BİR FATİHA DA SENDEN OLSUN

KİMLER GELDİ, KİMLER GEÇTİ? TIKLA DA GÖR

             Allah (cc), Kuran-ı Kerim’de Ankebut suresi   55. ayetinde:” Her canlı ölümü tadacaktır.”diyor. Bizler ve bu yazıyı siz...

24 Ekim 2011

Hadislerde sayısı belirtilen tesbihler

 Peygamber Efendimiz (sas)'in hadis-i şeriflerinde sayıyla belirtilen tesbihlerden en bilineni 33 tesbih, tahmid ve tekbir. Bunun dışında Fatiha'dan sonra 3 İhlâs okumamızın nedeni de Allah Resûlü'nün "İhlâs Suresi Kur'an-ı Kerim'in üçte biridir." hadis-i şerifi. Yine Resulullah'ın hadis-i şeriflerinde her gün belli sayılarda okumamız gereken tesbihler de naklediliyor. Bunlardan bazıları şunlar:
Bazen kalbimin perdelendiği olur. Ama ben Allah'a günde yüz defa istiğfar ediyorum. (E. Davud)
Günde yüz defa "La ilahe illallah" diyenin yüzü kıyamette dolunay gibi parlar. (Taberani)
Sabah akşam 7 defa "Allahümme ecirna minennâr" diyen cehennemden kurtulur. (E. Davud)
Sabah akşam, 3 defa, "Bismillahillezî lâ yedurru ma'asmihî şey'ün fil erdı ve lâ fissemâi ve hüvessemî'ul alîm" okuyan, büyücü ve zalimden emin olur. (İbni Mace)
Sabah namazlarından sonra üç defa "Sübhanallah-il azim ve bi hamdihi" diyen körlük, cüzzam ve felçten korunur. (İ. Ahmed)
Sabah akşam 7 defa, "Hasbiyallahu lâ ilahe illâ hu, aleyhi tevekkeltü ve hüve Rabbül-arşil-azîm" okuyanın dünya ve ahiret işine Allahü Teâlâ kâfi gelir. (Beyhaki)
Evden çıkarken "Bismillahi tevekkeltü alellahi, lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâh" diyen, tehlikelerden korunur ve şeytan ondan uzaklaşır. (Tirmizi)
Her gün yüz defa salavat getiren, münafıklıktan ve cehennem ateşinden uzaklaşır ve kıyamette şehitlerle beraber olur. (Taberani)

Hiç yorum yok:

ERZURUM'DA HALI YIKAMA SİZE BİR TELEFON KADAR YAKIN

TOMURCUK HALI YIKAMA
0442 214 19 34
0533 371 19 33

IŞILTI HALI YIKAMA
0442 242 05 97
0530 175 3414

POLAT HALI YIKAMA
0534 334 59 08
0 507 046 83 47

BURSADAKİ TORTUM DEMİRCİLER KÖYLÜLERİNİ MİLLETÇE ALKIŞLIYORUZ

Bursa'da yaşayan köylülerimiz ayda bir 27 hane reisi olarak toplanıyor. Kuranı Kerim okuyor, dua ediyor, birbirlerinden haberdar oluyor.
HABER YENİ FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ