediğimiz kadar Kur’an-ı Kerim’in her yerinden okuyabiliriz. Fazlasının bir sınırı yoktur. İmam-ı azam Kur’an-ı Kerim’in yarısını bir rekâta zam mı sure okumuş yarısını’da bir rekâta okumuş iki rekât namazda Kur’an-ı Kerimi hatmetmiş.  Kur’an-ı Kerim “114” Sure var. Her sure namaz suresidir. İstediğiz yerden başlayıp istediğimiz kadar okuyabiliriz.
KUR’AN-I KERİM OKURKEN: Allahu  Teala her harfine 20 sevap veriyor..Namaz kılarken okuduğumuz Kur’an-ın her harfine 100 sevap veriyor,ne kadar çok okursak o kadar çok sevap alırız.
KUR’AN- KERİM:30 cüzdür.(.yani 30 bölüm.)




















KADİR GECESİ’NİN FAZÎLETİ ve KADİR GECESİ’NDE NE YAPILIR?


Ashâb-ı Kirâm, Allâhü Teâlâ'nın Kadir Gecesi hakkında "Bin aydan hayırlıdır." meâlindeki âyet-i kerîmesine sevindikleri kadar hiçbir şeye sevinmediler.
Resûlullâh Efendimiz (s.a.v.) ashâbına İsrailoğullarından dört kişiyi anlattı. Bunlar -göz açıp yumuncaya kadar bir zaman dahi Allâh'a âsî olmadan- seksen sene ibâdet etmişlerdi. Resûlullâh'ın (s.a.v.) ashâbı da bundan dolayı hayret etmişlerdi. Cebrâil (a.s.) geldi ve:
"Yâ Muhammed! Sen ve ashâbın, bu zâtların göz açıp yumuncaya kadar kısa bir vakitte bile Allâh'a isyan etmeden seksen sene ibâdet etmelerine hayret ettiniz. Allâhü Teâlâ sana bundan hayırlısını indirdi." dedi ve "İnnâ enzelnâhü fî leyleti'l-kadr...(Biz, onu Kadir Gecesi'nde indirdik.)" meâlindeki âyet-i kerîmesi ile başlayan Kadr Sûresi'ni sonuna kadar okudu.
Resûlullâh Efendimiz (s.a.v) çok sevindiler. (Gunye, 2-16-19)
KADİR GECESİ'NDE NE YAPILIR?
Bu gece dört rek'at Kadir Gecesi namazı kılınır:
1'inci rek'atte: 1 Fâtiha, 3 İnnâ enzelnâhü...,
2'nci rek'atte: 1 Fâtiha, 3 İhlâs-ı şerîf,
3'üncü rek'atte: 1 Fâtiha, 3 İnnâ enzelnâhü...,
4'üncü rek'atte: 1 Fâtiha, 3 İhlâs-ı şerîf okunur.
Namazdan sonra:
` 1 defa, "Allâhü ekber Allâhü ekber, Lâ ilâhe illallâhü vallâhü ekber, Allâhü ekber ve lillâhi'l-hamd."
` 100 "Elem neşrah leke..." sûresi,
` 100 "İnnâ enzelnâhü..." sûresi,
` 100 defa da Resûlullâh Efendimiz'in Hz. Âişe vâlidemize öğrettiği "Allâhümme inneke afüvvün kerîmün tuhibbü'l-afve fâ'fü annî" duâsı okunur ve duâ edilir.
Mümkünse, bir de tesbih namazı kılınmalıdır.

KADİR GECESİNDE BU DUAYI ÇOK YAPALIM

Hz. Âişe Vâlidemiz (r.anhâ) "Yâ Resûlallâh! Kadir Gecesinin hangi gece olduğunu bilirsem nasıl duâ edeyim? Haber verir misiniz?" dedim. Peygamber Efendimiz (s.a.v.) "Allâhümme inneke afüvvün kerîmün tühıbbü'l-afve fa'fu annî" diye dua et." buyurdular. (Hadîs-i Şerîf, Sünen-i Tirmizî)

YARIN KADİR GECESİ HAZIRLIĞINIZI ONA GÖRE YAPIN

Kur'an-ı Kerim'in indirilmeye başlandığı gece olan Kadir Gecesi, yarın gece eda edilecek. Ramazan ayının son on gününde gizli olan Kadir Gecesi genellikle mübarek ayın 27'inci gecesinde eda ediliyor.

Kuran-ı Kerim'in indirildiği gece olarak bilinen bu Mübarek gece için aynı isimli Kur'an'da bir sure de bulunuyor.

5 ayetten oluşan ''Kadir'' suresinde, bu gecenin bin aydan daha hayırlı olduğu bir ayette belirtiliyor. ''Melekler ve ruh (Cebrail) o gecede, Rablerinin izniyle her türlü iş için iner de iner. O gece, tan yerinin ağarmasına kadar bir esenliktir'' ayetleri, Kadir Suresi'nin son ayetlerini oluşturuyor.

Bu gece Müslümanlar için büyük önem arzediyor, çünkü bu gecede kim Kadir Gecesi'ni, faziletine inanarak ve alacağı sevabı Allah'tan bekleyerek ibadetle geçirirse geçmiş günahlarının bağışlanacağına inanılıyor.

Ramazan ayında okunmaya başlayan Kur'an'ın Kadir Gecesi'nde veya öncesinde tamamlanıp, hatim duasının o gece yapılmasına eskiden olduğu gibi günümüzde de dikkat ediliyor.

Bazı camilerde yapılan dualar sabaha kadar sürerken, Kadir Gecesi'nden nasibini almak isteyenler, yatsı ve teravih namazının yanı sıra tesbih namazı da kılıyor.

Meleklerin yeryüzüne indiği gece, tan yeri ağarana kadar devam ediyor.

ERZURUM'DA HALI YIKAMA SİZE BİR TELEFON KADAR YAKIN

TOMURCUK HALI YIKAMA
0442 214 19 34
0533 371 19 33

IŞILTI HALI YIKAMA
0442 242 05 97
0530 175 3414

POLAT HALI YIKAMA
0534 334 59 08
0 507 046 83 47

BURSADAKİ TORTUM DEMİRCİLER KÖYLÜLERİNİ MİLLETÇE ALKIŞLIYORUZ

Bursa'da yaşayan köylülerimiz ayda bir 27 hane reisi olarak toplanıyor. Kuranı Kerim okuyor, dua ediyor, birbirlerinden haberdar oluyor.
HABER YENİ FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ