BİR FATİHA DA SENDEN OLSUN

KİMLER GELDİ, KİMLER GEÇTİ? TIKLA DA GÖR

             Allah (cc), Kuran-ı Kerim’de Ankebut suresi   55. ayetinde:” Her canlı ölümü tadacaktır.”diyor. Bizler ve bu yazıyı siz...

12 Haziran 2009

14 HAZİRAN 2009 YAPILACAK ÖSS'DE ŞUNLARA DİKKAT ETMELİSİN

NASIL BESLENMELi?
Pekmez yiyin
Öğrencilerin kaygı nedeniyle beslenmelerine dikkat etmediklerini belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Nilberk Karaman, öğrencilerin bu dönemde çeşitli diyet programları denemelerinin zararlı olabileceğini ifade etti. Uyandıktan sonra enerji verici gıdaların tüketilmesi gerektiğini belirten Karaman, “Kan şekerinizin yükselmesi için reçel, pekmez, fındık, ceviz tüketebilirsiniz” dedi.
Düzenli beslenmeye geçin
Algıda çeşitlilik yapılabilmesi için düzenli beslenmeye dikkat etmenin önemli olduğuna değinen Karaman, “Balık, kırmızı et, fazla yağ katılmamış yiyecekler tüketmeye çalışın” şeklinde konuştu. Karaman, “Sınavdan birkaç gün önce şimdiye kadar yemediğiniz bir besini kesinlikle tüketmeyin” uyarısında bulundu.
Suyu yudum yudum için
Sınav sabahı öğrencilerin mutlaka kahvaltı yapması gerektiğini belirten Karaman, “Kahvaltı yapılmazsa beyin ihtiyacı olan enerjiyi alamamış olur. Bu durumda yorgunluk, baş ağrısı, dikkat azlığı görülebilir” dedi. Sınav sırasında sıvı tüketiminin yüksek tutulmamasını öneren Karaman, suyun yudum yudum içilmesinin daha sağlıklı olduğunu belirtti.
Sabah kahvaltısında neler yenmeli?

1- 2 dilim tam tahıllı ekmek

Zeytin yerine ceviz ya da fındık

Çay ya da meyve suyu n Az miktar su

1-2 dilim peynir

1 kaşık pekmez

Soru sormaktan ÇEKiNMEYiN
Salon sorumlusunun sınavla ilgili açıklamalarını dikkatle dinleyip uyarılarına kulak verin, anlamadığınız yerleri sınav başlamadan sorun.
KİTAPÇIĞINIZI MUTLAKA KONTROL EDİN
Kitapçığınızı baştan sona kontrol edip eksik sayfa, baskı hatası veya okunmayan kısımlar varsa sınav sorumlusuna mutlaka sınavdan önce bildirin. Soru kitapçığının kapağındaki ad, soyadı bölümünü muhakkak doldurun.
TURLAMA TEKNİĞİNİ DENEYİN
Sınavlarda kullanılacak küçük tekniklerle başarı oranını artırmak mümkün oluyor. Özellikle turlama tekniği zamanın değerlendirilmesi açısından büyük önem taşıyor. Uzmanlar öncelikle kolay soruların çözülmesi üzerinde duruyor. Rehberlik bölümleri, başarısı defalarca test edilen turlama tekniğinin sınav sırasında mutlaka kullanılmasını öneriyor.
SORUNUN MANTIĞINA BAKIN

Her sorunun kendine özgü bir mantığı vardır. Test çözerken kendi mantığınızla değil sorunun mantığına göre hareket edin.
SORUYU ÇOK OKUMAYIN
Soruyu çok fazla okuyarak zihninizi karıştırmayın. Soruda sizden isteneni düşünün.
KAFADAN ATMAYIN
Cevabı konusunda tereddüt ettiğiniz soruları gelişigüzel cevaplandırmak yarar değil zarar verir. Yanlışların doğruyu götürdüğünü unutmayın ve cevapları “kafadan atma”yın.
TEK TEK KODLAMA YAPIN
Soruları başarıyla çözen öğrencilerin bir kısmı, cevap kağıdına aktarırken kaydırma yapıyor. Uzmanlar bunu önlemek için sınava girecek öğrencilere cevaplarını toplu bir şekilde optik forma işlemek yerine, tek tek kodlama yapmalarını tavsiye ediyor.
İşte uzmanlardan SINAV GÜNÜ TAVSiYELERi
ÇALIŞMAYI BIRAKIN
Sınava çalışmayı birkaç gün önce bırakın. İsterseniz sadece hatırlatma kağıtlarınızı gözden geçirin. Bir yıl boyunca yapmadığınız işleri özellikle ders çalışmayı son bir hafta içinde yapmamaya çalışmayın. Çünkü öğrenme zaman alan bir iştir.
EVRAKLARINIZI HAZIRLAYIN
Sınava girerken yanınızda olması gereken belgeleri (kimlik, giriş belgesi); kalemleri, silgiyi, kalem açacağını, bir miktar parayı ve saatinizi hazırlayıp sabah aramadan bulabileceğiniz bir yere koyun.
RAHAT GİYİNİN
Sınavda rahat edebileceğiniz kıyafetler seçin. Ancak sınav kurallarına (Adayların; başı açık, temiz, düzenli ve aşırılığa kaçmayan bir kıyafetle sınava girmeleri gerekiyor) uygun giyinin.
NASIL GİDECEĞİNİZİ BİLİN
Sınava gireceğiniz okulu önceden görmenin faydası var. İnsanlar genellikle alışık olmadıkları ortamda rahat edemezler ve kaygı düzeyi yükselebilir. Sınava gireceğiniz ortamı önceden görmeniz, sınav salonuna girmeniz, o havayı teneffüs etmeniz sizi rahatlatacaktır.
“FARKLI” iBARESiNi GÖZDEN KAÇIRMAYIN
Öğrenciler özellikle matematik testlerini çözerken “farklı” ibaresini gözden kaçırarak hatalı şıklara yöneliyor. Soruları çözerken mutlaka verilenleri okuyun, soru kökünün ne istediğine dikkat edin.
SÖZCÜKLERİ ATLAMAYIN
Türkçe’de en büyük tuzak uzun metinler olarak gösteriliyor. Öğrencilerin anlama gücünü iyi kullanmaları için sözcükleri gözden kaçırmaması gerekiyor. Seçeneklerin tamamını okumadan işaretlemek yanıltıyor.
SEÇENEKLERİ ELEYİN
Coğrafya sorularını çözerken öncelikle verilen bilgiye dikkat edilmesi, istenen cevabın olumlu mu olumsuz mu olduğuna bakılarak seçeneklerin elenmesi büyük önem taşıyor. PARAGRAFLARDAKİ İPUCU Sınavlarda uzun paragraflara sıkça yer verilir. Uzmanlar soru ne kadar uzunsa doğru bilgi için o kadar ipucu verileceğini söylüyorlar.
DİKKATİNİZİ TOPLAYIN
Soruda neyin sorulduğunu iyi anlarsanız daha çabuk ve doğru çözersiniz. Acele okunan sorular size başlangıçta zaman kazandırırmış gibi görünse de yanlış anlamaya; dolayısıyla sınavda hem zaman hem de puan kaybına neden olabilir.
DUASIZ OLMAZ
ÖSS'DE OKUYACAĞINIZ DUA

Hiç yorum yok:

ERZURUM'DA HALI YIKAMA SİZE BİR TELEFON KADAR YAKIN

TOMURCUK HALI YIKAMA
0442 214 19 34
0533 371 19 33

IŞILTI HALI YIKAMA
0442 242 05 97
0530 175 3414

POLAT HALI YIKAMA
0534 334 59 08
0 507 046 83 47

BURSADAKİ TORTUM DEMİRCİLER KÖYLÜLERİNİ MİLLETÇE ALKIŞLIYORUZ

Bursa'da yaşayan köylülerimiz ayda bir 27 hane reisi olarak toplanıyor. Kuranı Kerim okuyor, dua ediyor, birbirlerinden haberdar oluyor.
HABER YENİ FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ