BİR FATİHA DA SENDEN OLSUN

KİMLER GELDİ, KİMLER GEÇTİ? TIKLA DA GÖR

             Allah (cc), Kuran-ı Kerim’de Ankebut suresi   55. ayetinde:” Her canlı ölümü tadacaktır.”diyor. Bizler ve bu yazıyı siz...

15 Haziran 2012

MİRAC MUCİZESİ






بِسْمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ

MİRAC MUCİZESİ

Alla hu Teâlâ’ya Kâinat’ın zerresi adedince hamt, yüz binlerce salât ve selam bütün insanlığın
Efendisi Hz. Muhammed Mustafa  (s.a.v.) e olsun

Değerli okurlarım! Önümüzdeki yarın akşam, Miraç gecesidir. Feyiz ve bereketin coştuğu mübarek gecelerimizden biride Mirac gecesidir. Mirac Alla hu Teâlâ’ya kulluğun en üstün derecesidir. Her ne kadar Peygamberlerden bazılarına Melek üt âleminin sırlarının gösterildiğini Kur’an-ı Kerim haber vermişse de cismiyle bu makamlara yükselen tek Peygamber Efendiler Efendisi Hazreti Muhammed (s.a.v.) olmuştur.


      Hiç bir mukarreb Melek ve Mürsel Nebinin ulaşamadığı bu makamlara yükselmek, her şeyi arkada bırakıp onun manevi zevkine ermek için Alla hu Telâ’nın davetlisi olmak şerefi O;na nasip olmuştur. Zaman ve mekân ufkunu aşarak Melek üt âlemine yükselen ve o âlemin cilvesine eren tek varlık Kâinat’ın Sultanı Hazreti Muhammed (s.a.v.) dir.
Miraç Güzeller güzeli (s.a.v.) in Mucizelerinden biridir.”Mucize” ise, peygamberlerin şartıdır.

  “Mucize.”Allah’ın (c.c.) Peygamberlik iddiasında bulunan zatı doğrulamak ve desteklemek için, yarattığı insanların benzerini meydana getirmekten aciz kaldıkları ve adeta meydan okuma şeklinde ortaya çıkan olağanüstü olaylara denir.

 Hz İbrahim  (a.s.) ateşe atıldığı halde yanmayarak kurtulması, Hz Musa (a.s.) ın Asasının ejderha halini alması, Hz. İsa (a.s.) ın ölüleri diriltmesi Peygamberlerin gösterdikleri mucizelere birer örnektir. Hazreti Muhammed (s.a.v.) in en büyük mucizesi Kur’an-ı Kerimdir. Kur’an-ı kerim’in İsra ve Necm Surelerinde beyan buyrulup birçok hadisi şeriflerde açıklanan”İsra”ve Mirac olayı Şöyle cereyan etmiştir:

   Alemlerin Efendisi (s.a.v.) 52 yaşına gelmişti.Peygamberliği 10. yılı aşmış vermiş olduğu çetin mücalelere rağmen hala kavminin çoğu hakkı kabul etmemiş bu arada maddi destekleri olan Hz. Hatice (r.anha.)  annemiz her türlü  desteğini aldığı  Amcası Ebu Talibi üçgün arayla kaybetmişti.

    Tüm bunların üzüntüsü içinde bir Recep ayının 27 ci gecesi yatsı namazını kılıp el ayak çekildikten ve herkes uykuya daldıktan sonra Halası Ümmü Haninin evinde veya Haremi şerifte sırtını köşeye dayamış derin düşüncelere dalmıştı.

  Bir müddet bu üzüntüler içinde kaldıktan sonra kendisinden geçerek uykuya yönelmişti. Tam bu sırada Habibinin gönlünü almak ve kendisini teselli etmek için Alla hu Teâlâ Cebrail’e (a.s.)  şöyle emretti:

   Cennetde Burak denen biniti al Habibime git. Onu rıfk ile uyandır ve Alla hu Teâlâ hiç kimseye nasip etmediği şerefi sana nasip etti. Seni davet ediyor de. Cebrail (a.s.) gelip göğsünü yardı, kalbini çıkardı zemzem suyu ile yıkadıktan sonra içine iman ve hikmet doldurdu. Burak adlı bineye bindirerek yedeği eline aldı.

   Çok heyecanlı uzun ve önemli olan bu yolculuğa bir mukaddime olarak yeryüzünde İkinci Mabet ve ilahi vahiy nazil olduğuMescid-i Aksa’yauğradılar.

Güzeller güzeli (s.a.v.) Mescid-i Aksa’da yüz yirmi dört bin enbiyaya 2 rekât namaz kıldırdı.

  Yolculuğun buraya kadar olan kısmına İsra”  denir ki Yüce Rabbimiz Kur’an-ı kerim’de şöyle buyurur.

”Kendisine ayetimizden bir kısmını gösterelim diye Kulunu Muhammedi Bir gece Mescidi Haramdan çevresini bereketlendirdiğimiz Mescidi Aksaya götüren Allahın şanı yücedir. Hiç şüphesiz o hakkıyla işitendir. Hakkıyla görendir.” (İsra Suresi,1-)

Bundan sonra Rasüli Erkemi (s.a.v.) in Miracı başladı. Göyün birinci katında Hz. Âdem (a.s.)ikinci katında Hz İsa (a.s.) ve Hz Yahya (a.s.)  üçüncü katında Hz. Yusuf (a.s.) dördüncü katında Hz. İdris (a.s.) beşinci katında Hz. Harun (a.s.) Altıncı katında Hz Musa (a.s.) ve yedinci katında Hz İbrahim (a.s.) ile görüştü.
Orada da Cebrail (a.s.)  ın kanadında, Arş-ı A’zam’ın sağında olup Sidre-i Münteha denen bir makama yükseldi. Cebrail (a.s.) burada kaldı. Ve Bizim her birimizin belirli bir makamı var, benimde son durağım burasıdır, buradan ileri geçersem yanarım,
Fakat sana gelince sen Alla hu Teâlâ’nın davetlisisin,-“Yürü kim meydan senindir bu gece, sohbeti sultan senidir bu gice, Âlemlere rahmet olarak gönderilen bir peygambersin, sen gidersin”dedi. Efendindiniz (s.a.v.) hicapları aştı ve Allahu Teâlâ’nın dilediği yakınlığa yükseldi Şüphesiz bu yakınlık mesafe, mekân ve cihet yakınlığı değildir. Zira Mevla Teâlâ mekân, mesafe ve cihetten münezzehtir.
Kâinat’ın Efendisi (s.a.v. Cebrail’den ayrılışını şöyle anlatır. ”Cebrail de geride kalıp ses kesilince, beni bir korku ve heybet bürüdü, bu dehşet içinde iken Rabbimin şu hitabını duydum:
 “Ya Muhammed, müsterih ol. Ben seninle beraberim. Yaklaş Habibim yaklaş. Kâinatı senin şerefine yarattım”. İşte böylece kurbu hakka vasıl oldu. Allah Rasülü (s.a.v.) bu seyahatinde pek çok acayip şeyler müşahede etti.
Bu davet dönüşü sonunda Hz Peygamber (s.a.v.) in ümmetine 3 şey hediye edildi.
1-      Beş vakit namaz farz kılındı.
2-     Bakara suresinin son iki ayeti (Amener Resulü) vahye dildi.
3-     Ümmetinden şirk koşmayanların cennete girecekleri müjdesi verildi.

Miraç’ta teşri kılınan hükümler.
Baştan sona Mirac‘ta teşri kılınan hükümlerin anlatıldığı İsra suresinin sekseninci ayetinde Hz Peygamber’e (s.a.v.)Rabbim beni şerefli bir girişle (Medine’ye) koy, salim bir çıkışla da (Mekke’den) çıkar” diye dua etmesi emredilerek yakında hicretine izin verileceğini;
Seksen birinci ayetinde ise “De ki hak geldi, batıl yok olup gitti. Esasen batıl yok olmaya mahkûmdur” buyrularak çok yakında İslam’ın küfre galebe çalacağına, neticede Mekke’nin Allah Rasulü (s.a.v.) tarafından fethedilip Kâbe’nin putlardan temizleneceğine işaret olunmuştur. Yine aynı surenin 23–29. ayetlerinde dinin temelini teşkil eden hükümler yer almıştır. Bu ayetlerin anlamları şöyledir:
“Rabbin kesinlikle şunları hükmetti: Kendisinden başkasına kulluk etmeyin. Ana babaya iyilik edin. Onlardan her biri veya ikisi senin yanında ihtiyarlayacak olursa onlara ‘öf’ bile deme. Onları azarlama. Her ikisine de hep tatlı söyle. Onlara şefkatle tevazü kanadını ger. Ve ‘Rabbim onlar küçükken beni nasıl ihtimamla yetiştirmişlerse Sen de kendilerini öylece esirge’ diye onlara dua et. ( Necm Suresi, 9–10.)

Hısıma, yoksula, yolda kalmışa, her birine hakkını ver. Elindeki malını saçıp savurma. Saçıp savuranlar şüphesiz şeytanla kardeş olmuşlardır. Şeytan ise Rabbine karşı son derece nankördür.” (İsra Suresi, 23–29 )
Bu ayetlerdeki ilahi emirler şöylece özetlenebilir:
1-    Allah’tan başkasına kulluk etmeyin.
2-    Anne, babaya iyi muamele edin.
3-    Hısıma, yoksula, yolda kalmışa haklarını verin.
4-    Ne hasis, ne cimri, ne de müsrif (savurgan) olun.
5-    Çocuklarınızı öldürmeyin.
6-    Zinaya yaklaşmayın.
7-    Haklı bir sebep olmadıkça cana kıymayın.
8-    Daha iyiye götürmek amacı amacı dışında yetim malına yaklaşmayın.
9-    Verdiğiniz sözü yerine getirin. Sözünüzde durun.
10- Ölçü ve tartıyı tam yapın.
11- Hakkında bilginiz olmayan şeyin peşine düşmeyin.
12-  Yeryüzünde kibir ve azametle yürümeyin. Alçak gönüllü olun. Bu davet dönüşü Allah Rasülü (s.a.v.) in Allahu Teâlâ’dan ümmetine getirdiği hediye namaz’dır. Namazı hakkıyla kılanlar manen Mirac etmiş gibidir. Bu mübarek geceleri fırsat bilerek daha çok Salih ameller yapmaya gayret delim.     Rabbime emanet olunuz. Kandiliniz mübarek olsun

Hiç yorum yok:

ERZURUM'DA HALI YIKAMA SİZE BİR TELEFON KADAR YAKIN

TOMURCUK HALI YIKAMA
0442 214 19 34
0533 371 19 33

IŞILTI HALI YIKAMA
0442 242 05 97
0530 175 3414

POLAT HALI YIKAMA
0534 334 59 08
0 507 046 83 47

BURSADAKİ TORTUM DEMİRCİLER KÖYLÜLERİNİ MİLLETÇE ALKIŞLIYORUZ

Bursa'da yaşayan köylülerimiz ayda bir 27 hane reisi olarak toplanıyor. Kuranı Kerim okuyor, dua ediyor, birbirlerinden haberdar oluyor.
HABER YENİ FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ